Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 9-Aug-2007 06:12 Email | Share | Bookmark
Ahad - Majlis Pertunangan Abby (I)

sirih junjung
hantaran dari Abby.. ringkas jer..
kek
buah-buahan
ini ler lauk yg ditapau ke PJ
Abby dan tunangnya Aman
 
 
 
 
Pagi Ahad tu masing2 dah sibuk dengan tugasan masing2. Kami anak beranak je yg buat segala2nya..jiran2 pun tak dipanggil utk menolong sebab faham masing2 sibuk.. Jiran sebelah kiri berniaga kedai runcit, jiran belah kanan pulak tak sihat... jiran depan rumah pulakk oppsss.. depan rumah takde rumah org daaa... Kami hanya jemput orang dtg masa majlis bertunang tu jer bagi meramaikan dan menjadi wakil jurucakap. Hubby awal2 dah surrender...tak mau jd jurucakap (Saudara mara semuanya tak dpt hadir sebab ada hal lain.. Lagipun ni majlis bertunang jer.. bukannya kenduri kawin.. tak kisahlah diaorang tak dpt dtg.. bukannya dekat masing2.. ada yg dok kat Tganu, ada yg di KL.. Sujah pulak tak dpt balik sebab Naknie ada blk PJ dan nak balik semula ke Penang Ahad tu)

Tengah2 kitorang bersiap.. ada ler kakak ipar Angah dtg tolong potong2 daging dan goreng ikan & ikan masin. MaDiHa ditugaskan masak daging. Apalagi.. kita pun buat ler menu yg baru kita masak hari tu.. Rendang Hitam Daging.. pasal resepinya dlm kepala.. Angah pulak.. dia pakar masak pajeri.. so ditugaskan masak Pajeri Nenas. Ma goreng kacang panjang+fucuk+suun & buat sambal tempoyak. Ulam2an pulak kacang botor & timun.. pencuci mulut.. hanya buah tembikai jer.. memang tak sempat nak buat kuih muih.. Disebabkan sibuk sangat.. hinggakan tak sempat nak amik gambar masak2. Lauk byk lebih dapatlah jiran2 tapau wat balik.

Gambar ni pun lauk-lauk yg ditapau balik ke PJ sebab ada lauk berlebih...buat lunch hari Isnin tu. (Isnin tu kita amik EL pasal badan letih sangat.. smpai rumah pun kul 3 pagi.. dgn Dini sekali ponteng sekolah )


Masa rombongan sampai agak kelam kabut sebab masing2 baru siap mandi dan sebagainya.. maklumlah awal2 tu masing2 berhempas pulas didapur.. mujur ler sempat.. 7 buah kenderaan yg datang serbu sebab adik beradik Aman ni ramai 15 orang. Semuanya dah kahwin.. Itupun tak semua adik beradik dia datang. Kalau dtg semua harus tak muat rumah . Majlis berjalan lancar.. alhamdulillah.. jika panjang jodoh akan diadakan kenduri dlm bulan 11 tahun ini jugak. Nikahnya.. dlm bulan Ogos ni jugak.. pihak lelaki tak sabar2 kot.. nikah gantung sampai 3 bulan.. ish ish ishhhh.. tak larinyer cik Abby kita tuuu Aman oiiii....

Ini antara gambar yg diambil dari handphone je. Yg dlm digicam belum sempat didownload.. ada masa nanti kita masukkan lagi part II. Itu pun tak byk gambar sebab dok haru dengan si Haziq mengamok sakan pasal dia tak boleh lepas bebas. Faham2 jelah budak tengah lasak.. kalau dilepas habis ler tunggang langgang hantaran orang tu dikerjakannya.. Last2 kita bwk masuk dia dlm kereta pasang aircond bagi dia main dlm kereta sabor jerlah.. Haziq Haziq...

Bakal ibu mertua menyarungkan cincin tunang


Abby dengan tunangnya Aman.. bergambar selepas majlis selesai..


Ini sirih junjung yg MaDiHa buat mlm lepas balik dari Segamat tu.. siap pukul 3 pagii..


Kek.. bukan kita buat tauu... beli kat kedai jer..


Buah-buahan.. tinggal susun jer.. bakul dan hantaran2 lain semua Abby siapkan dengan adik ipar..guna kotak jer.. ringkas banget.. takperlahh janji selamat semuanya..



Lepas majlis selesai.. anak2 sedara tak sabar nak mkn kek


Quote:
Alim: Sebenarnya umah mak akak bukan kat Segamat.. tapi dlm daerah Pahang. Segamat tu tak jauh dari sempadan negeri Pahang kann.. Keluarga akak selalu pegi Segamat utk shopping sebab situ jer bandar yg terdekat dgn kg (felda sebenarnya).. Akak pun tak pasti Pekan Jabi tu kat mana.. hehe.. pernah dengar cuma tak sure belah mana.. kalau Buluh Kasap tu pernah gak singgah..

Mamasya: Ishh segan laa.. jangan ler kata pandaii.. tu sirih junjung design dah ketinggalan zaman.. buat pun last minute.. kepala dah blurr.. org lain buat lagi lawa2… ohh dah try ehh rendang tuu.. rendang tu tak pedas.. budak2 boleh makan.. resepi tu pun akak ambil dari org jugakk. Cuma tak ingat dari mana akak ambil.. tq kepada empunya resepi.. tq utk ucapan tuu..

Kak Jie: Takperlah kak.. MaDiHa faham akak sibukk.. hehe kita selalu sama kann.. dulu buah gelugur pun sama gakk.. terima kasih utk ucapan tu.. tolong jawabkan wakil Abby..

Sabrina: TQ Sab utk ucapan tuu.. (tlg jwb utk abby) Tu sirih junjung pesen lama je tuu.. tapi bolehlah kann.. daripada upah org.. baik buat sendiri..

Boxhousestudio: nak ajar boleh saja.. pengerasnya ayam golek sekor.. kekekekee… gurau jer tuu.. alaa Tun nii.. sirih junjung kita tu sempoi jerrr.. pesen lama.. tapi kalau nak belajar betul2 boleh aje.. anytime…memang madiha minat dengan seni2 menggubah ni. Hantaran bertunang & kawin madiha dan adik2 semua madiha gubah sendiri.. insyaAllah abby kawin nanti pun madiha ler jadi tukang gubah hantarannya.. (kalu umur panjang) hehehe.. cuma takdelah selawa pakar2 dlm FP ni..

FarEastPhotoWorld: Terima kasih utk ucapan tu.. thanks for drop by..

MamaFami: TQ mama utk ucapan tu.. memang betul tuu.. tunang lama2 byk dugaan.. kalau dah cukup semuanya.. lebih baik dilangsung segera..

Jeff: TQ abg Jeff..

Hajar: TQ Hajar…A tu dari pangkal nama singkatan mereka jer.. tapi kalau nama penuh.. dua2 guna pangkal R..

Lee Lin: TQ Lee Lin.. tq gak sudi jenguk ke sini..

Rosleenda: TQ Kak Leen.. oppss bukan MaDiHa yang bertunang tauu….

Ain: terima kasih Ain.. ishh.. malu… jangan ckp mcm tuu.. sebenarnya kami 4 beradik muka tak sama.. tp yg ketaranya.. saiz akak & abby berbeza…memang gebuss..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net