Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 20-Feb-2008 06:39 Email | Share | Bookmark
Cameron Highlands ~ Big Red Strawberry Farm & Gift Center

chrysanthemum / kekwa
penat daki bukit turun tangga.. rileks jap tepi kolam ni
ni tak tau apa namanya.. bunga halus2.. cantik sangat..
coleus / ati-ati
ma dengan begonia yg menjadi idamannya sejak dulu..
ma & diriku yg makin montel.. hehe..
ahh sudahh.. dah jumpa tempat menan ni...
tokma dok perati haziq main..
ibu plak sempat posing dengan cactus
tak abis2 lagi asyik nak main jer.. pokai ayah dia
sengaja ku suruh ma duk sini.. bergambar ngan hydragea pink ni..
hanim & dini dengan strawberry gergasi
lagi
& lagi..
kebun salads
strawberries
lagi
& lagi deretan strawberries
dengan scarecrow
pelbagai jenis pokok salad.. jarang ditemui di pasar
fried icecream = rm3.90
 
salad = rm3.90
waffle = rm5.00
strawberry milk shake = rm3.90
jom makan!
strawberry juice tu = rm3.00
ok.. masa untuk balik.. kita cari hotel plak lepas ni...
Quote:
Kepada semua sahabat2 FP yang meninggalkan komen di sini ataupun tidak.. juga kepada silent reader tu.. RIBUAN TERIMA KASIH diucapkan kerana sudi meluangkan masa di FP ku yg humble ini... Kepada sahabat2 yang meninggalkan komen di entry2 yg lepas.. MOHON AMPUN & MAAF kerna ku belum berkesempatan nak reply komen2 dari anda... aduhh.. agak sibuk lately ni.. hinggakan nak melawat ke semua FP teman2ku yg lain pun tak sempat.. MAAF, MAAF & MAAF!... apapun.. terima kasih atas kesudian anda semua melawat FP ku yg tak seberapa ini...



Big Red Strawberry Farm & Gift Center, Brinchang, Cameron Highlands

Habis ronda Cactus Valley.. kami ke strawberry farm ni pula.. bersebelahan aje.. Kat sini kebun strawberrynya agak besar jugak.. Selain tu.. terdapat juga nurseri bunga & juga cafe. Ada pelbagai jenis pokok & bunga yang dijual.. tak dapek ler nak amik gambar semua.. kalau ikutkan memang geram nak ambil gambar2 tu semua.. tp apakan daya.. takut memori kamera penuh plak.. lagipun tak sempat nak jelajah semua tempat sebab si Haziq asyik nak dok main kat kereta mainan tu aje.. entah berapa kali tukar syiling 50sen pun tak tau.. botak kapla ayah dia..

Jom layan gambar2 ni...

Bunga chrysanthemums & hydragea warna pink yg sangat cantik..


Ma jadi model.. aku yg suruh ma dok kat tangga tu.. sebab geram sangat tengok bunga2 hydragea yg cantik tu...


Cactus pelbagai bentuk..




Dini dengan cactus yg comel..


Ma sampai2 je nampak pokok begonia ni terus angkat dulu.. takut disambar dek orang lain sebab hanya ada sepasu tu saja.. ni kes minat giler ngan begonia.. sedang mengumpul koleksinya..


Pokok periuk kera.. suka sangat dengan pokok ni.. masa kecik2 dulu selalu wt main sebab ada tumbuh merata kat belakang rumah nenek kat T'ganu..


Deretan bunga petunias yang sangat menawan.. dulu pernah gak tanam pokok ni... minat sangat..


Ini ler keje Haziq.. asyik nak main benda ni aje...


Dini dengan Hanim depan scarecrow & giant strawberry...


Pokok salad yang menghijau..


Pokok strawberry yang ditanam dlm pasu... suka betul tengok...


Masa untuk minum petang Ini di cafe strawberry farm..
ku order 1 fried icecream, 5 waffle, 3 strawberry milk shake, 1 salad & 2 strawberry juice..




SEMBANG2 SEBENTAR
Quote:
1. isa: TQ.. nanti kita cuba..
2. meorjay: cactus memang cantik.. nak jaga pun mudah.. storgambar.. lom try lagi..
3. Lyndz: Memang best sangat.. tak puas jalan ke sana..
4. Kak Jie Jie: Jomlah kak.. madiha yg first time sampai memang seronok sangat pegi maklumlah tak pernah sampai lagi ke sana.. hehehe.. ada gak pegi pasar mlm brinchang tu.. rasa semua nak borong… hehehe.. nanti gambarnya next entry..
5. Tok janggut: Tok.. nanti yer.. tengah tercari2 mana gambar yg sesuai.. hehehe.. mekasih sudi nak edit gambor madiha.. hehehe..
6. Yatie: A’ah.. rugi tak merasa makanan kat situ.. ada strawberry memang sukar dilepaskan.. hehe.. baju dini warna sama.. tp coraknya lain..
7. Tanggabatu: patutlah senyap aje.. hehe.. takper.. tu namanya rezeki… alhamdulillah.. tu semua rezeki anak2 kan..
8. MamaFaMi: memang geram tengoknyer mama.. hehe..
9. FarEast: itulah.. ramai yg kata cantik.. nilah 1st time akak sampai CH.. & sememangnya cantik..
10. Jeff: Itulah bro… kalau boleh semua nak shoot..
11. Sabrina: kesian kat sab.. bz betul eik skrg ni.. takper sabor sabor… uikk.. sab lom sampai lagi ke CH…ingatkan akak je yg ketinggalan.. hehe.. kalau lom pegi.. baik pegi.. best sgt kat sana..
12. Haniss: ada ler jugak.. tp takde ler byk sgt.. takut bonet kete tak muat lak…hahahha…
13. Syikin: best kin… uikk.. sapa kata kin tak pernah gi? Mama kata dah pergi masa kin kecik2.. haaa.. tak ingatlah tu.. hehehe.. kena ajak mama pegi lagi ni…
14. Anir: woo… iman suka ekk? Dini & haziq tak suka sebab masak.. dini langsung takmo rasa.. haziq nak gak test.. tp bila dah rasa.. langsung taknak.. hehehe..
15. Badangperkasa: memang enjoy.. rasa nak pegi lagi..
16. Srsfeqah: Iyerlah.. leceh ngan anak2 kecik.. hehe.. letih nak melayan kerenah dia.. kalau tak abis dah ku ronda hehehe… yup.. itulah dia eskrem goreng tuh.. ohh.. tq tq tq… nanti akak dtg..
17. Lepod: tq tq..
18. Umi solehah: seronokkan kat CH.. ikutkan hati semer nak beli.. apakan daya poket tak tebal & bonet kete tak cukup luas.. heheh..
19. Cek de sam: memang geram tengok bunga2 tu…
20. Ayumi: silakan…


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net