Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 9-Apr-2008 02:15 Email | Share | Bookmark
XTVT Ahad Yg Lepas...

nasi ayam ayah bawak blk dari meeting PIBG
ayah dapat cabutan bertuah masa meeting tuh..
ini isi dalamnyer.. hehe..
ini on the way nak gi kenduri..
payah benor nak senyum anak ibu..
dia buat muka sajer jer...
cenyum ler cayang...
kakak pun sama gak..
taknak senyum..
malu2 kucing..
apa pengantin lelaki buat tu.. hehe..
pengantin bersalaman..
ayah... kenyang perut suka hati.. hehehe..
pengantin baru..
Salam semua.... semoga semua pengunjung FP ku berada dalam keadaan sihat2 sentiasa.... Alhamdulillah.. MaDiHa sekeluarga semuanya dah kembali sihat sepenuhnya... anak2 pun dah tak batuk lagi.. MaDiHa yang paling last baik batuk.. itupun setelah bermacam2 ubat yg diambil... rasanya.. lebih 3 minggu juga menderita batuk.. tp alhamdulillah skrg dah okey.... itu hanya ujian kecil yg Allah Taala berikankan pada ku... alhamdulillah.. ujian dah tamat buat sementara waktu ni..

Lately ni... sedikit malas nak bereksperimen resepi2 baru.. kenapa yekk?? Walaupun gitu.. masak tetap masak.. tp masak yg biasa2 jelah.. lebih2 time hubby kerja shift malam ni.. mmg masak sangat2 simple sebab kesuntukan masa.. Kadang.. tak sempat pun masak untuk dia especially hari Isnin & Jumaat sebab Dini keluar sekolah pukul 6.30pm.. dengan cuaca yg asyik hujan.. dengan jalan yg jem.. sampai rumah pun dah melebihi pukul 7pm. Mana ler sempat nak masak utk dia.. kadang.. kami hanya jumpa di tempat parking kereta aje.. aku baru balik dengan anak2.. dia dah nak pegi kerja.. pagi pula memang tak sempat jumpa.. 7am ku dah keluar hantar Dini sekolah & kerja.. hubby pula.. 8.30am baru sampai rumah.. gitulah rutinku sepanjang 2 minggu dia kerja shift malam.. (kecuali Sabtu & Ahad sebab aku cuti hari tu) bila dikenang2.. macam tak sempurna aje hidup ni.. hehehe.. tp oleh kerana tuntutan kerja.. kenalah terima juga...

Ok.. saja merajinkan diri amik gambar hari Ahad baru ni.. Pagi Ahad tu.. hubby balik kerja awal sikit dari biasa sebab dia nak gi meeting PIBG kat sekolah agama kakak Dini.. Lepas bersarapan nasi goreng.. terus dia gi sekolah agama. Aku & anak2 kat rumah aje.. sambil2 buat kerja apa yg patut.. sambil tunggu hubby balik meeting sebab hari tu ada jemputan kenduri kawin. Anak kepada kawan lama.. (pangkat kakak ngan aku) Kak Rahimah yang dulunya aku kenal masa kami sama2 tinggal kat Kawasan Melayu, PJ.. & sekarang.. tak sangka pula kami sama2 beli rumah di tempat yang sama.. cuma blok jer lain2.. padahal takde pun berpakat sebelum ni.. bila dah pindah rumah barulah tau yg dia pun beli rumah kat sini juga... memang rezeki nak duduk dekat2....

Jam dah dekat pukul 12 tengahari.. hubby tak balik2 lagi.. call dia tak jawab.. (dia dah tukar handphone dia ke silent mood) rupanya meeting bermula lambat sebab tak cukup korum.. janji meeting pukul 7.30 pagi.. hubby sampai sekolah hanya ada 5 org jer bapa2 pelajar yg ada.. yg ramai hanya ustaz & ustazah jer.. so tunggu ler sampai ramai sikit yg datang barulah boleh mulakan meeting. Dapatlah hubby kenal ADUN baru (PKR) kawasan kami iaitu Puan Haniza Talha yg turut dijemput sama dlm meeting tersebut. Tak lama lepas aku call dia.. hubby bagi sms suruh siap2 dulu dia dah nak habis meeting. Aku masa tu sambil2 gosok pakaian sekolah Dini & baju kerja, serta baju untuk gi kenduri tu ler.. Bersiap2lah kami.. tak masak pun utk lunch.. yelah nak gi kenduri.. jd malas ler masak.. hehehe.. Bila hubby balik.. dia bawak nasi ayam dari meeting tuh.. berebut anak2 mkn.. hehehe.. dah lapar anak2 ku.. kesiannyer...


Ada 1 paper bag yg hubby bawak jugak.. ingatkan apa.. rupanya dapat hadiah cabutan bertuah dalam meeting tuh.. ini ler first time hubby pegi meeting PIBG & tak sangka pulak dpat hadiah cabutan bertuah.. dalamnya ada ler jajan2, air kotak, buah limau & buku.. alhamdulillah.. rezeki.. sebenarnya.. ni salah satu cara nak menggalakkan ibu bapa pelajar agar sama2 hadir dalam mesyuarat PIBG yang diadakan di sekolah... Itupun.. masih ramai lagi parents yg tak berminat utk hadir dlm meeting sebegini..



Dah siap2.. kami pun pegi rumah Sujah & Acu (memang takleh berenggang ngan mak sedara ). Kitorang pegi sama2 menuju ke dewan tak jauh dari Kelana Sea Food tuh.. (lupa plak nama dewan tuh)... Pengantin dah siap bersanding & makan beradap.. kitorang sampai pun dah lewat sebab pegi lepas Zohor.. Alhamdulillah.. makanan yang dihidang sedab2 belaka.. tapi segan ler pulak nak amik gambor.. Antara makanannya ialah.. nasi beriani, ayam masak kicap, kurma daging, ikan masin, sambal sotong, sambal belacan, ulam2an, acar buah & air anggur...(tema purple & putih). Jom layan gambar2 yg sempat ku ambil...

Anak-anakku dalam kereta..






Inilah dia pasangan pengantin baru tu... anak kak Rahimah yg lelaki tu.. Kaklong ucapkan Selamat Pengantin Baru buat Muhazam & isteri.. Rohaida... semoga berbahagia hendaknya hingga ke anak cucu...(masa aku tinggal di Kawasan Melayu.. rata2 orang panggil aku kaklong... tak kira yg lebih tua atau yg muda.. semua panggil kaklong.. sampai ler sekarang kalau jumpa pun.. semua guna panggilan tu.. lebih mesra gitu )


Sekian dulu... jumpa lagi...

Quote:
1. Mummy Irdina&Arissa: Tulaah.. mmg rezeki aritu.. alhamdulillah…
2. Kak Leen: A’ah.. alhamdulillah.. alaa.. musim agaknya yer.. anak akak pun batuk2 jugak yer… jgn lupa mkn ubat & minum air byk..
3. Ida Isk: Alhamdulillah.. agaknya.. masing2 ada hal lain kot.. maklumlah hari cuti..
4. Pemancing Ikan: Jangan pikir byk2 pokcik.. nanti pening lak jadinya.. hehe..
5. Zanaz: Akak malas2 pun byk jugak dpt tempahan.. hehehehe.. kira rajin gaklah tu.. madiha ni mmg malas sungguh2 punya malas.. hehehehe… ala kak.. sebelum ni.. kami pun tak pernah pegi gak.. ada hal lain.. kali ni baru berkesempatan hadir meeting PIBG tu…
6. Mamasya: A’ah.. sihat dah.. cuma ruam Haziq jer tak baik2 lagi.. baru ni pegi bwk jumpa doktor.. nampak dah ok sket.. tengah nak recover tuh.. harap2 oklah lepas ni.. dah pesan kat budak2 nurseri tu tukar diapers dia kerap sket.. Dini tu malu2 kucing sebenarnya.. hahaha.. actually MaDiHa amik gambar tu.. main angkat jer kamera tu.. MaDiha kat kerusi depan.. diaorang kat belakang.. tak paling pun kat diaorang.. ada yg nampak muka.. ada yg senget.. tu pun ada yg tak center betul2.. tu agaknya dia malas nak senyum sebab ibu dia tangkap gambar main2…
7. Boxhousestudio: Kalau difikir betul jugak kata kak Tun.. ramai lagi org yg lebih teruk dr Madiha kan… dok jauh2 jumpa seminggu sekali… emmm.. sabar jelah..
8. Aliza: akak faham sgt.. tengah badan berat camtu mmg M***S ajer.. rasa cam nak rehat jer sepanjang masa.. hehehe…
9. Big Mamma Bukhari aka Ati: sebenarnya goodie bag tu bukan semua dpt.. hanya dlm 15 org jer yg dpt.. sebab dia buat cabutan bertuah.. citer pasal batuk ni.. mmg risau kalau lama2 sgt.. kdg rasa mcm dah tak larat nak batuk.. hehe.. alhamdulillah.. dah ok skrg nih.. terima kasih atas jemputan Tie.. kalau akak ke Temerloh lg akak contact Tie ok..
10. Layman: hehehehe.. ni mesti tak pernah pegi meeting tuh..
11. Tok Janggut: Alhamdulillah.. ingatkan tension habiss.. hehehe.. anak2 madiha pun suka nasi ayam.. ibu dia jer yg malas nak buat..
12. Fliffy: salam Fliffy.. tq sibuk2 pun sudi gak jenguk kita.. kita ada tgk fliffy punya tutorial.. tp belum sempat nak belajar ler…
13. Anese: Tu dia…. Cikgu Anese dah datang dah… hahahaha… memang betul tu Anese.. ramai parent yg malas nak dtg meeting PIBG.. mungkin juga diaorang ada hal lain yg lebih penting kot.. alhamdulillah baru ni hubby terajin pulak nak pegi padahal dia baru blk kerja mlm & mlm tu pun dia kena kerja gak.. dah ler tengahari tu ada kenduri.. dia tidur beberapa jam aje… a’ahh kan.. kalau takde lucky draw tu.. mmg ada kemungkinan parents akan blk awal.. hehe.. yup.. muka anak2 akak mmg lain2…
14. DOd: TQ Dilla… tak taulah tu bila nak sampai ke Bangi….
15. Farah Shrewsbury: rezeki & berkat agaknya sebab kerja2 pun sempat pg meeting tuh… hehehe.. tp hadiahnya jajan2 ajelah.. utk budak2.. hehehe.. ye ker muka cousin Farah sama ngan Dini?? Nampaknya dah jumpa lah salah sorang dari kembar si Dini tuh.. hehehe.. org kata setiap org ada 7 org yg menyerupai/ sama muka mcm kita..
16. Jeff: TQ jeff..
17. Hajar: ala syiannyer Hajar.. nanti kita bnykkan gambar2 pemandangan kat M’sia okey.. hehehe.. mcm byk masa aje nak amik gambar outing.. jarang keluar sebenarnya.. hehe.. pssssttttt… MaDiHa lebih tua dari Hajar ler… usahlah berakak2 dgn kita..
18. MamaFaMi: Tq mama..
19. Haniss: ye ker? memanglah kan.. kita kalau dah rapat ngan mak sedara.. mmg takleh berenggang.. mungkin sebab kita berjauhan dgn mak sendiri.. jd mak saudaralah yg selalu jd tempat bermanja…
20. WanZee: syukur sgt2 dah sihat… ooooo.. bunga tu lain2 ekkk.. ingatkan bunga sama..
21. Srsfeqah: hehehe.. berkat husband akak pegi awal pagi agaknya.. hehe..
22. Unnamed: nasi ayam free tu… hehe
23. Zuhri: oo… Zuhri rupanya… ok… TQ sudi ke mari..
24. Big Mamma Bukhari aka Ati: Samalah kita eikk.. main bantai aje takde nak guna pinggan berset2 yg canggih manggih.. hehehe.. akak pulak.. barang2 suami akak yg selalu beli.. sebab akak sibuk ngan anak2.. payah nak handle.. umah akak lak umah apartment.. kalau akak yg beli.. mana nk bwk barang, mana nak pimpin haziq kdg dia mintak dukung.. tu pasal husband yg selalu beli.. skrg sejak duk umah ni.. jarang pegi shopping kat pasaraya sebulan sekali sebab malas nak berangkut barang2 bwg naik atas rumah.. skrg ni.. bila nak habis beli, nak habis beli.. nasib ler apa barang yg hubby beli.. kalau ada yg dpt pinggan free tu kira nasib ler.. hehehe.. akak takdelah rajin sgt Tie… tp disebabkan husband akak selalu dok top-up lauk2 basah & sayur dlm peti ais.. nak tak nak kena gaklah masak..
25. Kak Jie Jie: Madiha baru selak2 gitu jer.. belum sempat baca lagi.. nampak mcm best jugak..
26. Wawa: Oklah juga buku tu.. boleh menambal ilmu dunia & akhirat…
27. Nur: Haii.. penyakit kami dah pergi ke Singapore ker? hehe.. jgn lupa mkn ubat yer.. pasal buku tu.. Madiha lom sempat baca sepenuhnya.. belek2 & baca sikit2.. mcm best jugak..
28. Masriyah: Alhamdulillah.. alaa… cabutan bertuah tu dpt jajan2 aje… tp oklah juga tu.. rezeki.. hehehe..
29. Yatie: Haaa.. betul sgt tuh… akak rasa mau tak muat lak dewan tu sebab mesti laki bini turut dtg jugak kereta punya pasal.. hehehehe…
30. Wak Kumis: Alhamdulillah.. yup.. kita mkn sikit2 jer tauu… pakcik kita pun ada ckp.. minum air byk2.. paling elok minum air mineral.. hehehe…
31. Ida Natrah: musimlah agaknya Ida… ingatkan org PJ jer yg tak sihat.. rupanya org T’ganu pun gitu jugak yer.. take care yer Ida..
32. Baayah: TQ Baayah… alamakkk.. dah ada request resepi laaa.. hehehe.. nampak sgt akak dah lama tak update resepi kan.. hehe.. tulah.. skrg ni malas nak wt eksperimen.. tu yg takde resepi2 terbaru tuh..
33. Soulha, Cairo: Alhamdulillah.. syukur sgt dah kembali sihat. Jangan kata Sue.. akak pun tak pernah hadir dlm meeting PIBG ni.. hehehe.. hubby jer yg pegi.. mungkin juga yer.. berkat bersungguh2 blk awal kerja sbb nak gi meeting.. tau2 dpt lak hadiah cabutan bertuah tu… alhamdulillah..
34. Yati: Alhamdulillah.. dah sihat.. Yati pun batuk juga yer.. akak sejak batuk sampai la ni tak sentuh air batu lagi.. tp si Dini mmg takleh renggang ngan ais.. masa dia batuk mmg akak tak bagi wt ais.. malah dlm petiais pun tak bubuh air masak langsung.. tp bila dia baik.. dia main curi2 buat air tambah ais ketul tu.. hehehe.. tak wat cemana.. tp akak pantang ais lagi ni… dok minum air suam jer..
35. Nadia: TQ Nadia..
36. Kamalina: Adusss.. memang peminat purple betul si Aimi ni.. hehehe.. soalan tu akak takleh nk jawab.. sebab akak tak tau apa2.. hehehe… mmg ler Aimi.. nak gi kenduri wt per masakkan… kita mkn ler kat kenduri.. nasi preee…. Kah kah kah… pasal cabutan bertuah tu.. mmg itulah caranya nak galakkan parents hadir meeting PIBG tuh..
37. Zaiy: Oooo.. kat Dubai rupanya.. patutlah mahal betul tempe kat sana.. terkejut akak.. tapi kat sana barang mahal.. gaji pun mahal gakkan… hehehe.. a’ahh.. idea cabutan bertuah tu utk galakkan parents dtg meeting.. yelah.. Cikgu Anese pun komen sama cam Zaiy jugak.. rupanya2 byk juga cabaran seorang guru yer.. bukan setakat cabaran ngan anak2 murid.. malah ngan kerenah2 parents juga.. sabar yer.. sesungguhnya kerjaya sebagai guru sgt mulia..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net