Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 2-Jul-2008 07:28 Email | Share | Bookmark
Entry Pengubat Rindu... hehehe..

 
 
 
Salam buat pengunjung FP ku sekelian...

Mohon maaf kerana dah lama tak berupdate.. hehe.. (alaa.. baru 4 hari tak update dah kecoh ). Rasa rindu betul nak update FP tapi apakan daya... masa tak mengizinkan.. Isnin tu aku cuti half day ambil report card si Dini kat sekolah dia.. Selasa pulak aku kena check stok dalam cool room... sejuk gilerrr... badan aku yg banyak lemak ni pun masih tak dapat menahan kesejukan dlm tu... kekeke.. tak pernah2 aku kena check stok ni... disebabkan kekurangan staff.. terpaksalah aku turun padang.. tp aku tukang tulis jer... counter ler yg tukang kira.. hehe.. So hari ni.. awal2 tadi pun agak sibuk juga.. ni dah petang2 ni aku curi2 masa kejap utk update gambar2 yg aku dah siap edit sikit2 ni... hishh... kalau ikutkan byk betul gambar yg dah terdelay.. takper2.. akan ku masukkan juga satu persatu.. penat2 aku amik gambor.. takkan nak delete je kan.. tp korang jgn jelak plak.. balik2 food.. balik2 food.. pastu balik2 lauk pauk sempoi aku... hahahaha..

Biasalah aku ni kan pakar masak hok simple2... hok remeh temeh tu... jarang2 jer aku masak.. bila ada masa & kerajinan... itupun kenalah aku ikut satu persatu dari resepi kawan2 ataupun majalah...terima kasih ler pd kawan2 yang rajin berkongsi resepi.. inilah gunanya kawan2 kan.. saling berkongsi mana2 yg kita tahu... dari tak pandai.. boleh jadi pandai.. dari tak pernah rasa.. dah boleh masak sendiri & merasa... kalau nak gi ngecek kat rumah diaorang.. payah sket... jadi kenalah masak sendiri...

Oklah.. dah start merapu.. jomlah layan gambar2 breakfast sempoi kami sekeluarga baru2 ni... manakala sotong celup tepong tu.. disediakan oleh Mr. Hubby tersayang... katanya dia intai org kat kedai tu masak sotong celup tepong.. aku tukang basuh sotong & buat sambal kicap jer...

SANDWICH SARDIN kegemaran ramai.. dalam tu ada inti sardin, tomato, hirisan kobis (salad takdok) & kepingan cheese....


Inilah dia Sotong Goreng Celup Tepung yg hubby masak tuuuu.... resepi takde sebab Mr. Hubby yg masak.. aku tak tengok pun apa benda yg dia bubuh.. tapi best gak.. tepong dia rangupp..


Ini pula Nasi Goreng Kampong resepi campak2... letak jer apa yg ada..


Cukuplah dulu buat pengubat rindu kawan2 yg datang bertamu... dtg2 asyik tengok gambor mee sup & bubur jagung jer kan... mesti korang boring.. Oklah.. terima kasih kerana sudi berkunjung ke FP ku yang tak seberapa ni...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net