Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 18-Apr-2008 02:34 Email | Share | Bookmark
Amcorp Mall ~ Kenny Rogers Roaster

arnah yg comelllll sesangat..
haziq berkenan ngan motor mainan ni..
dapat merasa naik pun jadilaa..
bukan main seronok dia..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pergi makan2 ni sebenarnya.. balik dari Zoo Negara tulah... Masa kat Zoo tu.. aku bawak bekal sandwich, air mineral sebotol & 100 Plus 2 botol... bolehlah buat alas perut sementara mkn betul2.. pagi tu dah sarapan roti canai... hehe.. (jangan maree Abah Along... ) Memang sengaja tak makan kat restoran dlm Zoo tu.. sebab rasanya mesti mahal kat situ.. huhuu.. sedangkan aiskrim pun harga double.. kat luar RM2.. kat situ RM4 satu.. Itu pasal kami makan kat luar aje..

Tanya kat diaorang semua nak mkn apa?? Masing2 rindu nak makan western kat KRR sebab dah lama diaorang tak mkn.. maklumlah kat kg ku.. bandar paling dekat iaitu Segamat memang takde KRR ni.. yg paling top pun Pizzahut & KFC aje.. actually kami sendiri pun dah lama gak tak mkn situ.. so.. layankan ajelah...

Sampai Amcorp Mall.. ronda jap kat gerai2 depan tu.. sambil2 lalu org kata.. kalau hari cuti mmg ramai yg buka meja berniaga kat depan entrace tuu.. macam2 ada.. tapi yg paling menarik ku sekali adalah si arnab yang comel2 ni... padahal baru je balik dari Zoo... ingatkan dah abis dah citer pasal binatang.. tengok2.. ada pulak arnab comel ni.. apalagi.. tanpa segan silu.. aku snap ajelahh.. geram tengok.. rasa nak pelok2 jer.. (pasal tu la aku ni.. rasa cam tak tergamak nak mkn satay arnab.... sebab arnab ni ibarat haiwan kesayangan spt kucing jugak.. comel banget )


Sampai2 jer kat restoran KRR ni... si Haziq ternampak pulak motor mainan kat kedai toys berhampiran KRR tu.. apalagi.. dia asyik dok usha nak ke situ aje.. siap testing lagi... sian anak ibu... teringin eikk nak naik.. bagi jelah dia rasa.. nak beli ayah tak mampu.. hehehe.. rege dia kalau tak silap aku RM299 kot... terasa syg pulak nak belanjakan duit segitu byk hanya utk mainan.. lagipun kami bukan org berada... kalau gaji beribu2 tak habis makan tu.. mmg pejam mata ajelah beli kan.. takperlah adik.. lagipun ayah baru jer beli beskal adik yg baru kan... beskal lama dia dah patah.. asyik willi aje.. pastu ayah dia beli yang lain yg agak kukuh sikit.. harganya dlm RM94.. jadilah kan adik.. dpt main yg tu pun.. yg motor ni.. adik merasa naik cukuplah.. mujur dia tak ngamuk mintak beli..


Dah abis testing motor.. masa utk mengisi perutlah pulokkkk
Jom intai apa yg kami order..

Mula2 diaorang hantar vanila muffin ni.. katanya hanya tinggal dua ketul ni jer.. lagi 6 ketul kena tunggu lagi 15 minit... diaorang baru nak bakar yg baru..


Ini cik Abby punya... bestnyer salad tuu...


Ini ayah punya.. ayah memang takleh tinggal nasi... takde nasi putih.. bedal ajelah nasi savory ni.. dah kena ngapp baru nak amik gambor... hehe...


Ini Moksu Tasya & ibu punya.. order sama... ketiga2 side dishes tu memang feberet ibu... yummyy


Ini pulak adik Haziq punya.. tak habis pun dimakannya.. muak byk sgt cheese.. last2 nasi ayah & ayam ibu juga yg dia sapu... Tapi takper.. ibu dia plak yg tukang sapu makaroni adik yg tak abis... cemanalah ibu tak kembang


Tokma punya.. teringin juga nak merasa makaroni adik Haziq... hehehe..


Antara minuman yg diorder... masing2 ramai yg order ice lemon tea... fresh oren ayah tak amik gambor.. dok jauh bebenor.. kes ibu malas nak bangun dari kerusi.. berat montot lagipun perut dah lapor...



Poksu Dee punya order lain sket... dia order tangy spagetti...


Ini pulak kakak Dini punya... lain tak suka.. mashed potato jugak yg diordernya...



Last sekali.. lagi 6 ketul muffin baru keluar oven.. panas2 lagi.... 2 ketul dah kena cekup sebelum sempat beraksi...
Tapi tak habis pun dimakan.. masing2 cubit2 sikit ajer.. masing2 jenis tak suka mkn benda2 manis nih... finally tapau bawak balik.. ibu jugalah yg dok angkut sikit2 bwk opis..


Sekian dulu utk kali ni... jemput makan semua....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net