Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 10-Jul-2009 06:06 Email | Share | Bookmark
Cameron Highlands ~ Part II

 
 
 
 
 
 
 
 
Salam...

Sambungan dari part I

Lepas dah abis rehat2 & ada yang ketiduran kerana letih & tak cukup tidor (ternasuk ler aku sbb tidor beberapa jam aje kat umah SIL.. yelahh.. tgk orang lain semua tidor aku nak buat apa lagi.. alin pun tidor.. budak2 yg lain pun semua tidor.. jadi aku pun layan gaklaa.. sedap aje tidor sojuk2 tuu.. hehe.. cuma hubby jer tak tidor.. dia keluar katanya nak gi solat kat surau/masjid berdekatan.. sebelah hotel ajer..) maka kami pun bersiap2lah apa2 yg patut utk turun santap pulak.. dah petang dah pun masa tu baru nak mkn tengahari.. hehe.. Pusing2 juga cari tempat makan.. ada yg dah tutup sebab dah petang.. ada yg takde parking (kereta 3 buah.. kang kalau parking ada 1 je kosong camno?) abis pusing2 kat Brinchang tu.. last2 berenti kat food court tengah2 bandar Brinchang tu.. ngam2 pulak ada parking kosong 3 yg agak berdekatan antara satu sama lain.. rezekilah tu kann.. rezeki kami & rezeki orang niaga tulah jugak..

Ambik gambar masa makanan belum sampai aje.. masing2 dah lapar dah masa ni.. bila makanan dah sampai dah malas nak kuarkan kamera.. dah la aku pegang baby kan.. tak kuasa nak amik gambar dah.. baik layan makan.. hehe.. sebab nak bagi tukang masak senang & cepat siap.. sebilangan besar dari kami order nasi goreng USA aje.. kalau order lain2 menu mesti lambat siap.. utk Haziq aje order nasi goreng Cina & ada yg order mee hailam & juga sup ayam hirup panas2 time sejuk2 tu bagi panas sket badan.. layan ler gambar2 kami yg tak seberapa nihh


Selesai santap.. bergeraklah kami.. konon2 nak masuk Butterfly Farm.. tp rupanya dah tutupla pulak.. hehehe.. tulah sapa suruh dtg lambat.. Maka bergeraklah kami ke tempat yg boleh dilawati masa tu.. hehe.. ke Cactus Point ajelah... tak kisahlah janji boleh tengok bunga.. masuk pun free aje..

Masa kitorang masuk sini hubby kata dia malas nak masuk sebab dia dah masuk tadi.. aikkk!! bila masa pulak dia pegi nih.. barulah ku tahu rupa2nya masa kitorang tidor tu lepas dia pegi solat kat masjid dia boleh pegi jalan sensorang.. Kalau aku tau dia nak jenjalan.. mesti aku pun ikut sama.. Disebabkan dia taknak masuk dah kat situ.. so dia kenalah jaga Alin.. Bebas ler aku ler klik sana klik sini..



Tengoklah Haziq tu... pantang jumpa mainan tu.. naik berkali2 tak reti jemu.. puas juga pujuk ajak balik..

On the way balik dari Cactus Point.. Dee singgah kat gerai tepi jalan yang ada jual buah kelapa laut tu sebab ma nak beli.. betul ker ni buah kelapa laut?? Aku pun tak sure.. tp menurut orang yg jual tu mcm tulah.. Akhirnya ma beli setandan kelapa laut tu.. sebab tak pernah rasa.. boleh tahan juga harganya.. setandan (yg dlm plastik tu) RM30


Konon2 sampai hotel nanti terus nak singgah pasar malam Brinchang kejap.. Tapi sayangnya hari hujanlah pulakk.. Dahla masa tu jalan nak turun dari Cactus Point ke hotel jem yang amat2.. so.. naiklah dulu kami semua ke hotel.. mandi, solat bagai sementara tunggu hujan reda sikit Bila hujan dah reda (masih renyai2) kami pun turun ler ke pasar malam utk cari rezeki buat makan mlm tu.. beli makanan ringan2 aje sebab baru aje makan nasi petang perut pun kenyang lagi.. Masa turun tu.. tak semua yg turun sbb dengan anak kecik tak sesuai ler ujan2.. tokma sanggup jaga Alin maka aku & hubby ajelah yg turun.. Dini & sepupu yg lain tak ikut (dah kena pujuk janji nak belikan beg ada gambar buah strawberry utk Dini ) cuma Haziq jer yg ikut.. selain aku.. Angah, abang Li, Adam (anak angah), Dee & Tasya jer yg pegi.. yg lain2 semua tunggu kat hotel aje.. tp yg pegi tu bwk haluan masing2.. Yelah.. pegi pun jalan kaki jer dari hotel sebab dekat

Sempat lagi posing2 sikit kat hotel.. hehehe..


Ambil gambar mana yg sempat aje.. pasar pun dah banyak yang nak tutup..



Dalam kata nak beli sikit2 & ringan2 aje.. bila blk hotel tengok makanan melambak2 ler pulak.. yelahh.. dah aku beli, angah beli & Dee pun beli.. tak tau mana satu nak mkn.. Jagung rebus, jemput2 keledek, cendawan goreng, pizza, burger, buah2 lagik.. mmg tak terabis dibuatnyer.. takperlahh.. boleh simpan wt breakfast esok.. hehe.. makanan yg dibeli tak semua ambik gambar.. perut dah lapor (sbb aku last sekali mkn)... layan makan ajelahh. Sebenarnya lepas beli makanan tu.. hubby ajak cari nasi jugak (dia mana nak layan pizza2 & mkn ringan2 tuhh) maka aku pun tepon Dee (dorang dah naik dulu dah) suruh turun ambik barang2 yg aku beli.. (kalau aku naik kang Haziq nak ikut lak) maka berjalan ler aku berdua2an (opss lupa.. masa kat pasar malam tu Haziq suruh ayah dia antor balik hotel sebab dia dah dpt mainan yg dia nakk ) ke food court masa mkn siang tadi.. rasa macam sedang bercintalah pulak.. bukan senang weii nak jalan berdua2an mcm tu.. (ambik kesempatan betoiii mentang2lah tokma nak jaga Alin ) Tp aku dah pesan kat dorang semua mkn ler dulu apa yg dibeli tu.. jgn tunggu aku.. Puas juga cari kedai.. byk yg dah abis makanan.. puas tanya sana sini akhirnya adalah sebuah kedai tu nak tolong masakkan.. itupun sebelum tu dia ckp dah abis.. hubby pujuk2 barulah dia nak masak sebab hubby ckp tak kisahlah goreng telur dadar pun ok janji ada nasi putih.. so makanlah hubby nasi putih lauk kangkung goreng dengan telur dadar (2 bj telur). Bila nak bayar wallaweii.. RM10.50 tuu... (termasuk air teh o utk hubby & teh o limau ais utk aku) boleh tahan gak regenyerrr.. tulah main paksa2 org kan dah kena..

Oklah stop dulu utk hari ni.. nnti sambung lagi.. Terima kasih pada yg sudi mengikuti FP aku ni yerkk.. Kunjungan anda semua amatlah dihargai... Kepada teman2 yang tak sempat aku nak buat kunjungan balas tu.. mintak maaf byk2.. ada masa nnti kita berkunjung ke FP kawan2 yekk


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net