Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 1-Apr-2008 03:43 Email | Share | Bookmark
Princess & Nandos

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hujung minggu baru ni hubby cuti.. jadi adalah waktu nak jenjalan.. payah betul nak keluar jenjalan kalau sekadar saja2.. sebab cuti hubbyku bukan macam orang lain tiap2 hujung minggu ada cuti.. hubbyku.. dua minggu sekali barulah dia cuti.. Jadi.. harap hari2 macam ni jelah kalau nak keluar rumah pun... niat sebenar ajak hubby keluar sebab nak mencari kasut aku & krim ruam utk si Haziq...(cian Haziq.. sejak dok kat nurseri.. dia kena ruam lampin pulak... ) aku ni bukan senang cari kasut macam orang lain.. kadang jeles tengok orang lain boleh beli kasut kat mana2 aje.. tapi aku ni lain macam sikit.. hehehe.. sebabnya.. kaki aku ni western size... kaki menurun kaki arwah ayah... bukan setakat kaki jer besor.. tp keseluruhan.. semua BESOR.. malu nak sebut size kasut.. Hanya di kedai2 tertentu aje yang aku boleh cari kasut xtra large ni... Biasanya aku beli kasut kat Kedai Kasut Meiko, State PJ ataupun kat Seksen 14 sebab kedai yg paling dekat & mudah pergi. Tapi skrg ni.. kat Meiko.. kasut jenis terbuka dah takde stok tak macam dulu.. dengar khabar.. supplier kasut jenis tu dah merajuk dgn tuan kedai tu.. dah taknak hantar stoknya ke situ... yg banyak kasut jenis tertutup litup tu.... aku tak berapa minat.. lagipun leceh masa nak drive payah nak buka kasut.. aku ni kalau drive suka berkaki ayam.. Awal tahun aritu.. aku adalah beli sepasang kasut kat kedai tu.. jenis tutup ada tali kat belakang.. tp muncung depan terbuka sket.. tp.. baru je pakai kasut tu dah nak rosak.. alahh.. mmg kasut murah jer.. rege 50 lebih.. tp biasa boleh tahan dekat setahun... tp yg aku beli tu kejap benor rosak.. permukaannya jadi menggelupas tanggal2... rasanya mesti tu stok kasut lama.. sebab maklumlah kan.. kasut extra size ni kurang dapat sambutan.. hanya segelintir jer yg beli kasut2 saiz besar ni... tu pasal pakai kejap jer kasut tu dh jd mcm buruk benor.. hehehe.. yg aku ni plak jenis kalau dah pakai kasut.. kasut tu je hari2 tak reti nak tukar2.. tp pakai kat opis atau kuar tempat2 tertentu jer.. kalau keluar kete nak naik turun rumah.. aku pakai sandal jer...senang & selesa..

Jadi hari minggu baru ni.. ajak ler hubby keluar... malas dah nak pegi Meiko sebab dah tau pesen kasut yg ku minat dah takde.. so ajak hubby pegi Princess ler plak.. kat situ jer yg aku tau ada jual kasut extra large... heheeh.... Pagi tu.. untuk brunch aku tanak pulut makan dengan ikan masin & telur dadar... bila keluar tu.. memang tak makan lunch lagi.. ajak hubby cari kat Jalan Klang Lama jer.. malas nak masuk KL.. jalan jem.. lagipun hubby memang tak minat masuk KL. So dok pusing2 kat kawasan Plaza OUG & Central tu.. dulu masa meronda kat situ macam ada nampak Princess kat situ.. tapi puas ler dok pusing 3, 4 kali.. tak nampak ler pulakkk.. agaknya dah pindah kot.. punya lama tak ke situ.. yang ada kedai Bata, Juke Box... tp sohih takde kasut yg memuatkan kaki ku...

Dalam dok pusing2 tu... perut dah lapor balik dah... yelah.. nak kuor tadi tak mkn lunch lagi.. amik brunch jer.. aku ajak hubby makan dulu sebab takut masuk angin kang kena gastric lagi susah.. Nampak kat Plaza OUG tu ada food emporium.. banyak betul fast food restoran kat situ.. sebut jer.. semua ada.. tapi yang lain2 tu dah biasa makan dah.. so kami pilih ke Nandos sebab tak pernah rasa lagi.. heheeh.. jakun betul.. dah berzaman Nandos kat Malaysia ni.. ni baru nak merasa.. heheheeh... Masa ni teringat kat MamaFaMi yang baru first time mkn kat Kenny Roger.. tapi padan ler sebab mama lama kat Malawi.... Kat Nandos.. makanan yg kami order ok gak la.. tapi aku & hubby lagi prefer Kenny Roger Roaster sebab diaorang ada serve dengan sosnya sekali.. yg kat Nandos ni.. takde sos khas.. hanya ada cili sos jer.. oh ya kat sebelah Nandos tu.. ada ler kedai makan milik Cina rasanya.. terlupa plak nama kedai tu... aku tengok ada 1 keluarga melayu termasuk yg 'pangkat emak aku' dok menjamu selera kat situ... masa tu teringat kat entry Abah Along berkenaan restoran halal... kedai tu masa aku lalu tu.. memang takde handa halal.. hanya yg dia tulis No Pork. Pada fahaman aku.. mungkinlah betul kedai tu takde daging b*** tu... tapi bimbang juga kalau2 mereka masukkan campuran tertentu dlm masakan seperti wain ker apa... ayam2 tu pun risau gak entah sembelih betul ke tak.. Wallahualam... Tapi aku tengok diaorang syok jer mkn2 kat situ.. Kat Nandos tu.. memang ada logo halal.. so.. kami isi perut dulu ler eik... kami pilih dok kat meja luar.. hubby suka ler sebab boleh layan rokok... masa tu hujan dah mula turun.. sejuk jer ditiup angin sepoi2 bahasa... jom layan gambar2 ni.....

Ini yang kami order... minuman tu.. ice lemon tea & coke boleh tambah tau.. tp capucino panas & sejuk tak boleh ler.....







Novo pita tu sedapppp.. cicah ngan soup tu.. yum yumm... kakak Dini lepas mkn set ayam tu.. balun sup tu plak.. Haziq punya sup dia main2 jer tak mkn pun... main celup2 jari.. membazir jer...



Bila perut dah kenyang.. barulah sambung balik mencari kasut.. ajak hubby ke arah Puchong ler plak.. kat situ pun ada byk Princess... emmm.. memang ada.. tapi Princess yang besar tutup ler pulak.. nasib baik ada satu kedai tu buka.. maklumlah hari ahad.. byk kedai tutup.. ingat kalau takde.. kami nak lajak ke IOI Mall jer.. mujur ada yg buka.. alhamdulillah.. dapat ler sepasang.. tak banyak choice juga.. tp oklah.. dpt gak sepasang.. budak tu kata kalau nak byk pilihan kasut2 xtra large.. kat IOI Mall ada byk... lain kalilah... aku yang sibuk sangat nak cari kasut tu sebab minggu depan ada jemputan kawin... hehehehe...

Haziq pun sibuk gak mencuba2 kasut...


Tengoklah si Dini tu... ibu sibuk mengukur.. dia pun sibuk nak jugak.. kasut ibu pun dia boleh muat... sohih besar nanti jadi macam ibu dia jugak... mujur ler dok KL.. kalau dok kat bandar2 kecik.. sohih takde harapan nak cari saiz kasut... Untuk kakak lain kalilah beli yer... (kakak Dini tak puas hati sebab tak belikan kasut untuk dia... alaa.. adik Haziq pun tak beli jugakk )


Inilah dia kasut aku.. kena edit kecik sket.. barulah nampak kecik
Harganya RM109.90 + upah pasang getah pada tapak RM8.00 = RM117.90 (berapa tahun boleh tahan kasut niiii bagi ku yg bergaji kecil... memang rasa mahal.. tp apa boleh buat... )


Okeh.. balik dr beli kasut.. singgah kedai gunting.. hubby & Haziq gunting rambut.. melalak plak gunting kali ni.. pastu singgah farmasi beli krim ruam utk Haziq.. pastu singgah kat klinik kasut kat State PJ pasang tapak kasut.. then singgah pasar malam beli makanan.. Macam nilah aku.. kalau dah keluar jadi malas nak masak... malam aku & hubby makan nasi kerabu je.. Dini & Haziq makan nasi ayam.. tp hanya nasi kerabu ku saja yg sempat diambil gambar.. yang lain masing2 kelaparan..

Jemput makannnnn.............

Quote:
1. tariqzaidanirah: a’ah… baru siap update… cepatnyer komen…
2. imah: masuk pic dulu.. pastu baru taip cerita..
3. kak rus: sedapppp… tp tu menu beli semuanya… hehehehe.. kasut saiz manyak besarlah kak rus……… malu nak sebut…
4. soulha, cairo: dpt jugak tengok yer.. cantik tak? Madiha tak konfiden nak kirim kasut kat orang tau.. sebab takut tak kena ngan kaki.. sebabnya kalaupun saiz kasut tu saiz madiha.. tak semua peten/cutting sesuai ngan kaki madiha.. jd lebih berpuas hati kalau cuba & beli sendiri.. anyway.. tq sue sebab ingat jugak kat madiha ni… kesian kan org kaki besar cam madiha ni…
5. kc: yup.. it was nandos….
6. Lieya mama damia & mirza: sabar sabar… makan dulu nanti perut masuk angin lak.. si dini tu..baru je dpt kasut baru 2 pasang bulan lepas.. tu yg tak belikan utk diaorang… ni giliran ibu dia plak.. kih kih kih..
7. Kuchai: your’re welcome kuchai… kita pun ada print resepi kuchai jugak.. thanks jugak tau.. oh ya.. mekasih coz bagitau a few brand kasut size besau tu… scholl dah pernah try.. takdek size.. yg lelain tu tak penah try lagi…
8. Aliza: huhuhu… mak yong biasalah.. kalau dia teringin cik abang mesti kena belikan jugak… ni yg best bila peknen… ipoh kway teow sup tak tau mana leh cari kat sini.. kalau takde.. kena turun ipoh laaaaa….
9. Shahquantan: sedappp…
10. Aida: ye ke? Bestnyer tortilas… gambar2 tu mmg nandos punn.. hehehe..
11. Farhana: terima kasih la sebab sudi cuba resepi2 sempoi akak tu.… nak letak link? Silakan.. no problem.. TQ
12. Wan nadihah: ehh ye ker? ingatkan akak sorang je yg ada kaki besau.. hehehe.. tak sangka lak bila akak tulis entry ni.. rupanya ada juga yg sama geng ngan akak.. anyway.. Tqlah sebab sudi bagitau a few tempat2 yg boleh akak rujuk & pg mencari kasut2 xtra large tu… thanks again… kat metro kajang tu.. tingkat berapa eik? Selalu gak pg kajang…
13. Boxhousestudio: mesti segan sebab saiz kecik bebenor.. hhehehehe…
14. Ana: ana pun sama ker? tulah kan.. kalau dah kaki besar mmg payah nak cari kasut.. tapi memang tuhan tu maha adil.. dia bagi badan besar ngan kaki besar sekali.. kalau badan besar, kaki kecik kang tak balance lak.. cepat tumbang..
15. Lyndz: penat tu tak penat sebab selalunya masuk kedai.. terus tanya org kedai tu ada jual kasut extra large tak? Kalau dia kata takde.. akak terus blah jer.. heheheheehe….
16. Jeff: sesekali nak gak merasa mkn kat luar… time2 awal bulan ni boleh ler.. hehehehe…
17. Hajar: hehehe.. ada genglah madiha eikk…. Kalau pakai kasut rasa mcm tak reti nak kontrol kan..
18. Eiman: dah abis daaaaaa… tp kat nandos byk lagi.. hehehehee..
19. Shima: hehe.. sama kes ler kita ni.. suami kaki kecik.. bini kaki besar.. suami madiha pun pakai saiz 7 jer tau… yg bininya saiz 2 angka.. huhuhuuuu… mmg malu time ukur kasut kalau asyik tak muat aje…
20. Zanaz: biasalah tu akak… nak untung banyak.. hehe.. kalau tahan lama nanti org tak dtg beli lagi.. skrg haziq dok kat nurseri sebab babysitter dia nak blk kg jaga mak dia yg sakit..
21. Imah: dah abislah imah… jom gi nandossssss….
22. Nur: madiha jarang mkn kat luar nur.. sesekali aje bila hubby free… pasal kasut tu.. harap2 kualitinya pun setanding ler ngan harganya… madiha pun ske gak beli handbag.. tp yg hairannya.. time guna. Asyik yg sama jer.. hehehe.. ni kes malas nak transer barang2 dlm handbag tu ler…
23. Abah along: ok gak tu abah.. buka kedai kasut or kedai baju saiz XXXXXXL mesti ada pelanggan punya… abah besar pun padan ler abah lelaki.. madiha ni pompuan.. malu tau kaki besar…
24. Kak jie jie: tau takper… hehehee.. tapi akak.... dini makin tembam sebab mkn masakan ibu dia sedap sgt kot.. sebab bab mkn luar ni jarang2 jer… hahahaha…
25. Pemancing ikan: terima kasih utk petua memakai kasut baru.. sungguh berguna sekali… mujur ler kenduri kawin ni nanti dibuat kat dewan & bukan rumah.. hehehe…
26. Qamar 81: sesekali je tu qamar… kalau selalu2 botak kapla.. heheheeh….
27. Sue: salam… tq sue…
28. Tie ~ ibu wawanis: tie.. kalau kita berdua keluar sama2 mencari kasut mesti tuan kedai pening kepala dia... yg sorang nak kasut paling besarrrrrr... yg sorang nak kasut paling kecik
29. Mummy Irdina&Arisa: alahaii.. ni soping emergency ni… kasut dah jahnam.. terpaksalah cari kasut baru.. hehe.. ooo.. kaki panjang yer.. kaki panjang takper.. jangan tangan panjang.. hahahaha..
30. Yatie: yer ker? anak akak si dini tu pun boleh tahan besar kakinya.. biasalah menurun kaki ibu dialah.. kaki ayah dia kecik sket.. hehe..
31. Shafa: TQ Shafa..
32. Anis: TQ Anis
33. Big Mamma Bukhari: Tie pun pakai saiz besar gak yer… leh genglah kita.. hehehe…
34. Big Mamma Bukhari:
35. Dayang: TQ
36. WanZee: mesti dah rindu giler ngan nasi kerabu.. takper.. nanti blk M'sia.. leh mkn puas2.. hehe..
37. Eixora: jom jom ke Nandos.. hehehe.. itulah.. mmg nak pegi jugak belajar beading tu.. tp masa selalu suntuk..
38. Haniss: hehehe.. sabar jelah.. jomlah ke Nandos..
39. Mamasya: peminat nasi kerabu jugak yer.. akak pong.. tp selalu beli jer.. malas nak buat.. memang org tinggi selalu kakinya panjang.. macam madiha plak.. kaki jenis panjang serta besar berisi.. tu yg payah cari kasut tu…
40. Nhalilah: tulah pasal.. sosnya tu yg buat yummy.. tp takper.. sesekali tukar selera..
41. Nhalilah:
42. Kamalina: gelak jgn tak gelak.. hehehe.. mesti ler pandai.. segan sehhh nanti org tgk kasut besar gedabak.. hahaha.. hubby akak ni ada juga western foof yg dia tak suka spt spagethi… mungkin sebab masak & tak pedas kot…. Tp jenis steak tu bolehlah juga dia mkn..
43. Baayah: org kaki kecik boleh ler memilih.. kalau kena macam akak ni.. bukan pilih design.. tp pilih saiz aje ler.. hehehe..
44. Dod: takper dilla… kdg akak pun tertinggal gak entry dilla.. hehehe.. jom ke Nandos..!! cantik ker kasut tu? Itu aje yg kaki akak boleh masuk.. hantam sajalah labuuuu.. hehehe..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net