Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 31-Oct-2007 02:05 Email | Share | Bookmark
Open House Rumah Abang Gee & Jejak Kasih..

haziq mengecek air tokcu dia..
hubby & Bie..
 
ambik jangan tak ambikk..
tuan rumah sibuk membakar..
ni dah last2 ni.. bakar sosej pulakk..
gambar abg gee lagiikk
ikan bakar.. ayam tak sempat amik gambor..
Sujah & Bie
Ina & me.. hehehh..
 
Ni cerita last week.. pada 22hb ari tuhh.. cousin kita kat Semenyih buat open house ala2 BBQ ler jugak.. (kan dah kata aritu.. mesti lepas jemput berbuka puasa aritu.. Abang Gee mesti ada buat open house punya.. )

Macam biasa.. kita satu family pegi dengan Acu & Sujah.. Bie adik abang Gee pun ikut gak... selain tu.. jiran2 pun dijemput sama...

Meriah jugak ler mlm tuuhh.. riuh dengan budak2 dan orang2 tua.. reason kenapa abang Gee buat hari bekerja ialah sebab jadual dia yg padat.. nak kena balik T'ganu lagi coz kenduri kawin adik lelaki dia (Riduan) & majlis pertunangan adik pompuannya (Bie).. pastu tempat kerjanya MBPJ lak ada function apa tah.. tu ler yang dia buat hari Isnin mlm tu jugak tu... tak banyak gambar2 yg dpt diambil.. maklum ler ramai orang.. segan gak asyik sibuk nak amik gambor jer.. Makan2 pun kat luar rumah pasal ada BBQ.. jadi gambarnya agak gelap sket.. ada gak yg bawa mkn dalam rumah.. tak kisah ler mana2 pun.. asalkan selesa..

Abang Gee sibuk membakar..(gambar kandid )


Kenyang betul makan2 mlm tu.. walaupun Kak Liza masak simple2 (coz Kak Liza kerja gak hari tu halfday... tambah pula kak Liza tengah sarat mengandung lak tuu.. cian dia) tapi memang kenyang sesangat.. antara juadah yg ada spt meehoon goreng, nasi goreng, lemang, agar2 santan, tembikai, ayam bakar, ikan bakar & sosej bakar cicah air asam & sos. Happening lah jugak.. ramai tetamu & jiran2 yang datang..



Dalam dok tengah makan2 dan borak2.. terpandang ler sorang tetamu abang Gee ni.. Rasa2 macam kenal jer dia ni... Cepat2 gi cuit Kak Liza dan tanyakan nama jiran Kak Liza tu.. Kak Liza pun cakap ler nama dia Ina.. terus ku sebutkan.. Haslina ker?? Si Ina ni tadi terus berpaling bila namanya disebut.. dia pun sebut nama kita.. Ratna kan?? Ya Allahh.. keciknya dunia ni yer... tak sangka pulak terjumpa classmate kat rumah Abang Gee.. terus kami bersalaman & berpeluk2kan.. rasa terharu sangat.. dah jadi macam jejak kasih lah pulak.. dah berbelas tahun terpisah selepas form 5 tahun 1988 di SMKK... masa tu memang geng baik dengan Ina.. ada lagi beberapa orang group kami.. tapi lepas sekolah.. entah macamana.. masing2 terputus hubungan.. Sebelum tu.. ada gak dok tanya2 kawan lain yg kita jumpa masa balik kg.. ada yg kata dia ikut suami ke Sarawak.. yang kita pulak.. tak berapa ingat rumah mak dia kat Keratong Dua tu... tu yg tak dapat nak contact dia.. rupa2nya.. dia dah 4 tahun bermastautin di Semenyih.. berjiran pulak dengan sepupu sendiri.. memang tak sangka betul.. Terus bertukar2 no. telefon agar hubungan tak terputus lagi.. Dia pun nampak happy sekarang.. kawin dengan ustaz.. dah ada 3 orang cahaya mata.. badan still maintain.. kita jer yg makin membesorr.. Hubby dengan sportingnya suruh kitorang posing dua orang.. jangan ada yg terkejut lak tengok kita yg dah double size berbanding gambar kawin arituhh

Sujah & Bie berposing.. sebelah tu.. Ina & kita..



JOM KITA SEMBANG
Quote:
1. Kamalina: itulah pasal.. asyik BBQ jer musim raya ni.. saiz penting gak kamalina.. pasal kalau besar2 sgt payah nak cari baju.. cam familiar ker? agak2 pernah jumpa ker kita yer?
2. Sabrina: Musim2 raya ni.. sajer ler nak bagi org kenal muka.. ishh Sab.. Sab tak sebesar akak.. akak lagi besor tau... actually.. b4 kawin tu pun dah besor dahh.. dia mengecil kejap time nak naik pelamin.. after that.. dia membesor balikk hahahaa..
3. Mamasya: kawan lama tu.. actually dia pun perasan gak tengok kita.. tp nak tegur takut salah org.. yg kita pun takut salah org gak.. tu yg tanya dengan wife cousin dulu… pasal naik badan tu.. kita ni memang jenis badan cepat naik.. diet pun asyik kantoi jer.. nak plak sejak dua menjak rajin masak ni.. lagilah payah turun
4. Kak Jie Jie: Hai Kak Jie… amboii.. macam baru berkenalan pulak kita yer.. anyway.. tak kisah nak guna nickname atau nama betul.. orangnya tetap orang yg sama.. memang seronok bila dpt jumpa balik kawan lama.. apalagi kawan lama tu best friend kita.. ratna aritu sampai mengalir gak air mata terlampau seronok jumpa kawan lama..
5. Jeff: memang betul tu Jeff.. hari minggu ni ada satu lagi jemputan open house..
6. Cek De Sam: BBQ ni nak kena ada ramai geng baru seronok..
7. Ana: Sama2lah kita Ana.. tengok kawan lain dok kuar gambar kita pun teringin jugak.. nak bagi org tengok muka kita yg bulat tu..
8. Boxhousestudio: kita dah pun tonjolkan diri… kak tun bila lagi??? Nak gak kenal tuan badan boxhousestudio nii…
9. Ain: Hahaha.. agaknyer Ain tertunggu2 jer akak masukkan gambor terbaru akak.. dah kenal ni.. takdelah terkejut sangat bila jumpa nanti kan Ain.. Akak bukan takmau masukkan gambar sendiri.. tp sebab utamanya ialah.. yg mengambil gambor tu akak.. jd takde ler gambor sendiri.. sebab keduanya.. pasal segan badan besor sangat.. takut penuh lak FP ni.. kekeke..
10. Anir: yep yep hureyyyy… akhirnya anir leh tau sapa yg ngendap Anir kat pasar S.Alam tuu.. hehe… nanti kalau ternampak kita.. tegur2lah yer.. opsss.. pasal yg itu.. sorry yer coz main serkap jarang.. actually kita pun tengah nak gak ni.. payah betul nk dapat..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net