Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  [126]  >  >>]    [Archive]
Monday, 21-May-2007 02:27 Email | Share | | Bookmark
Jambu Air / Jambu Madu..

dah boleh petik.. besttt rangup & manis..
boleh gak mkn cicah kicap.. org T'ganu kata mkn 'collek'
Awal bulan baru ni masa cuti hari buruh kami sekeluarga balik kampong MaDiHa di Pahang (sempadan Johor). Kebetulan pokok jambu ma berbuah lebat dan buahnya dah boleh dipetik. So apalagi.. sebelum petik.. posinglah dulu... Rasanya manis dan juicy.. tak rasa kelat langsung. Makan macam tu pun sedappp... takyah cicah2...

Selain buah jambu air.. buah salak pun ada.. tp gambar ambil guna digital camera.. MaDiHa tak reti nak reduce size.. (boleh sesiapa ajarkan macamana nak reduze size masa transfer ke PC tak?) so agak susah bila nak update sebab saiz gambarnya agak besar. Gambar2 jambu tu guna kamera handphone jer...


Ini sedikit info berkenaan Jambu Air

Jambu Air ( Syzygium equem (Burm.) f. Alston )

Family:
Myrtaceae

Distribution:
Grown widely in South India and Borneo Island.
Widely found in South East Asia and Peninsular Malaysia.

Nutritious / Nutriment:
Contains a lot of water and vitamin A, which can be found on the skin.
Cannery or fruit salad.
Fresh Cut.

Flowering / Fruiting:
Non-seasonal. fruiting throughout the year.
Heavy flowering and harvesting three times in a year from March - April, May - June and Octover - November.

Propagation:
Seeding for fruits with seed, but the disadvantage is that it is low in fruiting.
Marcotting and stem cutting.

(sumber dari : Desaru Fruit Farm)[img]


Monday, 21-May-2007 02:09 Email | Share | | Bookmark
Wan Haziq Azhari..

masam jer Ziq.. senyum sikitt...
menung apa tu Ziq? masa lampu merah.. sempat gak amik gambor ni
minum apa tuu? nak cikittt..
View all 5 photos...
Ini gambar anak bujang.. gambar kakaknya tunggu dulu ehh.. dia tengah sibuk posing tu.. hehe..





Friday, 18-May-2007 00:17 Email | Share | | Bookmark
Anak-anak ku yg dikasihi..

Kakak Dini & Adik Haziq..
Assalamualaikum...
Untuk permulaan.. gambar anak2ku.. Dini & Haziq...
Ini gambar tahun lepas sebenarnya... tp sebab aku suka tengok gambar ni... kira aci jelah yerr....



[<<  <  112  113  114  115  116  117  118  119  120  121  122  123  124  125  [126]  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net