Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 26-Oct-2009 05:25 Email | Share | Bookmark
Kunjungan Tetamu Di Akhir Syawal 2009

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Salam pagi Isnin..

Sebelum terlupa.. nak tepek dulu award dari Jassnani... TQ Nani sudi bg award ni.. tak sangka lak leh dpt award ni..


Tarikh Kejadian : 18hb Oktober 2009
Hari : Ahad
Tempat : Rumah sendiri

Seperti tarikh yg tercatat kat atas tu.. tibalah giliran aku lak masak2 kat rumah utk tetamu.. terutama buat jiran2, sedara mara & juga teman2 paling rapat aje. Aku memang takde jemput2 org sangat pun sebab bukannya aku buat open house pun.. masak pun tak banyak mana.. cuma buat nasi dagang, pecal & puding rich coklat sebagai pencuci mulut. Itupun tak memang tangan rasanya.. maklumlah.. semua buat sensorang.. Cik abang ku kerja shift malam minggu tu (yerr.. sabtu & ahad pun kojo!).. dia balik pagi tu pun cuma tolong mopkan lantai jer.. layan tamu pun sekejap jer.. sebab ptg tu dia dh sibuk melayan tidor.. coz mlm tu dia kena kerja lagi.. hehehe.. Tapi semua barang2 yg nak dimasak semuanya hubby ku ler yg beli... thanks abang..! Alhamdulillah.. dapat juga siapkan msk2.. mujur gak kazen ku Syikin sempat dtg tolong sikit2.. TQ gak pd kak Dini tolong ibu... (kakak tolong kopek telur & potongkan timun utk wat acar.. hehe..) Yelaa.. ada si kecik ku itu.. nak masak kenalah plan awal2 apa yg patut dibuat dulu.. apa yg kemudian.. barulah tak kelam kabut sangat..


Adik ipar aku Ida (kiri sekali) dtg dengan kawan2nya dari Kajang.. Kawan2nya oghe Kelate.. dengar aku nak masak nasi dagang terus nak ikut Ida... mujur dorang kata sedap..



Ini aje yg sempat aku masak.. nasi dagang 4kg, gulai ikan aye 5kg, acar timun, pecal & puding rich chocolate 2 loyang. (tak sempat nak amik gambor lawa2 pun makanannya.. tuan rumah sibuk! )


Cik Ani ngan Apak pun datang...dari sehari ke sehari nak dtg.. tp tuan rumah sendiri pun sibuk beraya ajer.. so jemputlah sekali hari tu..


Gambar kandid...


Gambar kandid lagi.. yg dah nak balik tu Jamilah & suaminya (tengah bersalam) yg sama2 hantar anak kat rumah Cik Ani.. (Jamilah tu tengah tunggu hari nak bersalin tu...)


Yang berbaju biru tu.. kazen aku sebelah ma... yerr.. seperti yg ku ceritakan sebelum ni.. sepupu sebelah ma yang aku tak pernah jumpa selama dok kat KL ni.. so hari tu aku suruhlah angah call Maziah jemput datang rumah.. sepatutnya.. hari Ahad minggu sebelumnya aku nak pegi rumah dia.. (dah plan baik punya dgn angah nak gi umah Maziah sebab Maziah pun dok Klang gak tak jauh dari rumah angah) tp rupa2nya tak jadi pegi sebab Maziah nak balik kg pulak sebab ayahnya meninggal.. kebetulan masa tu.. ma memang ada balik Dungun sebab pegi kenduri cucu sedara dia.. dpt gaklah ma pegi ziarah arwah pakcik Latif.. Al-Fatihah buat arwah Pakcik Latif.. Oh ya.. awek yg sebelah kanan sekali tu wakil dari TKB kita iaitu Sinchan a.k.a Rus .. hehehe.. minta maaf yer pada ahli2 TKB yang lain.. ni bukan pilih kasih ke hapa... aku jemput Sinchan dtg umah ni pun sebab kebetulan dia dok satu blok ngan rumah aku.. aku tingkat 1.... Sinchan dok tingkat 13... kalau ikutkan.. aku baru je jumpa sekali ngan dia kebetulan baru lepas parking kereta ternampak dia kat parking kereta.. terus aku tegur dia.. dpt jemput pun kebetulan ada no tepon dia mintak ngan Azue dulu.. so.. dah dekat tu aku jemputlah sekali itupun main sms jer.. yg jauh2 tu jangan kecik ati sebab akak tak jemput yek.. maaflah sbb akak tak wt open house.. msk sikit2 aje.. hehehe... TQ Rus sudi dtg umah akak.. maaflah kalau layanan tak memuaskan almaklum.. sibuk melayan si kecik akak masa tu..


Semua gambar2 kandid ajer... tak sempat nak suruh tamu posing2 pun.. hehe.. tuan rumah sibuk.. so bila sempat capai kamera.. snap ajelah gambar kandid.. hehe.. Mekasih Kak Ramlah & Lily sudi datang... harap dah lepas kempunan Lily nak mkn nasi dagang ehh..


Ni betul2 anak beranak jer nih.. takde org luar dlm gambar tu.. gambar sorang2 tu kazen ku.. TQ Kin dtg tolong kaklong hari tu... to Naknie kat Penang.. so sorry coz buat makan2 ni Naknie tak dpt balik... nnt kita wt mkn2 hari lain lak yer bila Naknie blk PJ nanti..


Saja amik gambor budak berdua ni ha... tak dok diam dok main motor ke hulu ke hilir dlm umah ibu yg sempit tu.. masa ni.. kakak2 masing2 dah turun bawah mandi kolam dengan Mirul... sib baik dorang tak cari kakak2 dorang.. Tapi lepas2 dorang main motor & sementara tunggu kakak2 dorang mandi kolam tu.. angah dah bwk turun dorang berdua ni gi main kat taman permainan..


Tamu yg terakhir sekali hari tu.. Kak Ina.. jiran sebelah rumah yg telah ketiadaan suami.. Masa ni Kak Ina baru balik dari meniaga... dah hampir kul 11 mlm dah masa ni.. TQ Kak Ina sudi jugak akak dtg umah Na walaupun penat2 balik niaga..

Ada gak kazen2 yang tak dapat dtg masa ni.. Ida (ibu kembar) tak dpt dtg sebab suaminya kena masak2 kat kenduri hari tu.. & kazenku abang Gee pun tak dpt datang hari tu sebab dia kena bertugas kat open house PKR yg diadakan kat Taman Medan.. so takde rezeki doranglah nampaknya..

Cukuplah itu saja cerita buat kali ni.. dah panjang bebenor dah ni.. jumpa di lain entry insyaAllah kalau panjang umur


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net