Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 12-Feb-2010 05:22 Email | Share | Bookmark
Tempahan lagi.. Alhamdulillah...

 
 
 
 
 
 
 
Salam Jumaat penghulu segala hari....

Sebelum mula bercuti seminggu sempena Chinese New Year (CNY) ni.. nak perabih gambor2 yg ada dlm simpanan.. takut simpan2 sok makin bertambah gambor2 karang malas pulak nak update.. cadang2 tu kalau takde apa2 aral nak balik Dungun, Trengganu & Raub, Pahang cuti ni.. rasa2 mesti byk amik gambor tuh.. hehehee.. nak buat macamana kan.. bergambor tu dah jadi hobi no. 1 Itu yang mencelah nak update juga.. lgpun arini mcm tak bz sgt.. boss pun dah cuti... almaklum.. org nak sambut tahun baruu...

Cerita pasal CNY nih.. rasa rindu pulak nak pegi beraya rumah kawan baik ma (Kak Agek dll) kat kg.. biasa kalau aku blk Keratong time CNY memang tak lepaskan peluang beraya umah dorang dengan ma, arwah ayah & adik beradik yg lain. Biasanya.. dorang jamu kacang2, jeruk2 & air kotak or air tin & juga limau jer kat kitaorang.. Masa aku masih anak dara dulu.. kalau pegi beraya rumah dorang tu.. sebelum balik wajiblah dapat angpau.. segan juga sebab dah tua2 pun dpt angpau lagi.. yelah aku kan kawin lambat.. walaupun dah tua... tp sebab belum kawin adat dorang memang wajib kena bagi angpau.. Tp tulah.. sekarang ni.. dah lama jugak tak berpeluang blk kg time CNY sbb byk program lain.. takperlahh.. kena tunggu tahun2 akan dtg pulak laa nampak gayanyer..

Terlanjur bercerita pasal CNY ni.. aku tepek ler gambor yang sempat aku snap kat depan kedai bunga kat Old Town, PJ nih.. Masa ni aku bawak Dini pegi beli barang2 utk matapelajaran seni yang nak dipakai kat sekolahnya. Sementara tunggu Dini beli barang2 tu.. aku pun snap ler sekeping dua. Snap pun dari dlm kereta jer.. hehee.. memang meriah sungguh kedai2 bunga kat sini.. Macam2 hiasan & bunga2an yang dijual sempena CNY.. gambar2 ni baru sebuah kedai jer yg aku snap gambar sebab kebetulan dpt parking betul2 depan kedai.. Layan jelah ehh..







Okay.. kat bwh ni pulak tempahan untuk hari Khamis semalam. Sebenarnya tempahan ni untuk Sujah Catering (nama catering ni aku jer yg tambah.. heheh ) .. tapi macam biasalah... Sujah pas order kat aku coz dia takut tak sempat nak siapkan sorang2. Sujah goreng bihun & buat karipap.. aku pulak cuma buat 20 biji popia (saiz xl) & sebiji kek coklat. Popia tu aku terpaksa buat tanpa goreng sebab dorang nak guna pukul 4 petang. So.. buat malam khamis tu simpan peti ais dulu.. pagi khamis bawak ke rumah sujah bagi sujah yg tolong gorengkan.. lagipun sujah memang nak goreng karipap juga Kek coklat tu dorang order sebab Sujah ada cerita yg aku boleh gak buat kek.. kebetulan memang dorang pun nak cari kek.. so teruslah dia order ngan aku sekali.. setempat senang sikit kan.. aku mula2 cuak gak nak amik order kek tu.. almaklum.. bukannya pandai sgt nak mendeko.. Lagi satu.. aku takut gak kalau2 rasa kek tu tak menepati piawaian customer.. tp oleh sebab Sujah bagi semangat.. aku cuba gak lah amik order kek.. belajor2 kata orang.. Pada kakak/adik yang menempah tu..(kalau terbaca FP akak ni.. sebab dengar khabar.. Sujah ada bg add FP aku ni kat dia..) harap2 berpuas hatilah yer dengan tempahan tu.. kalau ada kekurangan tu mintak maaflah banyak2 yer..

Ini gambar popia & kek tempahan tu.. Terima kasih pada yang sudi menempah ngan MaDiHaA


Popia belum goreng.. Gambar yg dah siap goreng takde sbb sujah yg tolong gorengkan. Yg goreng kat rumah pun tak sempat amik gambor.. kelam kabut pagi tu..

Ini kek coklat ikut resepi rich chocolate moist cake sama mcm kek besday Haziq yang aku buat baru2 ni.. Tak tau nak deko lawa2... just a simple deko ajer...




Menyiapkan dua jenis nih pun sampai tidor kul 3 pagi.. hehehe.. maklumlah ngan anak kecik kan.. itupun nasib keknya dah buat sehari sebelumnya cuma tinggal deko ajer...

Sekian sampai sini ajer.. kepada yang nak balik kampong tu.. berhati2 memandu... semoga selamat sampai ke destinasi masing2.. kepada kaum tionghua.. selamat tahun baru Cina..


Since 11th Jan 2010, 12.01 pm
THANK YOU TO ALL VISITORS


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net