Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 13-Oct-2008 02:38 Email | Share | Bookmark
Hadiah Hari Raya & Jalan2 Raya Umah Abg Gee & Lain2

 
Assalamualaikum...

Hadiah Hari Raya

Bukan niat nak menunjuk2... tapi hanya untuk kenangan aku.. seperti yg kuceritakan dlm entry yg lepas.. inilah antara hadiah2 yg sempat ku rakamkan gambar2nya. Gambar cincin tu pulak.. Kak Jie nak tengok
Seperti yang ku ceritakan last entry.. ma belikan hadiah utk kami anak beranak.. anak2 dpt 2 pasang baju raya (tak ambik gambor sebab baju2 dah kena pakai... dah kedut2.. hehe..), Dini dpt gelang kristal/mutiara, Haziq dapat gelang silver (tapi tertinggal kat kampong plak.. so takdelah gambor... lain kali ku masukkan), hubby dapat butang baju melayu & aku dapat cincin permata kuning.. walaupun kuning bukan feberet kaler aku.. tapi aku tetap suka sebab cincin tu hadiah dari ma tersayang..

Hadiah dari tokma utk Dini & hubby.. gelang Haziq lak tertinggal kat kg... lain kali masuk gambornya


Cincin yang ma tempah tanpa pengetahuan aku.. tau2.. mlm raya tu ma bagi.. TQ ma


Selain hadiah dari ma tersayang.. tak lupa.. adik2 aku pun ada bagi hadiah... bukan harga yang menjadi ukuran.. tapi tanda ingatan tu yang lebih penting.. terima kasih adik2 ku tersayang... Tak sangka lak raya kali ni dpt byk hadiah.. Dee plak belikan aku kerepek2 dari Johor... sebab dia selalu travel kat sana.. tp aku tak amik gambor sebab kepek2 tu dah kena makan dah separuh...


Jalan2 Raya Rumah Abang Gee (sepupu)

Hari Sabtu & Ahad baru ni.. kami berkesempatan utk beraya & pegi open house kat rumah kawan2 & rumah sepupu aku kat Semenyih. Tak banyak pun gambar2 yang diambil sebab sibuk melayan makanan aje.. & kadang tu terlupa nak amik gambar tapi kadang tu.. sebenarnya malu nak amik gambor especially kat rumah org yg tak berapa biasa.. kalo kat rumah sepupu tu tak kisah sgt..

Hari Sabtu baru ni sebenarnya hubby kene kerja gak (ganti cuti raya) walaupun sebenarnya minggu tu minggu cuti dia.. tapi nasib baik dpt balik pukul 4 petang.. jadi dapatlah ambil kesempatan beraya.. sepatutnya Abang Gee jemput kami datang tengahari.. tapi oleh sebab hubby kerja.. terpaksalah pegi lewat. Elok jer pukul 4 petang.. hujan pulak turun dengan lebatnya.. takkan hubby nak redah tengah2 hujan lebat tu.. (dia gi kerja ngan motor).. sudahnya.. pukul 6 lebih dia baru sampai rumah.. bersiap2 ala kadar.. kami pun berangkat ler ke Semenyih.. boleh tersesat pula tu.. maklumlah setahun sekali pegi sana.. hehe.. Sujah & Mirul dah pegi lebih awal lagi tumpang Bie & Nasa sebab Acu tak dapat pegi sebab dia (& kumpulannya) kena buat persembahan kat mana entah.. Kakngah & family pulak singgah terus umah Abg Gee on the way balik dari kampong (hantar mak mertuanya..) & on the way dtg sini dia bawak pula ma dari kampong... jadi kami semua berjumpa kat umah Abg Gee kat Semenyih.. haa eloklah tu.. org dari jauh sampai awal dari kami.. kami yg dekat ni yg last sekali tiba.. hehe.. Sampai2 org lain sedang menjamu selera.. Kak Liza (wife Abg Gee) masak nasi minyak & Geng.. huhu.. shedap shedappp sebelum makan2.. amik gambor lebih kurang sebelum giliran kami plak jamu selera.. kenyang sesangat.. Terima kasih Kak Liza & Abg Gee sebab jemput kami makan2... tapi gambor tuan rumah terlupa nak snap.. hehe.. sowiii... gambor2 ni jer yg ada..

Gambor kandid.. angah & suami sedang menjamu selera.. makan sampai tak pandang kamera.. maklumlah perut tengah lapor.. berjalan jauh..


Ni pun gambor curi..


Ni baru gambor bersedia.. Bie (yg sedang berbadan dua sama cam aku.. ), Nasa & anak2 sedaranya... Eh.. Jaja pun ada rupanya....


Balik dari rumah Abg Gee.. kami singgah umah adik ipar aku kat Kajang.. cuma family aku & angah jer singgah sebab Bie nak hantar Jaja ke maktab (maktab perguruan dah tukar nama skrg ni). Sempat ler beraya kejap umah Ida kat Kajang tu.. tp terlupa nak amik gambor sibuk2 borak.. hehe..

Open House & Beraya lagi..

Hari Ahad pula.. kami ambil kesempatan pegi beraya kat rumah bekas pengasuh Haziq (Cik Ani). Kami sengaja tak call dulu sebab taknak nyusahkan dia.. tapi bila kami sampai rupanya dorang tengah bersiap2 nak keluar.. hehe.. cian dorang terus tak jadi keluar.. Cik Ani sibuk ajak makan dulu.. sempat lagi dia masak mee goreng.. & Apak lak pegi beli lemang & rendang.. alahaii.. susah2 aje.. kita sengaja takmo bagitau awal & dtg mengejut.. tp rupanya.. diaorang lagi jadi susah sebab rushing masak apa yang ada.. Cik Ani happy dpt peluk Haziq.. rindu sangat dia dengan Haziq.. bukan aku tak ingat nak bawak Haziq gi rumah dia.. tapi masa tak mengizinkan.. asal balik kerja jer..rushing nak kena jemput Dini plak kat sekolah.. tu yg sejak Haziq dok nurseri.. aku tak sempat nak bawa Haziq jumpa Cik Ani.. Sanggup lagi dia dukung Haziq yang dah 20kg++ tuh.. hehee.. rindu benor dia ngan Haziq.. dipeluk, dicium berkali2.. terkejut Cik Ani tengok Haziq dah montel.. Dini sempat lagi cakap rindu nak makan sambal tumis udang yang selalu dia makan masa dia dok rumah Cik Ani dulu.. bertuah punya anak.. Masa nak balik.. dibekalkan pula ngan lemang & rendang.. selain duit raya utk anak2.. Terima kasih Cik Ani & Apak.. nanti datang beraya rumah kami pula yer..

Sebenarnya hari Ahad semalam.. ada jemputan open house di 3 buah rumah.. rumah Diana kawan opis, rumah Aliza kawan FP & rumah Ita adik hubby di P.D N9. Tapi malangnya kami hanya sempat hadirkan diri sebuah rumah aje iaitu ke rumah Aliza Mansur kawan fotopages. Memang dah lama nak pegi rumah dia sebab belum sempat tengok babynya Aina Nadira.. Walaupun dah terlewat dari masa yang ditetapkan (gara2 melepak makan2 rumah Cik Ani lama sangat) tapi aku redah juga pegi dengan selamba.. tapi sebelum tu.. buat2 muka tak malu call Aliza boleh dtg ke tak dah terlewat ni.. hehe.. & off course ler Aliza bagi datang.. hehehe.. Dalam hujan renyai2 tu jumpa juga kami cari rumahnya walaupun berpusing2 juga pada mulanya.. hehe Terima kasih Aliza sebab sudi jemput akak ke rumah semalam yer.. sayang sungguh sebab takde gambor kenangan semalam sebab segan sehh nak amik gambor sebab ramai tetamu kat rumah dia especially kaum keluarga hubbynya.. Sempat juga jumpa silent reader FP aku yg juga peminat FP Aliza.. Melati namanya kalau tak silap.. comel orangnya.. terima kasih dik sebab sudi borak2 ngan akak semalam yer.. Untuk Aliza... akak minta maaf sebab tergesa2 nak balik semalam sebab hubby akak kena OT sebenarnya.. tu yg lepas2 makan terus kena balik. Tapi rupanya tiba rumah masing2 sakit kepala sebab kena hujan.. terus dia tak pegi kerja.. heheeh.. anyway.. makanan yang dihidang sedap2 belaka.. mcm2 ada.. pakkal ler perut dah kenyang mkn kat rumah Cik Ani.. kalau tak pasti semua pun nak dirasa.. Cuma Dini jer yg tak reti2 kenyang.. bertambah2 meehun sup tu.. akak terliur betul tengok carrot kek tu.. tp tak berani rasa sebab Dini cakap kek tu manis sikit.. hehe.. nampak gaya kena buat sendirilah gamaknya versi kurang manis

Ini gambar yang ku cilok dari FP Aliza pasal open house kat rumah dia tu..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net