Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 5-Mar-2008 04:22 Email | Share | Bookmark
Hepi Besday to Puteri Balkis Sofea Sabrina.....

prezen utk baby sabrina
acara mari menyanyi bersama mr. bear
baby sabrina dengan bibik julie
hepi besday to youuuu......
hepi besday to puteri balkis sofea sabrina.....
sabrina with mama & papa
besday kek 3 biji
haziq penakut.. mr. bear lalu dekat.. cabut lari kat ayah dia..
kakak dini & mr. bear
Hari Sabtu malam minggu yang lepas 1/3/08 kami sekeluarga pegi A&W Jalan Barat opposite Amcorp Mall sebab kawan lama (masa ku tinggal di Kawasan Melayu, PJ) Liza jemput untuk party harijadi sempena 1 tahun puteri kesayangannya bernama Puteri Balkis Sofea Sabrina binti Sani... fuhhh.. panjangnya nama... hehehe.. Liza ni memang suka letak nama anaknya panjang2.. nama abang dia (7 tahun) pun sama panjang jugak... agaknya sebab nama ayahnya yang sangat pendek hanya 4 huruf saja.. jadi dia balas dendam ler letak nama anak lak panjang2.. hehehe.. tak larat nak panggil nama panjang2.. aku panggil baby dia Sabrina ajer... Sebenarnya.. kat rumah Liza ni lah tempat aku tumpang transit si Dini balik dari sekolah agama.. rumah dia memang setentang dengan sekolah agama.. jadi bila Dini balik dari sekolah agama.. terus pegi rumah dia. Makan & mandi disitu.. pastu Liza hantar pula Dini ke sekolah kebangsaan belah petangnya.. Bukan Dini aje yang transit kat situ.. ramai lagi kawan2nya yang lain.. alhamdulillah.. sekarang MaDiHa tak sesibuk dulu.. time lunch boleh releks2 kat opis atau kalau nak keluar gi mana2 pun senang.. takdelah sibuk nak kena gi jemput Dini tengahari tu..

Sebelum pegi.. sempat singgah pasaraya kejap cari prezen untuk baby Sabrina.. pastu singgah umah Sujah untuk hantar kek coklat batik meri yg ku buat tengahari tu.. kebetulan pulak Nakni ada balik.. jadi ajak dia & Amirul sekali sebab mama & papa dia tak dapat pegi sama coz ada hal lain..

Padahal kitorang keluar dah awal dah.. tp mcm biasa ler.. kalau dah banyak tempat menyinggah tu.. faham2 aje ler.. majlis start kul 8.00 ~ 9.30.. sempat ler tumpang solat maghrib umah Sujah.. yg hubby lak lepas solat maghrib.. nak ke tandas laa pulak... pastu dah dekat masuk waktu Isyak.. dia kata dia nak solat Isyak dulu.. lahaii.. macam ler takleh blk solat kat rumah.. Isyak kan panjang.. hehehe... (apa punya bini daa.. ) bila kitorang sampai A&W.. dah dekat pukul 9.00 hahahah.. sampai2 jer.. org semua dah penuh & majlis dah lama bermula.. tp alhamdulillah.. ada lagi rezeki kami.. makan je ler apa yg tinggal.. sapa suruh dtg lambat.. Masa makan tu.. hubby kata.. abang baru jer berhajat nak ajak makan kat sini.. dah lama tak dtg makan sini.. pastu aku kata ler.. abis tu? Hubby jawab.. Abis.. ni dah dpt makan dah.. takyah ler datang lagi dah..

Sempat gak klik2 sikit dalam majlis tu.. tapi kacau betul.. si Haziq ni penakut rupanya.. selalu tengok patung2 besar tak takut.. tp ni tengok patung bear yang 'hidup' dia melalak plak.. hehehe.. jakun betul anak bujang ibu ni.. boleh takut lak dengan si bear tu... takleh dekat ngan bear mesti nangis.. masa nak habis majlis tu.. bear lalu tepi dia pun.. dan dan dia lari kat ayah dia..

Sabrina dengan bibiknya.. Julie


Acara mari menyanyi dengan Mr. Bear.. ada hadiah.. tp si Dini malu2 kucing plak.. taknak join.. tapi sibuk nak tengok.. dia dok belakang bear tu jer..


Baby Sabrina seronok org nyanyikan hepi besday untuk dia.. kakak Dini duduk belakang sekali.. malu bebenor..


Besday kek... agaknya Liza wat sendiri kot.. sebab dia pun pakar gak masak memasak ni...


Acara memotong kek.. mama ler yg kena potong.. hehe.. kat belakang (baju putih) tu papanya..


Ramai betul peminat Mr. Bear.. Kakak Dini pun nak gak posing ngan Mr. Bear..


Dan dan si Haziq menerpa ayah dia bila nampak Mr. Bear datang dekat dia..


Kepada Liza & Sani.. thanks for the invitation.. we all enjoyed the food very much..! hope baby Sabrina love the prezen eikkk...

Quote:
1. Kuchai: Samalah.. akak pun amatur jugak.. thanks ya..
2. Jasmeen: kek cekelat sememangnya sodap.. budak2 suka..
3. MamaFaMi: kita pun sama… ada lagi satu.. suka dia punya waffle.. yum yumm…
4. Baning: budak2 memang suka sangatlah majlis mcm ni… siap ada nyanyi2 & joget2 ngan mr. Bear.. mak budak sibuk nak mkn aje.. hahaha…
5. Lyndz: A’ah.. kek buat sendiri tu rasanya.. yer.. dini sampai tak ingat nak mkn dok tengok gelagat mr. Bear tu..
6. Umi Solehah Yusuf: alahaiii.. jangan ler puji gitu.. malu tauu.. akak bukannya pandai & rajin sangat pun.. masak sekadar memenuhi tanggungjawab aje.. org kalau rajin masak sampai penuh meja.. akak msk lauk 2 jenis jer.. 3 jenis tu dah kira nasib baik ler.. yg penting keluarga akak kenyang.. hehehe..
7. Anir: hehehe.. betul sangatlah tu anir.. sama bulat.. hahaha.. bab cari baju usah cerita.. kena cari kat tempat remaja.. tempat kanak2 dah takde harapan nak dpt… mujur dok KL byk tempat boleh cari.. kalau dok ceruk kg.. mau anak aku pakai t-shirt bodo jer.. hahahah..
8. Rinnchan: a’ah.. tak penat nak mengemas.. tp bajet lebih sket ler… bg org yg mampu boleh ler.. madiha tak mampu ler kot.. hehehe.. yup.. sama2 montel.. nasib baik tak pakai baju kaler oren..
9. Tariqzaidanirah: mekasih wish baby sabrina.. tulah.. kalau dpt wt blk.. boleh peluk puas2.. hahaha. Tp gerenti haziq meraung sakan…
10. Nn: pegi jangan tak pegi.. sesekali pekena a&w best gak kan..
11. Tie ~ Ibu Wawanis: ye ker? bakpe tok royak? Kita pun dok masuk fp awok gok.. tunggu punya tunggu takdok lagi resepinya.. tu yg dok tanya tanpa rasa malu tu.. hahahaha…
12. Kak Jie Jie: budak2 ke org tua ker.. kalau fast food.. memang suko.. hehehe.. dini tu sebenornya malu2 kucing kena pelok dengan bear..
13. Mukhrizlatif aka m0qh: tq…. Thanks for drop here..
14. Cynda S: yelah.. A&W tak begitu popular.. payah nak jumpa cawangan dia kan… wahhh.. boleh tahan juga luas yer.. memudah Allah permudahkan segala urusannya.. memang kena tanam berperingkat kan.. so.. bolehlah cover stok utk pasaran nanti..
15. Sabrina: heheh.. sama nama kan.. tp nama dia lagi panjang tauuu… anak akak tu memang gitu.. malu2 kucing.. mau tp malu.. hehehe..
16. Soulha, Cairo: itulah yg madiha tak sangka tu.. penakut rupanya anak bujang ku… tp memang betul lah.. haziq mcm lemah semangat sket.. kadang tu.. bunyi blender pun dia nangis gak… ada baru ni.. pegi umah tokcu dia.. kebetulan tokcu dia nak warm up moto vespa dia yg dah lama tak start.. bila tokcu dia start jer enjin.. bunyi kuat plak tu.. punyalah terkejut & melalak si haziq… kesian plak nengokkan..
17. Zai: akak selalu gak singgah.. cuma jarang tinggal jejak aje.. suka tengok zai berposing.. akak ni kalau posing mcm patung.. hehehehe…
18. Aliza: hehehe.. tau takper.. yum yummm… amboiii.. lama betul tu yer.. kita sejak dah anak dara baru kenal A&W ni.. sejak dok KL org kata.. dulu sekolah kat kg jer.. mana ler berpeluang pegi tempat2 gini..
19. Jeff: tq… dah tua2 ni.. kita tumpang seronok ajelahh dengan besday budak2.. hehe.. (tp kadang tu kalau besday sendiri takde kek.. nak merajuk jugak tu.. hehehe.. ni kes hubby terlupa nak beli kek ler.. kah kah kah.. tp skrg besday wat kek sendiri ajer..)
20. Daalia: TQ auntie.. (tolong jwbkan utk sabrina hehehe..) kat sana takde ke sis? Kat sini pun payah nampak cawangannya.. kurang popular berbanding McD, KFC & Pizzahut..
21. Zai: ye ker? kalau tau.. boleh tegur2 dan berkenal2an kan…
22. Tie ~ Ibu Wawanis: takper Tie.. yang penting dapat.. hehehe.. kita dah copy dah resepinya.. ada masa nanti kita try & for sure akan ditepekkan kat sini… thanks again.. muahhhhsss…
23. Pemancing Ikan: Ehemmm… encem tak PapaDiHa cenyum.. ? kih kih kih…
24. Mamasya: TQ auntie… (tolong jwbkan utk baby Sabrina ) kakak Dini seronok + malu2 kucing.. hehe..
25. Kamalina: Datang sini call akak.. nanti kita pi mkn situ…



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net