Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 19-Jun-2007 08:44 Email | Share | Bookmark
Old Klang Road Banjir Kilat??

Old Klang Road Banjir Kilat...


Gambar ni diambil masa on the way balik dari kerja.. kalau tak silap hari Khamis 14/6/2007.. Petang tu hujan memang lebat... Lepas habis kerja pegi jemput anak2 dari rumah baby sitter terus ler drive balik ke rumah. Macam biasa laaa.. tiap2 hari mesti lalu Jalan Klang Lama.. tak disangka2 berhampiran Kontena Nasional air dah memenuhi jalanraya.. ini pengalaman pertama ku menempuh banjir kilat di Old Klang Road tuu... sebelum ni hujan pun tak ler sampai banjir.

Tengok kereta semua dah slow jer... tengok kereta depan menempuh banjir.. MaDiHa tak berani nak rempuh lagi.. tunggu hingga kereta depan lepas baru ler MaDiHa jalan.. masa berhenti menunggu kereta di hadapan lepas.. ada kereta wira kat belakang dah buat u-turn mungkin takut tak lepas kot pasal kereta dia rendah agaknya... yg MaDiHa pun cuak gak.. tp dlm hati berkata kalau kereta depan lepas.. insyaAllah.. aku mesti lepas gak. Masa tu belum teringat nak amik gambor... then bila kereta depan dan melepasi rintangan pertama... giliran MaDiHa ler pulakk... Masuk gear satu... terus MaDiHa tekan pedal minyak dan jalan sederhana jer takleh laju2.. dan teringat pesanan org takleh tukar gear masa dlm air tu.. so jalan laa.. pelan2 tanpa henti. (pasal tu tunggu kereta depan lepas dulu baru MaDiHa jalan takut terberhenti ditengah2 air yg dalam tu.

Habis rintangan pertama yg airnya agak dlm.. ingatkan kat depan dah ok.. rupanya masih ada rintangan kedua... Macam tadi gak.. MaDiHa tunggu dulu kereta depan lepas.. emmm masa tu barulah teringat nak amik gambar so.. keluarkan hand phone terus ler amik gambor masa kereta berhenti tu... tapi rintangan kedua ni tak sedalam yg pertama tadi... takperlah ada gak kenangan heheee... Dan bila kereta depan dah lepas... MaDiHa pun jalan ler mcam tadi... alhamdulillah... selamat...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net