Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 28-Mar-2008 04:29 Email | Share | Bookmark
Eye On Malaysia..

tasik titiwangsa
beratur beli tiket dulu kat ticket booth yg diperbuat dr gondola
beratur dulu sebelum naik yer...
pakcik depan tu pun sibuk amik gambar gak..
masih menunggu giliran.. dok depan tangga.. hehe..
hubby yg nampak excited & haziq yg kehairanan..
ma masa ni ok lagi.. belum tinggi lagi masa ni
hubby mcm seronok jek.. hehe.. haziq lak muka cuak..
masa ni ma dah tutup mata takut pening & mabuk.. hehehe..
aku & dini..
pemandangan dari atas
cantik betul
tp seram bila tengok tasik ni..
tinggi sangat
kalaulah kami jatuh.. huhuuuu
tasik lagi..
& lagi
gondola yg membawa kami
eye on malaysia dari jauh
akhirnya dpt juga merasa naik ni
sebelum dibawa ke melaka...
Sedikit info Eye On Malaysia yang diambil dari Wikipedia..
Quote:
The Eye on Malaysia is 60 metre tall portable Ferris wheel installation at Titiwangsa Lake Gardens, Kuala Lumpur, Malaysia.

The wheel comprises 42 gondolas (including 1 VIP one) and was unveiled in conjunction with Visit Malaysia Year 2007 on January 6, 2007 by Malaysian Prime Minister, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

The wheel allows visitors to experience a 360-degree panoramic view of Kuala Lumpur and over 20 kilometres of its surroundings including KL Tower, Istana Budaya and Petronas Twin Towers, during a 12-minute ride.

It will be relocated to Malacca in November 2008.


Dah lama sebenarnya nak masukkan gambar2 kami di Eye On Malaysia ni... tapi oleh sebab gambar2 dalam handphone hubby.. tu yang terdelay tu.. Bukannya apa.. kalau ikutkan dulu2.. handphone hubby ler yg selalu jd mangsa dok ambil gambar2 makanan.. tp skrg ni.. bila dah pandai (cehh.. org lain dah lama pandai ler madiha oiii!!) & ada kemudahan transfer gambar dari digicam... terus handphone hubbyku dilupakan.. sampaikan gambar2 ni pun hampir2 terlupa nak upload.. hehehe.. Malam tadi barulah berkesempatan upload gambar2 ni & wat editing sket2...

Actually.. kami pegi EOM ni selepas kami balik dari Perak & Cameron Highlands baru2 ni.. lepas melawat Tugu Negara.. kami terus singgah EOM dulu sementara nak pegi melawat mertua angah kat PPUM. Ma pun ada sama masa tu.. dapatlah orang tua tu merasa naik bendaalah ni.. Masa tu.. bateri kamera dah weak sebab dah sakan bergambar kat CH & Tugu Negara tu... jadi.. aku hanya gunakan handphone hubby ajelah utk ambil gambar kat sini... gambar video pun ada gak.. tp tak reti nak masukkan guna you tube tu ler.. (darat betul aku nih... serba ketinggalan ) gambar2 kurang memuaskan.. maklumlah kamera cap daun pisang... (opsss.. marah lak company motorola nanti )

Alhamdulillah.. dpat juga merasa naik EOM ni sebelum ia dipindahkan ke Melaka... Jom layann....

Ini ticket booth.. harga tiket utk dewasa RM15 manakala utk kanak2 & warga tua RM8 sahaja..


Sedang menunggu giliran...


Ingatkan aku jer yg sibuk klik sana klik sini... pakcik kat depan tu pun sibuk gak klik2.. ada genglah.. heheh..


Gondola yg membawa kami..


Gambar2 kami..


Tengoklah reaksi ma sebelum & selepas naik atas.. sampai tutup mata sebab gayat.. tp alhamdulillah.. takde apa2 berlaku lepas tu... gimik jer tuh anyway.. jika ada sebarang kecemasan semasa anda berada di dlm gondola tersebut... anda boleh menekan butang di bahagian atas gondola untuk berhubung dengan pihak EOM yg berada dibawah..


Ini pula antara pemandangan yang akan anda saksikan dari atas... sayuppp... gayattt...




Sebelum pulang.. ambil gambar EOM dari jauh...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net