Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 22-Jan-2008 04:06 Email | Share | Bookmark
Makan2 & Jalan2 Sampai Larut Malam...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Quote:
Awal pagi tadi.. semasa hantar Haziq ke rumah Cik Ani.. nampak helikopter berlegar2 rendah di kawasan tersebut. Dengar khabar dari kakak2 yang borak2 kat rumah Cik Ani tadi.. kemungkinan penculik adik Sharlinie sedang bersembunyi di kawasan semak2 berhampiran. Ada kemungkinan juga sebab baru2 ni polis dah melancarkan gerakan mencari dari rumah ke rumah di kawasan Petaling Jaya Selatan.. mungkin penculik adik Sharlinie dah rasa panas punggung nak menyorok di rumahnya sendiri... pasal tu sekarang dia menyorok kat dalam semak pulak.. Dan MaDiHa dapati.. polis juga dah buat beberapa sekatan jalanraya di kawasan berhampiran.. ada banyak kereta polis peronda kat sini... (antara Taman Sri Manja & Taman Medan) reporter pun dah standby bersama2 polis peronda tu... harap2.. adik Sharlinie akan dijumpai tak lama lagi... Sampai je kat ofis... helikopter masih berlegar2... turun dari kereta.. sempat gak ler shoot sekeping.. tapi nampak kecik jer helikopter tu.. kamera lak canggih bebenor.. hehehe.. saja2 ajer gatal tangan.. menyibuk nak jadi wartawan jugak..



Ok.. ni pulak cerita hari Jumaat lepas.. Malamnya.. MaDiHa tak masak.. seperti yg dirancang sebelum ni.. (projek tertunda haritu) teringin nak makan prosperity burger.. (wajib makan tiap kali ada promosi sempena C.N.Y kalau hidangan biasa tu... jarang nak pegi.. tapi kalau ada prosperity burger.. kita memang takkan lepaskan peluang ni.. minat sangat especially burger & twister friesnya tu.. ) Pegi pun dah agak lewat.. (sengaja gi lewat sebab tau Mc.D buka 24 hrs ) Ajak Naknie sekali sebab kebetulan dia ada balik cuti weekend. Amirul lak taknak ikut sebab sibuk nak tengok movie dlm astro.. Sujah taknak ikut.. sebab tak berapa sihat.. asyik demam malam ajer.. Acu & Bie lak takde kat rumah.. keluarlah tu agaknya. So kitorang berlima jelah menjamu selera... pastu nak balik.. tapau utk Amirul & Sujah.. sekali dengan dessert utk kitorang jugak.. banana pie & strawberry sundae.. sundae tu dah dibedal dlm kereta & kat bilik pameran proton tu jer...




Sedang menjamu selera..



Orang lain sibuk makan.. si Haziq sibuk main.. payah betul nak ambil gambar dia.. laju semacam jer...



Permintaan anak dara.. nak posing depan Mr. McD... layan jelah...


Baru je nak keluar dari Mc.D.. ada org menyapa kami.. ingatkan sapa.. rupanya jiran lama kami masa tinggal kat Taman Sri Manja... rupanya dia buat part time kat Mc.D Old Town tu... Borak2 ler kejap.. cerita2.. dia pun cakap ler Proton tengah launched kereta baru (dia kerja kat Proton... part time je kat Mc.D tu) Then balik dari Mc.D.. sajalah hubby singgah kat bilik pameran Proton kat State PJ tu.. belum tutup lagi.. masa tu dah hampir kul 12 malam dah.. kitorang pun singgah ler kejap.. tengok sana tengok sini.. orang lain sibuk tengok kereta.. yang MaDiHa sibuk belek bunga siap suruh Dini posing depan bunga2 yang cantik tu.. Balik dari tengok pameran tu.. terus ke rumah Sujah.. borak2 sampai larut malam.. si Dini sampai dah tertidur.. nak balik kejut2 dia taknak bangun pulak.. tinggalkan je dia tidur rumah tokcu dia.. (sebab esok kita nak datang lagi pasal nak hantar kek yg Naknie mintak buatkan..) dah ler tak bawak baju spare.. nasib ler kakak...

Haziq sedang membelek bonet kete ok ke tak ok.. hehehe.. murah jer harga kereta ni.. harap2.. kualitinya pun terjamin


Orang lain sibuk tengok2 kereta.. kitorang sibuk amik gambar depan bunga2 segar yang cantik dalam bilik pameran Proton tu..




JOM KITA SEMBANG
Quote:
1. Jeff: Itulah pasal.. senang skrg ni.. ada duit… bila2 masa boleh isi perut..
2. Nur: Betul tu Nur… ada gak masa2nya dtg angin M dalam diri.. plus mulut tu dok teringin mkn benda2 macam ni.. sesekali tukar selera…
3. Kamalina: Ramai yg suka P.Burger ni kan..? sebab rasa dia lain sket coz ada lada hitam tu.. dulu Dini tak suka.. skrg ni dah ok dah… mkn sama naik dgn kita.. tp Haziq memang tak boleh makan lagi.. dia mkn chicken nuget dgn twister fries jer..
**Kitorang tengok2 jer kereta tu.. takde niat pun nak order.. pitih takdok..hehehe… pakai jelah kereta buruk kami tu dulu selagi boleh guna….
4. MamaFaMi: Memang betul mama… feberet kitorang tuu… wajib mkn tiap kali dtg season dia.. at least 2 atau 3 kali.. hehehe… mama.. kat sini (PJ).. kitorang boleh tukar green tea tu dengan minuman berkarbonat lain.. 3 set tu semua tukar air lain.. hanya Madiha jer try green tea tu.. tp not bad.. still boleh minum…
5. Pratchai Somchit: Mudah2an gitulah.. kesian kat dia…
6. Ouled Kenitra: Lerr.. naper plak? Mesti ada sebab yg tersendiri kan? Kitorang ni.. selagi makanan tu disahkan halal oleh kementerian.. kitorang hentam kromo jer.. hehe.. (diet2 belakang kira)
7. Mayagift:
8. Kak Jie Jie: ~ A’ah.. suka benor tu pose depan bunga…
~ harap2nya gitulah.. semoga adik Sharlinie ditemui dengan selamat secepat mungkin..
~ Kak Jie.. kalau rumah akak dekat2.. memang dah pegi dahhhhh… teringin bebenor rasanya ni nak mkn sugho Kelate… tahun lepas dpt gak merasa yg M.I.L buat…
~ Akak thanks… dah dpt dah sms akak tu…. Mekasih yerrr….
9. Aida Langkawi: Ramai yg suka burger ni kan.. sentiasa dinanti2kan tiap2 tahun..
10. Ida Natrah: Peberet Madiha jugak tu.. tu yg cari alasan jer malas nak masak..
11. Tok Janggut: Memang best kan tok…
12. Rinnchan: Agaknyalah tu… tak lama lagi.. makin byk ler fast food akan dibuka 24 hrs… Dini tu.. memang makin montel.. padahal ibu dia bukannya masak sedap2 pun.. hok sempoi2 sokmo..
13. Korok:
14. Yong: boleh saja…. Angkat talipon… dial… hehe..
15. Mamaharizdanish~anna: Alaa… jenjalan dalam kawasan jer.. hehehe… tu si Dinilah tu.. sibuk nak peluk si Ronald tuu.. pastu adik dia pun ikut sama.. layan jelah diaorang posing sementara ayah dia borak2 dgn kawan dia kat luar tuu…
16. Faizulnsue: silakan…
17. Abah Along: Memang gitunyer budak2 ni abah… dulu kakaknya pun gitu gak.. skrg kakaknya dah tak boleh main dah besor.. ni giliran adik dia plak.. org lain kenyang.. dia masih sibuk main2.. pasal jenayah ni.. memang merisaukan.. dah tak aman mcm dulu2.. tak tau apa nak jadi pada manusia zaman skrg..
18. Fliffy: Haziq tu.. memang baru jer digondolkan oleh Cik Ani dia… tulah.. kesian kat Sharlinie.. tah apa nasib dia.. harap2 dia selamat.. burger tu sedap.. trylah sekali.. ada rasa lada hitam..
19. Anir: yup.. memang ditunggu2 tiap2 tahun…
20. Lyndz: Tahan tu pasal dah byk bawak bekalan.. masa petang tu dah tidur lama.. hehehe.. ehh.. dekat ler kita ni yer.. Taman Medan tu dekat benor dgn tempat kerja akak…
21. Srsfeqah: Haziq makin bulat.. tak larat nak dukung dia.. aduuhhh… tiap2 hari naik tangga ke tingkat 5 anto dia rumah Cik Ani.. sabor jerlah.. Memang betul pun si Dini terpaksa jadi model.. pasal ibu dia nak posing segan lah pulokkk…
22. Maklang: Apa tak seleranya maklang.. memang feberet kitorang.. cuma Haziq jer yg takleh mkn lagi burger tu pasal pedas.. dia mkn naget & twister fries jer..
23. Zanaz: Takdelah kak.. tengok2 ajer… belum ada bajet nak tukar kereta lagi ler kak.. guna jerlah kereta buruk kitorang tu… akak pernah dok sini ker? mesti ada kenangan manis kat PJ Old Town tu kan?
24. Haniss: Agaknya pasal setahun sekali tu yg kita rasa special tu… bila dtg musim dia.. mesti nak pekena.. Bingka suji tu.. memang sedappkan…? Akak pun sampai kena buat sekali lagi.. si Dini tak cukup. Hehe..
25. Lee Lin: Rasanya.. pasukan dalam heli tu.. sebagai pemantau jer kot.. kalau dia ternampak ada kelibat mencurigakan nak lari arah mana2… senang dia contact pasukan polis di darat pulak…
26. Daalia: Takperlah sis… dah tak sihat nak buat macamana… MaDiHa doakan akak cepat2 sembuh yer.. makcik MaDiHa baru ni pun kena masuk wad jugak.. tp problem lain.. alhamdulillah skrg dah keluar wad dah.. pasal gambar heli tu.. saja2 jer menggatal amik pasal nak tulis berita terkini apa yg sedang berlaku kat sini.. nampaknya belum berhasil lagi jumpa adik Sharlinie tu.. kereta tu plak.. takdelah minat sangat.. lagipun takde bajet pun nak tukar kereta baru.. hutang rumah pun belum langsai lagi.. hehehe… takpe kak.. pantang dulu.. nanti bila dah sembuh.. boleh makan apa2 ajer…
27. Boxhousestudio: Selera kita sama aje yer Kak Tun... kalau ada lada hitam memang suka bebenor..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net