Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 21-Jul-2008 05:22 Email | Share | Bookmark
Makan2 @ Mama Chops Papa Grill

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jumaat malam Sabtu baru ni.. kami pegi makan2 kat Restoran Mama Chops Papa Grill.... lama jugak tak pegi sini.... restoren ni lokasinya di Subang berhampiran Terminal / lapangan terbang lama dulu... gambar2 kurang memuaskan sebab malam.. lagipun kamera tak canggih... faham2 ajelahh...


Al-kisah.. on the way nak balik rumah lepas jemput Dini kat sekolah.. ma ada telefon.. cara dia bertanya sepertinya macam dia nak dtg rumah aje... bila aku tanya ma nak dtg ker? Dia tak mengaku.. heheheeh.. bila aku teka2.. barulah dia cakap yg dia on the nak dtg PJ dengan adik aku Dee & isterinya Tasha.. Rupanya2 diaorang baru habis shopping kain utk buat baju raya kat Nilai 3. Huh jauhnyer shopping baju raya.....! Agaknya sambil2 shopping sambil2 berjalan sebab hari tu Dee tak kerja... Diaorang dtg kejap aje... hari Sabtu tengahari diaorang balik semula ke Pahang sebab kebetulan rupa2nya Kakngah kat Klang pula ada blk sana ada urusan... Kalau tak mesti ma tidur rumah aku sampai hari Ahad...

Aku sampai rumah rupanya diaorang dah sampai.. kebetulan hari tu hubby last kerja utk shift siang minggu tu & balik awal pukul 4 ptg. Balik2 aku bergegas ler nak masak apa2 yg patut. Air diaorang dah buat sendiri dah.. siap ada makanan lagi dibelinya.. aku mmg tak beli sebab ma dah pesan jgn beli apa2 sebab dia dah beli makanan utk minum petang tu.. so aku hanya berkira2 nak masak2 utk mkn mlm ajelah... tup2 ma kata.. kaklong tak payah masaklahh mlm ni... kita mkn kat luar ajelah.. huhuhu... tanya diaorang nak mkn apa.. ma ckp.. Dee teringin nak mkn steak kat Subang tu.. so.. kami pun terus bersiap2 ler.. lepas solat Isyak.. terus ke destinasi yg dituju...

Antara menu yg diorder...

Fish & Chips untuk Haziq...


Sirloin Dee punya..


Chicken Black Pepper untuk aku, ma, Tasha, Dini & hubby..



Sup sayur & nasi putih ni ma order tambahan... muak katanya mkn daging aje... last2 ma mkn ayam tu separuh jer... & finally Dini yg habiskan separuh dari chicken black pepper ma tu... aku pulak tukang perabis fish & chips si Haziq...


Gelagat2 anak2 yg sedang menjamu selera...



Entah betul entah tidak pegang garfu & pisau tuu.. hantam ajelah labu... mmg tak boleh masuk majlis rasmi mcm ni...








Penghabisan... Dee & hubby nak try salmon pulak... order jangan tak order....makan sampai kenyang.... diaorang oder 1 plate share 2 org... aku pun rasa gak sikit... tp takleh mkn byk.. terasa hanyir plak.. mungkin juga sebab perut dah kenyang...


Oh ya.. makan2 kali ni ditaja oleh ma ku tersayang.... nak share pun dia tak mau.... mudah2an rezeki ma bertambah melimpah ruah... aminn.....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net