Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 19-Feb-2008 05:54 Email | Share | Bookmark
Cameron Highlands ~ Cactus Valley

tangga entrance ke Cactus Valley
haziq teruja tengok ikan koi
ikan koi yg comel
cactus yg berusia berpuluh2 tahun
hydrageas yang merimbun
lagi hydrageas..
tak lepaskan peluang bergambar ramai2
ibu & dini
minah bunga.. pantang jumpa bunga.. hehe..
bergambar ngan ma & haziq dengan pokok tomato
ma.. teringat masa tanam tomato kat kebun dulu... n
hubby pun tak lepaskan peluang..
so lebat buah tomato ni.. kat CH apa sj yg ditanam sure menjadi
tak puas bergambar ngan tomato.. cantik sangat!
ma kat tepi bunga hydragea & gerbera/daisy
pink hydragea
purple hydragea.. so beautiful!
laa... tak abis lagi dengan tomato.. hehe..
yes.. a bright colour of tomatoes...
lagi posing
ramai2
dini kena paksa posing..
adik rileks aje..
hanim (anak Long) & dini
pokok strawberry
lagi strawberry
& lagi.. buahnya tak byk yg masak..
flowers in small pots
a variety of plants
many more plants
plants for sale..
a lot of variety..
gerbera / daisy.. a various of colours..
Cactus Valley ~ Brinchang Town

Sabtu 9hb Februari 2008... dari rumah Long di Tapah.. kami bertolak ke Cameron Highland pula.. Ajak sekali anak Long yg nombor dua si Hanim.. so ada jugak kawan si Dini kat sana nanti.. Nak ajak mak mertua.. tak muat lak kereta.. Abang Long & Long plak memang takleh nak tinggalkan rumah sebab ada tetamu lain lagi kat rumah tu... (pakcik sedara dia)... hanya kitorang ajelah yg pegi..

Memang teruja untuk ke CH kerana inilah pertama kali diriku nak menjejakkan kaki ke sana.. Hubby & ma pulak.. dah pernah naik.. so diaorang biasa2 ajelah.. hehehe.. kesian kat kita ni kan.. orang lain dah lama kenal CH.. tp kita baru nilah dpt naik ke sana... itupun gara2 mak mertua ada kat rumah Long di Tapah.. kalau tak mesti tak berpeluang ke sana... ada hikmah juga rupanya... Apapun.. sebelum ni hubby memang ada merancang utk jalan2 ke tanah tinggi samada Fraser Hill ataupun Cameron Highland.. so.. kesempatan yang ada.. tak disia2kan.. peluang dah depan mata... so takkan nak dilepaskan ye dak

Bertolak pun dah tengahari.. tak banyak tempat yg sempat disinggah semua. Pilih2 aje tempat mana yang rasa menarik. Takpelah.. mungkin boleh datang lagi lain kali.. hehe.. Destinasi pertama.. ke Cactus Valley.. harga tiket RM4.00 kalau tak silap.. (coz hubby yg bayar) tapi berbaloi gak la.. banyak benda boleh tengok.. cantik2 semuanya.. especially untuk kami yang sememangnya suka tengok bunga2an & tanaman...

Terlalu banyak gambar2 yang ku ambil di sana... sebab terlalu banyak tempat yg cantik bagiku yang sememangnya pencinta flora & fauna... kalau boleh semua nak snap dan letak sini but.. tapis2 gak la.. hehehe.. by the way.. oleh kerana gambar byk sangat.. so.. ku letak one by one mengikut tempat yg dilawati okey just to share keindahan di sana dan juga sebagai kenangan kami...

Haziq nampak kolam ikan.. terus meluru ke situ... comelnya ikan2 koi ni... jinak2 plak tuu...


Cactus yang berusia berpuluh2 tahun... ada byk lagi species cactus... tp masa ni kamera ada pada cik abang.. hehehe.. so tak byk ler gambor cactuss


Di hadapan rimbunan bunga hydrageas ataupun bunga siti zubaidah... memang cantikk sangat...




Bergambar dengan deretan pokok tomato.. memang cantik.. buahnya pun lebat.. pekerja bangla kat situ.. sibuk aje.. takut sangat kita petik buah2 tomato tu.. macam ler kita ni kaki songlap.. kita nak bergambar jelahh..! Agaknya diaorang risau pasal kitorang dok situ lama sangat.. tak sudah2 amik gambor




Bunga kaler purple ni cantik bila tanam berderet mcm ni.. dari jauh macam lavender.. tak tau apa nama bunga ni...




Ini pula pokok strawberry.. ditanam dlm batas plastik.. tapi tak banyak buah yang ranum..


A various of plants untuk dijual..


That's all gambar2 untuk hari ni...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net