Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 4-Mar-2010 06:48 Email | Share | Bookmark
Family Day & Gathering @ Kuala Abang, Terengganu (Part II)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tarikh : 13 & 14 Februari 2010
Hari : Sabtu & Ahad
Tempat : Pantai Batu Pelandok, Kuala Abang, Dungun, Terengganu


Salam semua...

Alhamdulillah.. tugas2 dah semakin mengurang.. so.. dapatlah luangkan masa utk sambung kembali n3 yang lepas.. seperti yang dijanjikan.. kali ni aku tepek gambar2 semasa games berlangsung. Sajalahkan.. buat kenangan untuk aku & family walaupun bagi orang lain gambar2 ni semua biasa2 aje.. tapi bagi kami gambar2 ni semua mempunyai valuenya yang tersendiri.. Terlalu banyak kenangan manisnya.. Pasti akan dikenang sampai bila2..

Sebenarnya ada juga games yang tak sempat pun aku ambil gambar sebab aku turun lambat ke tempat orang main games tu coz Alin tengah tidor pulak masa tu... Kalau tak salah aku.. ada games bawak telur dlm sudu.. games lain tak ingatlah pulokk.. yg games bwk telur tu sebab aku ada nampak ada byk telur rebus dlm besen.. tu yg aku tau tuu..

Gambar2 kat bawah ni antara yang sempat aku snap. Ada juga yg mintak tolong kakak Dini snap masa giliran aku masuk main sekali dalam acara lari ikat kaki berpasangan. Tapi ada gak games yg aku masuk takde dlm gambor spt acara makan jelly sapa paling cepat sebab terlupa nak pesan kat kakak Dini suruh amik gambor.. Manakala gambor2 yang selebihnya ialah ikhsan dari kamera Naknie.. Memang seronok habislah family day kali nih.. semua pun sporting.. walaupun acara games ni sekadar suka2.. tapi memang meriah.. Boleh dikatakan semua pun join games tu tak kira tua or muda.. begitu juga dengan anak2 kami semua... ada juga acara utk mereka. Bila tengok balik dalam video yang dirakamkan... nak tergelak pun ada... macam2 pesen gelagat.. ada gak peserta yg main tipu & tak ikut syarat betul2.. semua pun boleh tengok dlm video tu.. hehehe.. tapi ada satu yg telah dirakam dlm gambar kat bawah tu.. kita tengok sapa yang kenaa

Saksikanlahhhh....






Kui kui kui.... main tipu lagi.. kan dah kena 'tangkap'... tapi tak menang pun...




Tengoklah Haziq tu... sibuk dok kacau ayah dia... acara ni.. hubby berpasangan dengan Naknie.. dapat no. 2.. betul ke tuhh




Inilah gambar yang kakak Dini ambil masa aku & hubby masuk games ni.. yg hujung sekali dua2 saiz XL tu kami ler.. nampak tak Ida & hubbynya , makcik aku Sujah & Acu pun ada tau.. Sebelah aku yg baju hijau tu sepupu aku kak yoh & suaminya (antara sepupu yang paling tua yg ikut serta..) baju oren tu adik aku angah berpasangan dengan amirul (kazen) sebab suaminya tak ikut blk Ganu ada hal lain.. manakala yang baju merah & suaminya baju belang2 tu.. kawan baik acu yg ikut bercuti kat sana.. Memang besttt!!! Acara ni.. aku & hubby dapat nombor 3... tak sangka dapat sebabnya.. ini first time pengalaman aku berlari ikat kaki gini






Ini acara untuk anak2 kecik 6 tahun ke bawah... hok besor2 tuhh dok bagi semangat kat adik2 jer tuh.. tp ada gak yang mengelat.. abang2 dok tolong kutipkan sama...




Acara isi air dalam botol dengan sudu ni.. kakak Dini dapat nombor 4.. jadilahh... hehehe..







Ibu2 & nenek2 dok tengok dari kejauhan aje tuu...

Hmm.. lepas acara games ni berakhir.. masing2 berhenti rehat, makan2 & buat apa2 yg patut.. lepas tu.. acara penyampaian cenderamata utk staff Roki & juga penyampaian hadiah untuk pemenang2 games pula diadakan.. Lepas semuanya selesai.. diikuti pula dengan acara bebas.. apalagi kalau bukan beredam dlm laut Tapi aku tak ikut berendam pun sebab masa dorang turun ke pantai tu.. hari masih panassss walaupun dah petang... kesian lak nak bawak Alin tengah2 panas tu... lagipun.. masa dorang turun tu.. Alin mengantuk nak tidor.. so Alin dengan ibu.. layan tidor bawah khemah dengan tiupan angin pantai yg sepoi2 bahasa Ingatkan nak gak gi berendam kejap bila dah teduh.. tp bila aku dok cari2 kumpulan dorang.. tak nampak lak kat mata aku.. entah kat port belah mana dorang mandi.. so tak jadi ler aku turun main air.. hehehe.. Rupa2nya.. dorang semua gi mandi kat balik batu2 yang ada muara (ehh betul ker org panggil muara? kalau salah tolong betulkan ye) tempat tu sebenarnya aliran anak sungai yang masuk ke pantai.. kiranya pertemuan dua jenis air ler.. air tawar & air masin..

Cukuplah dulu untuk hari ni yekk........ kita sambung lagi part III lepas ni.. banyak lagi gambar2 ni.. jangan mareeeeeee.......


Sekian dulu untuk hari ni....
Bersambung lagi



Since 11th Jan 2010, 12.01 pm
THANK YOU TO ALL VISITORS


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net