Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 18-Jan-2010 05:08 Email | Share | Bookmark
Makan2 @ Muara Ikan Bakar, Tanjung Harapan, Port Klang

 
 
 
 
 
 
 
Tarikh : 9hb Januari 2010
Hari : Sabtu (mlm sehari sebelum pegi Kuala Selangor)
Lokasi : Muara Ikan Bakar, Tanjung Harapan Port Klang

Hubby ada dok sebut aritu.. katanya kalau gaji + OT bulan lepas (Disember) dpt cecah RMX,000.00.... dia nak belanja mkn2 kat Muara Ikan Bakar, Port Klang tuh.. yer ler.. kat situ mana boleh pegi selalu2 untuk org2 yg gaji ciput macam kami ni.. setahun sekali boleh ler... nak mkn situ kalu pegi ramai2 setakat bwk not RM50 x 4 keping pun lom tentu cukup nak bayor .. kebetulan bulan 12 aritu kan byk holiday yang jatuh hari Jumaat.. kilang tempat hubby ku kerja tu holiday tak holiday dorang pedulik hapa.. kerja tetap kerja.. kalau holiday tu.. dorang bayarlah OT tripple... coz kat kilang tu cuti untuk staff hanya 2 kali sebulan.. kecuali cuti perayaan kita ngan CNY jer boleh ikut cuti.. so kena follow ler.. tu yg cik abang dpt buat byk OT bulan lepas.. masyukkkk ler kann So ajak ler Sujah sekeluarga gi makan2 kat situu.. memandangkan dah lama gak kitorang tak ajak dorang mkn2 kat luar ni sejak2 dah beranak ramai nih... (yer ler.. bajet dah lari ) (mkn2 kat rumah dah biasa ).. jika dulu anak2 Sujah Ikin & Nakni boleh belanja kitorang mkn2 BBQ dengan gaji pertama keje temporary dorang masa cuti sem aritu, takkan ler kitorang yg makan gaji tetap ni tak boleh kan... Maka lepas tokcu Daud selesaikan tugas "azan Isyak" kat Masjid + solat sekali lah tu.. berangkat ler kami ke Port Klang...

Oklah.. saksikan wajah2 ceria kami.. walaupun kali ni aku & hubby kurang berpuas hati dengan layanan pd malam tu.. apa idoknyer... ordernya datang satu2.. pastu kena tunggu lama lak tuhh.. sampaikan tomyam yg kami suruh masak dtg last sekali masa kami semua dah habis makan.. itupun selepas bertanya pd waiter hampir 3 kali.. pastu order sayur pun tak sampai2 sampai ke sudah.. makanya kami mkn takde sayur mlm tu.. Kata budak tu sayur dah habis walhal masa order tak ckp awal2 sayur dah abis... itupun sambil mkn sambil melilau menunggu waiter hantar sayur manalah tak sampai2 ni.. bila tanya baru nak ckp.. takde pulak nak maklumkan sendiri yg benda tu dah abis sebelum kami tanya.. buat kita tertunggu2 mcm tunggu buah tak gugur.. mkn pun mcm tak jatuh ke perut .. padahal masa tu baru kul 11 pm lebih... tulis kat situ restoran buka sampai 3 pagi........ takkan tak cukup stok sayur kottt Lagi satu yg aku tak puas hati ialah stok udang yang ada pun dah tinggal seciput.. itupun byk udang yg dah tertanggal kepala... nampak sgt ler udangnya kurang fresshhh Rasanya tak keterlaluan kalau aku komplen pasal udang tu sebab kami bayar harga udang tu = RM80 sekilogram!!.. Walaupun udangnya tak fresh a.k.a tercabut kepala ker.. takde diskaun2 okey!! Sememangnya kami kurang berpuas hati dengan apa yang kami lalui pd malam kejadian... gap lauk yg sampai ke meja kami sangat jauh.. hinggakan nasi dah abis baru dpt hirup tomyam.. itupun ada yg masih ada nasi tu sebab mintak nasi tambah.. tomyam selebihnya tu tak habis pun dimakan.. nak habiskan pun perut masing2 dah sendat.. last2 kami tapau buat balik ajer Oklahh.. sorry kepada tuan punya restoran.. komen ini bukan semata2 komen negatif yg nak memburukkan keadaan.. silalah ambil komen ini secara positif & membina yg mungkin boleh diambil untuk di'improve'kan lagi di masa akan datang agar tidak ada customer yg rasa terkilan.. At least.. "service & quality" biar setimpal dengan "price" yg kami bayar.. Hmmm... gamaknya akan datang nak kena try test restoran seafood Cina yg ada kat situ plak kot.. aku ada nampak LOGO HALAL BESARRR kat banner restoran dorang.. ada sapa2 pernah test tak?? Okay dak kat situ??

Oklah layan gambar plak.. sorry byk membebel.. TQ pd Nakni yg tolong "copykan" gambar2 dari kamera Nakni yer..







Nampak tak? Nasi & lauk2 lain semua dah licin... tomyam baru sampai

Jumpa lagi..


Since 11th Jan 2010, 12.01 pm
THANK YOU TO ALL VISITORS


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net