Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 31-Dec-2008 01:52 Email | Share | Bookmark
Happy Moment..

berminyak moncong cik abgku.. mkn bbq.. hehe
haziq ngan menan dia laa.. tak ingat nak mkn..
ambil gambar dari jauh jekk.. segan seyyy..
haziq lagi...
dh dpt masuk dlm rumah.. takmo kuor.. byk sgt mainan dlm tuu...
dah sampai rompin.. jumpa org jual berangan..
sekilo RM24.00 uuuu....
dee.. my lil brother..
ramai2 mkn2 apa yg ada..
mak bapak dok pulun..
anak2 dah turun mandi.. kekeke...
kenangan di Pantai Lanjut, Rompin, Pahang DM
haziq dah kuyup dahh..
anak2 mandi manda
bagi chans kat anak2 berendam puas2..
haziq lagi..
kakak dini posing maut.. kekeke...
kakak dini ngan sepupu2nya..
dah lapor.. pi singgah mkn kat bandar rompin..
haziq
dengan teh o aisnya..
menunggu makanan tiba
sambil borak2..
haziq & ayah..
tasya & betty...
makanan dah sampai..
makan dulu ehh...
3 sepupu ni order sama nasi grg kg ngan apple juice
nasi grg thai & nasi grg USA.. jauh tuu...
sup ayam & tomyam campur
nampak motor besar.. posing ler dulu..
trademark rompin... ikan layaran..
Salamm....

Lupakan sebentar masak2.. sesekali nak juga happy2...
Tapi awas yer.. sebab ada byk gambar kali ni..

BBQ RUMAH BIG BOSS HUBBYKU
Christmas Eve baru ni.. aku ikut hubby pegi rumah big boss dia. Big bossnya jemput staff2 dtg rumahnya sebab dia ada buat BBQ. Yg dijemput sumer staff2 opis & bahagian manufacturing yg berpangkat2 ajer... operator2 biasa tak dijemput... kekekeke... cian kat dorang tuu... cik abang aku pun takleh nak mengelak sbb boss dia awal2 dah pesan suruh dtg jugak2... serba salah juga sbb takut budak2 operator (budak2 melayu lain) tau.. kalau budak Myanmar atau Nepal tu tak kisah sangat... budak melayu ni payah sket.. takut lak kecik ati dorang.. sbb hubby satu2nya staff melayu yg dijemput... nak kata berpangkat tinggi tu takdela... tp atas sikit ler pd operator tu.. aku ni segan pun yer juga.. yg dtg sumer Cina & ada India sorang... apa nak buat... pegi jugalaa.. kang bising lak boss.. takper aahh.. jd wakil budak2 melayu.. kekeke...

Hubby awal2 dah tanya ngan boss dia.. itu BBQ halal tak? kekekeke... takut gak beb.. maklumlah nak gi mkn2 umah Cina.. Boss dia kata mestilahh halal... sumer catering maaa... Masa nak pegi tu.. pusing2 juga nak mencari rumah.. tak pernah pegi.. last2 call kwn2 yg lain yg belum sampai suruh tunggu kitorang. Akhirnya sampai gak ler kat rumah big boss dorang... rumah bossnya dlm kawasan Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah, Shah Alam.. rumah juta2 punya harga.. nak masuk sana pun sampai ada 2 security... punyalah susah nak pegi rumah org kaya ni.. dah masuk dlm.. rumah sumer takde pagar.. yelah.. sebab kat luar dah ada 2 security.. so sumer rumah2 banglo tu tak berpagar..

Kat sana segan plak aku nak beria2 ambil gambar.. ambil ala kadar jelahh.. sbb aku sorang jer yg bwk kamera.. Boss dia cater dgn Deluxe Catering. Budak2 catering tu sumer melayu.. lega ler sket aku.. hehehe.. ada jugaklah org yg aku boleh bercakap.. ngeh ngeh ngehh... Makanan mcm2 ada.. pilih jer mana suka.. bahagian bakar2 ada isi ikan (tak sure ikan apa), kambing, lembu, ayam, udang, sosej & kentang serve dgn black pepper sos, mayonis & thousand island sos.. bahagian sampingannya ada beberapa jenis salad, nasi goreng, roti & juga mango pudding sebagai pencuci mulut. Air pun mcm2 jenis ada.. termasuk ler carslberg (dlm tin yg dibeli sendiri ler tuu..) huhuhu.. bahagian tu aku ngeri sket tgk... apa nak buat.. dah namanya rumah Cina.. kalau takde air 'pening' tu mmg tak sah ler.. Takpelaa.. yg penting kita tak sentuh benda2 tuu..

Gambar tak byk pun.. segan aku nak ambil.. hehe.. curi gambar hubby tengah makan.. hehe.. haziq kat belakang tu sibuk dgn mainan yg dia dpt.. boss hubby bg satu bungkusan mainan.. mcm2 ada dlm tu.. dah budak2 ni tak layan makan.. haziq mkn sosej ngan ikan jer...


Ambil gambar dari jauh jer... segan.. kitorang mkn kat bahagian depan banglo tu jer...


Haziq sibuk ngan mainan dia jer...



Dapat masuk dlm rumah.. sibuk dpt mainan lain plakk.. jenuh ajak keluar takmau... dlm rumah ni ada satu bilik khas utk budak2 main.. mcm2 mainan ada dlm tuu... mana ler budak2 ni tak suka... anak2 staff yg lain pun sibuk ngan mainan gakk... bukan haziq jer.. berkecah ler kejap rumah tu... maid boss dok perati jer... dlm hati mesti bengang sbb nanti kena kemas.. kekeke...

Lepas dah dpt pujuk Haziq keluar dari situ.. kitorang pun mintak diri dulu ngan boss.. sebenarnya boss hubby aku tu muda lagi... baya2 abang aku gak.. balik dari situ singgah rumah Sujah jap pastu kami teruskan perjalanan balik ke Keratong

Bersantai Di Pantai Lanjut, Rompin, Pahang
Keesokannya.. last minutes punya plan.. kitorang pegi ke Rompin.. ambil angin pantai.. Seronok balik kali ni sebab semua adik beradik aku berkumpul. Yelaa.. adik beradik pun 4 org jer.. dah aku & angah ada balik.. jd sumer ada laa.. coz Abby & Dee memang dah duduk kg..

Sampai2 jer Rompin nampak org jual buah berangan... berenti arr kejap.. mmg dah lama aku dok cari buah ni...
Terkejut pakcik jual buah berangan ni aku amik gambor...


Beli sekilo jer.. mkn ramai2.. dari dlm kereta lagi dah mengunyah.. sebelum sampai pantai.. manis betul buah berangan ni..


Baru sampai pantai..


Masa ni mak bapak dok pulun sakan.... anak2 dah turun mandi dah.. bertuah betul.. takper sebab dah tau pantai tu landaii... tak dlm... selamat utk budak2


Lagipun dah pesan awal2 kat budak2 tu jgn pegi ke tengah.. dorang pun tak berani sgt..


Kat sini tak ramai org sangat... mungkin sebab cuaca masa tu pun mcm nak hujan jer.. so masa kitorang sampai tu.. takde org lain pun kat situ.. group kitorang jer.. tak taulah kot org tak tau port kat sini... best gak sini.. lain kali leh berkelah kat sini jer.. selalu dok pegi pantai Penyabung kat Endau tu... crowded sangat situ.. pulak tu kat situ ada byk batu... nak mandi pun kena jaga2... kat sini pantainya bersih jer.. cuma Dee kata kalau time air surut tu.. airnya sayupp... kena berjalan jauh ler sket kalu nak mandi..


Sempatlah aku turun kejap ambil gambar budak2 ni mandi manda... budak2 jer mandi..



Sebenarnya masa ni air tengah pasang... tp takdelah dlm pun airnya..




Disebabkan hujan dah mulai turun.. cepat2 bwk anak2 naik atas & bilas.. Lepas mandi.. sempat ziarah rumah kawan ma (Cekde Yam) ngan rumah tok sedara kejap (tak amik gambor pun) pastu dah petang.. gi isi perut la plakk.. Layan ler gambor yg berderet2 ni.. hehe.. takperlah.. dah lama tak masuk gambor org kan... asyik layan gambor makanan jer..






Makanan dah sampai... Byk order yg sama jer.. ni jer sebahagian makanan yg diambil gambar..




Jemput makan sumerrr



Masa nak balik.. nampak lak motor besar ni.. budak2 ni posing la dulu.. tuan kedai yg kitorang makan tadi yg punya rasanya.. sebab sempat gak dia borak2 ngan kitorang kejap..


On the way.. kat traffic light sempat ambil gambar ni... inilah dia trademark bandar Rompin..
Destinasi Antarabangsa Sukan Memancing Ikan Layaran


Sorry sangat2 sebab kualiti gambar kurang memuaskan.. almaklum guna kamera cikai ajer...

Jumpa lagi... terima kasih sudi ikuti cerita MaDiHa.. ikuti kisah seterusnya selepas ini


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net