Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 16-Apr-2008 02:28 Email | Share | Bookmark
Zoo Negara (Part II)

chimpanzee
orang utan
ini apa yer? seladang juga ke.. nampak mcm bison..
kura2
capibara sedang menjamu selera..
abby & betty nak jugak bergambar depan capibara yg comel tuh..
haziq dah letih.. hehe..
harimau belang
harimau belang
tak dpt bergambar depan singa betul.. gambar kat sini pun jadila
kakak pun nak.. hehe.. tp muka asyemmm...
singa betina
tapir @ tenuk
dini naik kuda..
sakit pinggang kuda tu.. hehe.. gurau2 jer kakak.. jgn maree..
haziq takut nak naik.. bila nampak kakak dah naik..baru dia nak
betty juga best.. tak takut langsung...
dari jauh nampak gajah..
cantik betul burung2 ni..
gajah yg jinak..
kakak dini excited nak bagi gajah makan pisang..
kakak dini suap gajah mkn pisang..
cik abby depan gajah
berapa kali nak suap nih.. abis pisang org jual tu kena borong..
zirafah ni jinak.. tak mcm zirafah kat savanah walk..
cantik uols posing...
poksu dee pun teringin gak nak suap..
panjangnyer lidah zirafahh...
bergambar bertiga2... cantik betul!!
pose ramai2... aku juga yg takde.. hihiii..
ma & betty bergambar ngan kuda comel ni..
ni pulak depan ular sawa besauu...
masa ni dah nak blk.. naik keretapi pulak.. nak merasa..
ma & abby.. muka tasya nampak sikit jer.. hehe..
Ok.. sambung cerita zoo lagi..
Takde apa pun sebenarnya... sajalah nak update lagi gambar2 kat sana.. hehe.. gambar pun takdelah cantik maklumlah tukang amik gambor ni amatur.. pastu.. guna kamera digital aje.. mana boleh lawan ngan photographer2 kat luar sana.. hehehe.. layan ajelah gambar2 penghuni zoo & gambar2 kitorang yg kat sana yer... (gambar aku tak byk coz aku jd tukang amik gambor jer.. huhuhu...)

Habis makan aiskrim & tukar baju Haziq & Betty.. kami teruskan perjalanan tengok mawas lak..

Chimpanzee ni kalau u all nak tau.. DNA nyer hampir2 menyamai DNA manusia tauu....hanya kurang beberapa persen saja.. sebab tu dia cerdik.. pandai berlakon lagi.. Selalu nampak chimpanzee berlakon dalam filem2 omputeh...


Orang Utan ni pandai jugak bercouple2... sebelum tu nampak yg sekor tu dok ralit cari kutu


Ini seladang ker bison? Nampak lebih kurang ajer.. tak reti nak bezakan..


Suka tengok capibara ni... montel2.. sekali pandang mcm tikus.. tp capibara ni besauu... besau kambing kacang


Ini pula kura-kura sederhana besar.. kura2 comel yg kecik2 tu tak nampak ler pulak...


Haziq dah letih..mintak dukung ngan ayah dia...


Jenuh zoom si harimau belang ni.. dok jauh bebenor.. gambar kurang memuaskan..


Singa betina ni ke hulu ke hilir.. entah apa yg tak kena...


Tak dapat bergambar depan singa betul.. bergambar kat sini pun jadikla....


Suka kakak Dini dpt naik kuda... nasib baik pinggang kuda tak patah..


Haziq.. mula2 takut & taknak naik kuda ni.. tp lepas tengok kakak dia naik.. barulah dia nak..


Suka tengok burung2 ni tau.... masa ni aku suruh Haziq berdiri kat lorong jln kaki tu nak amik gambor dia dgn backgroud burung tu sebab nampak kat situ terang & cantik pemandangannya... tp dia taknaklah pulak.. hmmm...


Tiba kat kandang gajah ni.. masing2 excited nak suap pisang pd gajah.. terutama si Dini.. entah berapa byk beli pisang yg org jual kat tepi tuu...


Tengok tuu... kakak Dini dok suap lagi... tokma pun nak merasa gak suap gajah.. hehehe....


Giliran suap zirafah pulak... poksu sampai kena panjat pagar.. agak jauh sikit zirafah ni dari pagar....walaupun lehernya panjang.. masih tak sampai..


Suka tengok zirafah2 ni.. tak sedar byk pulak amik gambar diaorang.. ehh.. bukan org.. zirafah..


Pose ramai2... aku juga yg takde.. sebab lebih suka ambil gambar org.. hehe.. ehhhh..!! tapi mana lak ayah & Haziq pegi?? entah kemana diaorang masa ni...


Sebelum mengakhiri lawatan/perjalanan kami dalam zoo ni.. kami naik jugaklah keretapi satu round.. ni pun sebab kakak Dini yg beria2 teringin sangat nak naik.. layankan ajelah... kalau ikut.. tak habis ronda lagi dlm zoo ni.. akuarium pun tak sempat pegi.. so takdelah gambar pengguin, anjing laut & sebagainya.. masa tu cuaca pun dah macam nak hujan jer.. so turun dari keretapi.. kami terus aje keluar...

Sekian sahaja lawatan kami.. jumpa lagi..

Quote:
1. Penyulawa: hehehe.. malas bersebab takper kak.. okeh nanti bila dah siap kira2 tuh.. habaq mai lah no…
2. Shadi3: ke zoo jugak eik? Seronokkan?
3. Srsfeqah: join budak tadika? Pernah jd cikgu tadika ke temankan adik? Hehe..
4. Roylazim: zirafah tu mmg cantik.. pastu mcm tau pulak tu dok rapat2 & posing gitu.. masa tu depa dok tengok org sua pisang.. tu yg dok hadap sakan tuu… dini tu mmg berani.. tp takde mende.. gajah tu jauh.. dia cuma sua belalai dia jer.. itupun takdelah sampai kena kita yg kat luar pagar tu..
5. Pemancing ikan: belum lengkap benor lg tu pokcik… byk binatang yg menyorok / tidor maklumlah petang2 masa sedap tidur.. hehehe...
6. Mama farhan & emily: ishhh.. takdelah sampai kena tangan.. kan ke pisang tu panjang.. kita pegang hujung pisang tu sure tak kena punya belalai dia.. hehehe.. pasal lidah zirafah tu mmg arr lidah dia panjang + hitam.. hehehe.. akak pun perasan gak aritu… yg tu mmg bahaya sket sebab tiba2 jer dia kuarkan lidah dia bila nak amik pisang tu… kuda tu mmg boleh naik.. rm2 per ride..
7. Shima ummi HaziqAiman: sebenarnya hubby dah tanya nak bwk stroller tak? Madiha ckp kalau bwk nanti byk tempat takleh nak redah.. hehehe.. lagipun si Haziq tu.. kejap jer dia nak dok dlm tu.. tak lama dia nak turun jln sendiri.. tak pasal2 stroller tu jd beban lak… bab bagi mkn gajah tu.. takdelah sampai kena belalai dia… sebab dini pegang pisang tu kat bahagian hujung tu mmg ada lg beberapa inci dr terkena belalai gajah tu... hehehe.. amboi2.. first dating kat zoo yer… bila lagi nak pg zoo lagi.. mesti byk nostalgia kat sana.. hehehe…
8. Big Mamma Bukhari aka Ati: Tie ni memnag minat giler ngan fridge magnet tu kan? Tgk koleksi Tie kat rumah tu.. sampai dah penuh peti tu.. kena beli pegi ais baru nampaknya.. hehehe….
9. Zai Kulim: insyaAllah.. nanti akak jenguk..
10. Fliffy: memang best sgt Fliffy.. budak2 ni enjoy sgt.. excited tgk mcm2 binatang… pasal mkn.. Madiha tak mkn pun kat situ.. rasa2nya mmg mahal sebab harga aiskrim pun sekali ganda… kat luar rm2.00 kat sana rm4.00 huhuhu.. aritu Madiha bawak bekal sandwich, air mineral & 100 plus.. air tu beli dari kedai luar.. letak jer dlm beg.. takde plak diaorang check.. (tapi kalau pegi sunway lagoon mmg tak boleh bwk makanan luar.. nanti diaorang rampas.. huhu..) diaorang cuma tanya ada bwk video kamera.. kalau ada kena charge lain..
11. Srsfeqah: haziq-sit pun haziq-sit lah.. janji sanggup.. hehehe.. uihh.. Chow Kit?? Akak pun jarang pegi sana daa…. Rasanya dah bertahun2 tak pegi Chow Kit.. kat sana ramai pendatang asing la.. especially dari Indon.. dah mcm negeri Indonesia plak rasanya kalau pg sana… kdg tu takut gak kalau jln sorang2… feqah nak pegi kedai bakeri ke?? Akak biasa pg kat Bagus Shah Alam.. nak ikut??
12. Big Mamma Bukhari aka Ati: Oo ye ke… tulah kan.. kita hanya mampu merancang.. tuhan juga yg tentukan.. takper lain kali boleh pg lagi.. tunggulah anak sihat dulu baru boleh jalan2 semula.. akak pun tak pernah jejak lagi Tioman tu…
13. Maya: A’ah.. dah namanya zoo.. mesti ler byk binatang.. hehehe..
14. Wak Kumis: mekasih wak.. takkan nak pegi tiap2 minggu.. hehehe.. lgpun yg join tu sumer pakar2 belaka.. madiha ngan camera digital aje.. apa kelass… hehe..
15. Yatie: kambing kacang tu kambing kampung ler Yatie oiii.... bukan jenis boer yg telinga panjang tu or yg jenis baka2 besar tu.. hehehe…
16. Rani: lama betul tuu.. meh ler dtg sini melawat zoo negara lagi.. hehe..
17. Shima: betul tu.. kalau trip sekolah mmg tak mis punya lawatan zoo negara ni.. tp tulah.. masa sekolah2 dulu mana ada kamera.. heheh…
18. Soulha, Cairo: hehe.. seronok dengar celoteh anak2 Sue… memang diaorang semua tu bijak2 & petah kan.. semua diaorang nak tau.. takper.. nanti blk bercuti ke M’sia.. bwklah diaorang melawat Zoo Negara ni…
19. Dod: Dilla.. ada yg dekat ada yg jauh.. ada jugak yg jauh tp akak dah zooooommmm.. hehehe.. tapi kamera akak tak canggih mcm dilla punya.. gambar pun tak cungg…
20. Laure: takdelah selalu.. tp dah kerap jugaklah.. cuma bukanlah tiap2 tahun pegi.. hehehe..
21. Syana: salam.. silakan.. no hal..
22. Big Mamma Bukhari aka Ati: memang kesian kalau budak2 kena chicken pox ni.. akak dah pernah kena mmg tau cemana rasa gatalnya.. harap2 cepat sembuh.. kena bagi air kelapa biar semua keluar.. kalau tak nanti dia tak abis keluar nanti dia kena lagi… pasal pulut pauh tu.. akak mmg tak pernahrasa.. tp rasanya boleh imagine rasa dia tu.. hehe.. mesti sedapkan?
23. Aima: Haziq tu muka blur sokmo.. hehe.. tu pun mula2 dia taknak.. bila tgk kakak dia naik barulah dia nak..
24. Mamaniza: akak pun pg weekend gaks.. tp akak naik train tu pun dah dekat nak balik.. hehe.. akak pun suka gambar yg ada burung tu.. damai jer tgk…
25. Jeff: memang takkan jemu melawat zoo ni kan.. tambah2 kalau mcm sy ni yg jenis penyayang kat haiwan.. hehehe..
26. FazzaRinna: Kebetulan mak & adik2 dtg.. tu yg bwk diaorang jenjalan tu.. TQ yer sudi singgah sini.. nanti kita singgah FP Fazza plak..
27. Jasmeen: heheheh… makcik Abby dia pun dok usik2 Dini camtu gak.. cian kat kuda tu… hehehe..
28. Wak Kumis: Takdelah dekat sgt Wak.. dlm 3-4 minit drive aje… tp dgn syarat jln kosong laa… hehehehe…(kat tempat sy tu.. nampak jer dekat jaraknya.. tp sebab jln jem.. jd lama jugak ler nak sampai ke destinasi )
29. FazzaRinna: Alhamdulillah.. ada luck plak aritu.. padahal tak pernah pg pun mesyuarat sebelum ni.. hishhh.. sapa kata tak kembang? Tu akak nyorok belakang Dini tu.. sebab taknak bagi nampak sgt badan yg besor tu.. hehehe.. okeh nanti kalau akak lalu lagi jln tu akak intai2 tempat rehat tepi sungai Pahang tu okey..
30. Sitione: sekali sekala jenjalan syok gak.. budak2 ni excited sgt tgk binatang dlm tu.. yelah aritu CT blk tak lama kan.. takper next holiday bolehlah bwk budak2 tu..
31. Zaa Bee: budak2 ni mmg seronok… yg tua2 pun tak kurang gak.. heheh..
32. Nabialishad: mmg bagus tempat ni.. budak2 suka tgk binatang. Akak takdelah selalu sgt pegi.. beberapa tahun barulah pegi.. lepas ni tak tau tahun bila pulak boleh pegi.. hehe..
33. Shahquantan: sama2..
34. Yatie: a’ah ler Yatie… org kg dok gelor kg tu kg kacang.. hehehe..
35. Mamasya: Memang berbaloi bwk budak2 ni pegi zoo.. penat sikitlah.. hehe.. Dini tu mmg tak reti takut.. dia la yg beria sgt nak suap gajah tu..
36. Baayah: Yelah.. Zoo Negara ni kalau pegi.. sehari suntuk jugak nak meronda kat dalamnya.. memang luas.. sampai letih jugaklah betis & kaki ni.. hehehe.. tapi kalau dtg naik keretapi sekejap jer dia ronda dah sampai stesyen balik.. tp tak puas sebab tgk dari jauh & sambil lalu aje… kalau nak dtg sini.. kena ambil xtra cutilah..
37. Farah Shewsbury: Haziq tu mula2 takut gak.. akak cuba angkat dia nak naikkan atas kuda tp dia taknak.. lepas dia tgk kakak dia naik barulah dia nak.. hehe.. kebetulan zirarah tu posing cantik mcm tu.. akak pun snap jelah.. akak pun suka tgk gambr tu..
38. Kamalina: Tulah pasal.. byk sgt amik gambar.. siap dgn gambar video budak2 ni naik kuda.. sampai full memori kamera akak.. bateri pun sampai kong.. mujur bwk spare batery.. hehehehe… selalu mmg akak ler yg pegang kamera tu.. husband akak tak cara pun.. hahaha.. lgpun mmg akak suka amik gambar.. gambar sendiri takde pun takpelah.. lebih2 dah ada fp ni.. kalau gi mana2 rasa semua pun nak capture.. harimau tu mmg dok jauh jugak tu.. jenuh akak zoom sampai maxima tuu… pssstt….tag tu akak baru je letak.. sebelum ni tak tau caranya.. ni baru pandai itupun bila ada tunjuk ajar dlm fp kwn2.. hehehe..
39. IdaZ: sesekali aje berjalan Ida.. hehehe.. yg selalunya dok kat rumah & tempat kerja jelah.. boring gak kalau terperap je kat rumah kan…


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net