Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 26-Sep-2007 07:09 Email | Share | Bookmark
14 Ramadan 1428.. kesian.. berbuka dlm kereta jer..

spicy beef foldover
kentang goreng
hidangan McD tapau mkn kat rumah jer..
nugget ayam
ayam goreng
nasi goreng sempoi
 
kurma segar
 
 
Petang semalam balik dari kerja bergegas ke kedai bakeri kat Shah Alam untuk beli barang2 buat kuih raya....alaa.. takde ler byk sgt pun belinya..nak buat pun 2, 3 jenis jer sebab buat sorang2 takde pembantu.... (hehe.. alasan org malas ) mulanya cadang nak pegi hari sabtu ni.. tp hubby ada hal lain pulak.. tu yg dia ajak pegi semalam tu...sanggup dia balik awal dan tak OT semalam. Balik dari kedai tu.. singgah tesco kejap.. pastu sempat ler beli barang2 sikit & makanan utk berbuka spt donat, sosej roll, & bun2 entah apa namanya pun.. Air pulak hubby beli air soya & air susu strawberry dlm kotak. Takdelah gambornyer.. pasal makanan tu dok dlm plastik beg lagi.. Kitaorang berbuka dlm kereta jer.. hubby nak balik cepat sebab nak gi terawih pulak... sebelum sampai rumah.. hubby tapau McD. So semalam dapur memang tak berasap ler.. batter cucur udang lebih aritu pun tak goreng lagi.. petang nilah goreng kot.. untuk hari ni takdelah resepi nampaknyer.... layan jerlah gambor2 makanan ni...



Untuk sahur pulak.. ada nasi lebih kelmarin tu.. kita just masak nasi goreng & keropok keping dengan air teh 'o' panass & milo panas utk Dini.. sempoiiii....

Ini pulak.. gambar Haziq sibuk nak ikut ayah dia solat.. gambar ni ambil minggu lepas.. (abaikan keadaan bilik yg bersepah tu yer.. heheheee..) ayah dia pun bagi sejadah & pakaikan dia kopiah.. baru ler dia dok diam.. memang payah ada anak kecik ni.. tp alhamdulillah.. budak2 kalau dah biasa tengok orang tua solat.. dia tak kacau sangat sebab dah lali.. ada jugak ler dia lalu depan kita kejap2 pastu dia pegi main kat tempat lain buat hal sendiri.. Cuma buat masa ni.. tak boleh ajak pegi terawih lagi pasal takut ganggu jemaah lain.. habis batal solat terawih orang lain.. tunggu dia besar sikit ler baru boleh pg terawih kat surau..



JOM KITA SEMBANG
Quote:
1. Jie Jie: betul tu kak jie.. sekali sekala kena gak rehat dan ubat selera sikit kan… hehehe..
2. Idderess: akak ni jarang kena berbuka dlm kereta.. tu yang rasa mcm tak best jer bila time berbuka kita masih dlm kereta… tapi sekali sekala.. takperlah kan..
3. Mamasya: ni yang tak sabar nak tengok biskut raya mamasya ni.. hehehee.. madiha ni beli jer dulu.. buatnya entah bila.. hari kerja memang tak sempat nak mencelah.. bila mlm mata pun dah ngantuk dan letih.. tunggu hari cuti ler.. tinggal seminggu jer lagi ni.. sempat ke tak wt kuih raya.. hehehe..
4. Kamalina: memang budak2 mcm tu.. suka ikut gaya org solat.. haziq pun gitu.. kalau dpt sejadah.. dia pun tertonggeng2 dok sujud.. hehehe.. hari yg madiha amik gambar tu.. mula2 madiha nampak dia dok tertonggeng2.. tu yg cepat2 amik handphone nak amik gambar.. bila kita nak amik gambar.. dia dah taknak sujud lagi dahhh.. hehehee..
5. Abah Along: memang setuju dengan kata2 abah tu.. elok dibiasakan budak2 pg ke surau dari kecik.. macam madiha pun kalau ada majlis2 tertentu ada jugak pegi bawak anak2 sekali.. tapi nak bawak pegi terawih ni… bimbang pulak takut bila kita solat.. dia hilang dicelah2 orang ramai maklum la kan.. masa solat mana boleh nak tengok2kan pergerakan dia.. haziq tu tengah buas.. umur dia baru 1 tahun 8 bulan.. masih tak tau apa2.. sejak kes nurin hilang tempohari.. madiha naik seriau nak lepaskan anak2 pegi kemana2 sorang2.. tanpa dipantau pergerakannya..
6. Ain: alahaiii kesian akak dengar… memang betul.. akak kira beruntung juga masih dapat berbuka kat rumah dengan keluarga.. walaupun kadang kala tak dpt berbuka sama suami… tp at least.. suasana berbuka di rumah lebih selesa.. takperlah Ain.. sabar jerlah yer.. tuntutan kerja.. kadang kala membuatkan kita dlm keadaan serba salah.. nak tak nak.. terpaksalah lalui juga..
7. Kak Leen: Wa’alaikum salam. Kak leen.. kat sini pun jarang juga dapat kurma segar tu kecuali di pasaraya2 besar ajer.. kebetulan hari tu.. pegi tesco.. ternampak kurma segar.. tu yg beli sikit.. tp kan kak.. yang warna merah tu kurang sedaplah kak.. ada rasa kelat2 sikit.. yang kuning tu sedapppp.. kalau pasaraya tu dekat dgn umah madiha.. boleh madiha tolong belikan.. tp masalah pasaraya tu jauh dr rumah.. tak tau bila pulak madiha boleh pergi..
8. Sabrina: haziq bukanlah tak kacau langsung.. ada jugaklah dia kacau.. tp dia kacau kejap2 jer.. kadang tu dia pegi depan kita kejap.. pastu dia lari ke tempat lain.. cuma setakat ni.. takdelah sampai dia nangis2 peluk kaki kita ker atau renyukkan sejadah kita ataupun landing atas sejadah kita tu.. tu dah kes berat tu.. hehehehe…
9. Jay4to: sabar yer jay.. hehehe… thanks visit fp sy yg tak seberapa ni..
10. DOd: terawih kat rumah jer dila… hehehehee…. Sama2 dila.. sekali sekala akak ada jugak singgah rumah dila..
11. ELronie: tu berbuka emergency tu… pasal hari tu kaklong gi shah alam.. tu yg tak sempat masak.. tq melawat kaklong kat sini ehh.. rindu haziq..? baru semalam awak melayan haziq.. sampai tertidur2 dia atas buai.. heheh…. Kalau rindu.. rajin2 ler dtg umah akak.. haziq pun suka main dengan awak..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net