Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 23-Jul-2007 07:38 Email | Share | Bookmark
Mandi manda kat Lata Lembek, Raub, Pahang

suasana kat Lata Lembek
air mengalir... sejuk tak terkira
Harun (anak angkat mak) berhanyut dgn pelampung
Hubby & Haziq
Hubby dgn anak2
hubby dgn anak2..
adik ipar.. lepas makan gi cuci pinggan..
makan2 ler dulu..
mandi manda
adik ipar
bagi glemer sket ko nadzir..
sapa tu..?? adik MaDiHa ler.. hehe.. ni nak mandi ke tak ni?
Hari Jumaat baru ni amik half day.. balik kampong hubby kat Raub. Almaklum musim durian.. mak mertua tepon suruh ler kitorang balik. Pokok durian tak ler banyak.. tapi kalau berbuah semua memang tak abis makan anak2 cucu. Tapi this season nampaknya hanya beberapa pokok yang berbuah. Memandangkan pokok yang paling lebat dah mula gugur.. itu yang mak mertua suruh balik cepat2.. kalo lambat kang tak merasa pulak . Tapi masa ni hanya sepokok jer yang baru gugur.. pokok lain tak gugur lagi.. tapi boleh ler.. tiap2 pagi kutip durian dapat ler 1 kete sorong... sempat ler hubby mengutip 3 pagi.. dapat ler 3 kete sorong. MaDiHa tak ikut pun kutip durian.. takot pacat 3 kete sorong.. banyak gak tuu... belum masuk yang mak simpan durian yg gugur 2 hari dan sehari sebelum ni... puas gak ler makan... tp yang gugur 2/3 hari lepas.. kitorang kopek2 wat balik utk buat tempoyak. MaDiHa tak wat balik pon, ma (mak MaDiHa) jer yg bawak balik.. (malas betul menantu)

Oleh kerana kitorang blk ramai2 serentak.. dpt ler sorang sikit bwk balik Ma & adik2 MaDiHa kat Keratong pun ikut gak.. kebetulan adik lelaki MaDiHa pun cuti.. tu yang diaorang ikut.. tapi diorang sampai pagi Sabtu. Adik ipar yg kat Kajang pun balik gak.. tu ler kena bagi2 sorang sikit.. MaDiHa amik sikit jer... bagi ma lebih sikit.. malas nak angkut naik rumah.. itupun kena bawak turun bakul.. usung dua orang dgn hubby almaklum dok apartment macam ni lerrr... b4 blk ke rumah singgah rumah Sujah gi hantor durian 3 biji jer.. memang tak banyak bawak balik.. jadi ler.. bagi merasa..

Gambar2 ni masa kitorang gi berkelah kat Lata Lembek, Raub, Pahang. Air terjun ni lebih kurang 8 minit drive dari rumah mak mertua MaDiHa. Pada mereka2 yang biasa melalui jalan utk pulang ke Kelantan.. pasti perasan ada sign board Lata Lembek di simpang berdekatan Batu Malim, Raub. Simpangnya betul2 selepas Balai Polis Batu Malim. Sebelum jumpa tempat mandi manda ni.. anda akan jumpa dulu Technology Park.. tempat memproses & membuat kajian herba. Rumah mertua MaDiHa memang melalui jalan yang sama.. tapi air terjun ni kena jalan ke depan lagi.. tak jauh dari perkampongan orang asli Buntu.


Sampai2 jer kat Lata orang dah ramai dah kat situ. Kitorang amik port kat atassss sekali... atas dari air terjun.. hehehee... jauh dari orang ramai.. kiranya kitorang ler yg guna air tu dulu Dah jumpa port.. kitorang makan dulu.. pasal masa tu dah kul 2 lebih, perut pun dah lapor.. Isi perut dulu baru ler boleh mandi manda Sebelum MaDiHa turun bersiram.. sempat ler amik gambor sikit... pastu.. apalagii.. giliran kita la pulak berendamm.. airnya sejuk bukan main... Haziq sampai biru2 mulut kesejukan

Hubby & Haziq


Hubby & anak2 MaDiHa


Adik ipar.. pas makan kena ler cuci pinggan..


Adik MaDiHa.. ni nak mandi ker takmo ni??


Adik ipar..


Quote:
Seha: Nanti blk M’sia boleh ler balas dendam berendam kat air terjun yaa.. memang seronok mandi air terjun.. airnya segar & sejukk.. badan pun tak melekit2 mcm mandi laut..

Ein: mula2 sejukkk… bila dah dpt berendam rasa macam takmo balik pulak...

Nur: Jom ler pegi mandi air terjun… syokk mandi rasa mcm taknak balik jer…
Adik MaDiHa mmg ler cantik.. kakak dia tak berapa cantik.. saiz pun ada sikit tambahh..

Ain: Lata Tembakah kat mana Ain? Akak tak pernah pegi lagii.. best tak sana..? kalau air terjun Chamang kat Bentong ada gak pegi… haa.. tulah tak sangka kan kita sama2 org T’ganu.. tapi akak jarang balik sana sebab mak akak dah berhijrah ke Pahang..

Hanny: Hai Naknie cayanggg.. rindunya kat awak tauu.. belajar rajin2 yer.. memang best mandi sungaii ni.. air jernih & sejuk giler.. lain kali ikut kaklong blk Raub k.. gambor kaklong takleh masuk FP.. takot tak muat skren PC

Sabrina: Memang betul tu Sab.. akak pun lebih suka mandi sungai dari mandi laut pasal kalau mandi laut.. masa nak bilas & bersalin pakaian tu.. bab kena Q tu yang lemah tu.. tak bilas kang melengas plak.. kulit itam toksah citer ler..

Kak Jie: Akak balik tak lalu Gua Musang ke? Kalau lalu situ mesti lalu jalan ni… sebelum jumpa Kuala Lipis dan Felda Tersang.. simpangnya betul2 selepas Balai Polis Batu Malim (yang ADUNnya meninggal hari tu kan ada dibuat pilihan raya kecil tu..) haa.. situlah simpang nak masuk kg hubby & Lata ni.. Lebih mudah.. akak tengok je sign board Technology Park..

Jeff: Ada masa.. bolehlah bawak keluarga gi mandi2 kat situ.. kot kebetulan lalu tu.. apa salahnya singgah..




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net