Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 7-Nov-2007 08:21 Email | Share | Bookmark
Last Day @ Dungun, Trengganu Oktober 2007...

kat umah cekde bergambar dgn ma tersayang
with my hubby
ma dgn ayahde.. cekde malu takmo bergambor
hubby dgn ayahde
ni kat kedai pok teh.. depan tu pok teh mat..
hubby dgn haziq..
hai.. sedap nampak mkn sata.. hehe..
kopok lekor..
frozen popia sata..
keropok keping
popia sata dah siap goreng..
kopok lekor dah siap goreng..
ni hostel UiTM yg Syikin duduk..
ni ler dia pantai sura depan UiTM Dungun tu..
damai jer..
relek jap atas kayu..
haziq kena timbus kaki dia dgn pasir
syikin..
kusyuk main pasir
korek dikk..
syikin lagi.. belakang tu papa dia (acu)
3 beranak..
apa tengok tu dik..
laa.. paling ler sini..
 
 
 
 
 
 
Last day kat Trengganu hari tu.. oleh sebab mlm after Bie bertunang tu aku ikut ma tidur umah Cek De (kakak ma) kat Kg. Pinang Merah sebab lama tak jumpa dia.. pagi tu sempat jugak bergambar kat rumah Cek De.. on the way nak ke umah Ayah We kat Tanah Lot.. sempat singgah kejap kedai Pok Teh (abang ma) kat Kg. Nyior tepi jalan besar tu.. Macam biasa kalau singgah kedai Pok Teh.. tak sah kalau tak pekena otak2 dengan sata yang Mok Teh buat yg ngetop kat situ.. memang sheedappp.... tak sedar makan berketul2 Nak tanya resepi.. segan lah pulokk

Kamalina.. ni akak BESORRRkan gambar akak yg sedia besor ni..
Me & Ma sebelah tu hubby & Ayah De


Ini jer gambar yg ada.. Bergambar pun main tukar2.. kejap2 pegang digicam..kejap2 pegang hp.. kelam kabut kejap.. gambar pun ada yg ada... ada yg takde.. maklumlah.. kalau amik guna digicam semua alamat takde ler dpt ku masukkan dlm FP ni Bila check blk dlm handphone.. hanya ini yg ada... layan jerlah mana yg ada...

Hubby & Haziq... Dini & Abby menjamu sata & otak-otak..


Sebelah petang.. sempat pegi cari ole2 sikit untuk dibawa balik ke PJ. Dapat gak bagi kat jiran2 & pengasuh Haziq. Pegi ngan Sujah & Acu.. ajak Moksu sekali (adik ipar ma) tunjukkan kedai yg jual keropok lekor yg sedap kat situ.. Ma pun ikut sama.. lepas tu ma dan adikku abby teruskan perjalanan utk pulang semula ke Keratong .. ma drive sendiri dari Pahang.. pasal adik lelaki ku Dee tak dpt cuti.. tak dpt ler dia balik kenduri Wan hari tu.. alhamdulillah.. dah selamat pun diaorang sampai Keratong.. Moksu pulak lepas2 kitorang beli keropok dan lain2 tu.. dia bawak Dini pegi gunting rambut dengan Ida (anak moksu).. sebab kebetulan Ida nak gi gunting rambut.. jadi aku kirim ler Dini sekali sebab rambut dia dah panjang sangat.. Jadi aku, hubby, Haziq ikut Acu & Sujah pegi jumpa Syikin kat hostel dia.. sebab dah nak balik semula ke PJ kan.. kalau tak gi jumpa Syikin kang nangis lak dia.. hehehe.... (takper Kinnn.. dah abis exam nanti leh balik cuti kat PJ lama kan.. ) Hari tu dia ada exam 1 paper.. sementara tunggu dia habis exam kul 5 pm.. kitorang gi amik angin kat tepi pantai depan UiTM Dungun tu... pantai apa tu eikk.. Pantai Teluk Lipat ker Pantai Sura.. lupa dah.. (apa ler org Trengganu tak ingat nama kat kg sendiri ) Hanya gambar Haziq yg banyak tepi pantai tu.. pasal Dini takde masa tu gi gunting rambut dengan Moksu & Ida.. Then bila Syikin habis exam.. kitorang pun date ler ramai2 tepi pantai tu.. santai2 sambil klik2, berbual2 sambil makan keropok lekor, popia sata & karipap & air... best best... damai jer rasa.... Bukan selalu dapat releks2 camni...
keropok lekor belum goreng & popia sata goreng.. (gambar ni yg dah bwk balik PJ )


Pantai Sura depan UiTM Dungun


Haziq & Tokcu (Acu)


Haziq & Tokcu Khaty dia (Sujah)


Syikin & papa & Haziq lagi


Haziq kutip ikan kecik yg dah kering.. hehe..



JOM KITA SEMBANG
Quote:
1. Fazizaid: sabor yer kak fazi
2. Cek de sam: aikk.. cekde pun terliur ker
3. Kamalina: memang syok.. santaiiii… bukan takmo besarkan.. tp kesuntukan masa..hehe.. tu akak dah besarkan.. tengok ler puas2 yer. Hehehe… ooo… nak gi T’ganu yer.. jgn lupa bwk RM byk2 tau… leh gi shopping Pasar Payang..
4. Sabrina: Kuantan tu.. sesetengah tempat mcm kat Tanjung Lumpur tu.. ramai yg asal dari T’ganu gak.. cakap pun speaking Ganung.. hehehe…keropok T’ganu tu yg sedap sebab ikan dia lebih & lagi satu dia guna tepung sagu.. yg jual kat Lembang Klang ni biasanya bubuh tepung lebih tepung plak guna tepong ubi jer.. tp kalau potong nipis2 goreng sedap gak dia jadi rangup.. but.. skrg ni ada yg pesen kopok lekor kembang jual kat pasar mlm... yg tu dia isi agen penaik.. tp sedap gak lembut jer… cian Sab tak sihat yer? Jaga kesihatan baik2 yer..
5. Jeff: kalau g T’ganu tak beli kopok lekor memang tak sah.. pantai yg dlm gambar tu bolehlah cantik jugak.. tapi awas.. tak digalakkan mandi kat situ sebab keadaan pantainya yg curam. Dah ramai yg terkorban sebelum ni.. sebab biasanya orang luar tak tau keadaan pantai tu yg curam mendadak.. pasal tu tengok kat pantai tu takde sorang pun yg mandi..
6. Kak Jie Jie: popia sata tu beli kat kedai orang jual kopok lekor tu kak Jie.. mana boleh korek resepinya.. MaDiHa tak kenal.. hehe.. tp rasanya sama ajer resepi dgn sata dlm daun pisang tu.. cuma zaman moden ni dah boleh gulung dlm kulit popia.. senang nak frozen.
7. Ouled Kenitra: Eloklah tu gi jenjalan ke T’ganu.. dah byk perubahan kat sana..
8. Lee Lin: kita suka guna ikan jeruk wt nasi goreng..
9. Nur: memang tenang dok tepi pantai.. hilang segala stress..
10. Kamalina: tulah pasal… demi mu ku sanggup buat apa saja..
11. Ida isk: marah org luar dengar pujian ni.. hehehe.. actually.. keropok yg ikannya lebih tu yg buat sedap tuu…
12. Ibu A&A : lama tak makan sure teringin kan…
13. Anir: idok ler pandai sangat masak.. masak pun yang sempoi2 jer anir.. hehe..
14. Wan Zee: bila nak balik ganung?? Leh makan kepok puah2..
15. Mamasya: memang seronok ler mamasya.. dah lama tak bersantai2 macam tu.. Haziq mulanya takut2 nak jamah pasir.. bila dah kena tanam kaki dia baru ler berani main pasir bila tengok ayah dia korek2 pasir tu.. hehehe… Dini & Abby tu memang tengah syok sangat ler tu mkn.. dah tak peduli org nak amik gambor..
16. Kak kham: hhoo la.. org ganung kite.. heheh….
17. Rinnchan: sememangnya ganung & kelantan popular dengan kopok lekor.. 2 negeri ni banyak persamaan.. cuma longat jer lain..
18. Hajar: jomlah balik ganungggg… kita pekena kepok lekor & sata…
19. FarEast Canon Shooter: jomlah cuti2 malaysia ke Trengganu pula…
20. Liza : Hai Liza.. terima kasih sudi ke FP akak yer.. amboii.. seronok yer balik Raub? Rumah pak sedara Liza kat depan sekolah rendah Batu Talam ker? mak sedara hubby akak pun ada dok kat Batu Talam tu.. seronok kan mandi kat lata lembek tu.. airnya memang sejuk gila… sapa tak tahan sejuk memang menggigil ler jawapnya… ohh masak asrong tu memang popular kat sana.. tapi orang luar yg tak biasa makan.. ada yg tak suka.. lagipun pedasnya menyengat.. tp akak & family dah jadi ketagih plak dengan lauk asrong tu lebih2 kalau mak mertua yang masak..
21. elRonie: Itu ler rugi tak ikut tauuu.. hehehe.. nanti Kak Bie nak kawin ikut tauu… amik cuti lama sikit leh kita gi picnic kat Kuala Abang.. lagi best.. ni Pantai Sura tak boleh mandi.. curam.. cuma boleh santai2 jer.. hehe.. alaaa.. Naknie masa tu kan ada kat Penang.. tengah bergelumang dengan paper test.. cian naknie kan..
22. Pemancing Ikan: Alhamdulillah.. dah pandai pun Pokcik masak ikan bakar
23. Aunty Fliffy: itulah kadang tu memang jadi mcm tu.. dah tulis panjang2.. pastu error.. bengkek jer... InsyaAllah.. lepas ni kita masuk entry masak2 pulak..
24. Syikin: Dah habis exam yer? Sure lega kan memang best lepak2 tepi pantai aritu kan!? itulah.. kaklong dah lupalah mama bagitau aritu nama pantai tu.. tp kalau Teluk Lipat tu yg belah hujung sana kan? Kalau yg itu kaklong taulah pasal masa kecik2 dulu selalu gi main2 tepi pantai tu.. hehe.. terkenang2 pulak zaman budak2 dulu..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net