Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 9-Mar-2010 03:22 Email | Share | Bookmark
Family Day & Gathering @ Kuala Abang, Terengganu (Last Part)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tarikh : 13 & 14 Februari 2010
Hari : Sabtu & Ahad
Tempat : Pantai Batu Pelandok, Kuala Abang, Dungun, Terengganu


Akhirnya.. sampai juga ke part terakhir bagi entry family day kami kali ni.. mesti ada yang dah jemu asyik dok tengok gambar2 family day aje kan.. nak buat macamana.. macam aku katakan sebelum balik aritu ler.. mesti rajin ambik gambor kalau balik Terengganu ni.. almaklumlah kan.. bukan senang nak balik sana walaupun kg sendiri... setahun sekali pun payah nak jejak sana.. bukan sebab tak suka ataupun dah lupa tanah tempat kelahiran.. tapi sebabnya.. bonda ku sekarang telah bermastautin di Pahang telah sekian lama & dapat pula mertua juga di Pahang... maka sebab itulah aku jarang2 balik Terengganu... asal cuti jer asyik dok gilir2 balik umah ma & mertua di Pahang ajelah.. Terengganu tu.. kalau ada kenduri kendara & acara2 mcm ni barulah aku balik.. hehehehe..

Oklah sambung sikit lagi gambar2 family day bagi entry terakhir ni..

Ini gambar2 campur aduk sebelum, semasa & selepas acara sukaneka... macam2 ragam ada... Kalau u all perasan bebudak (& bapak budak) yang penuh putih2 ngan tepong mcm tepong gomak tu bukan sebab acara sukaneka.. tapi dorang ni sengaja dok main bergurau senda tepuk2 tepong tu sesama sendiri... maklumlah kann.. sesekali berjumpa sepupu sepapat.. sakan ler dorang bergurauu Bapak budak (hubby aku ler) pun kena gak ngan bebudak tu...




Setelah masing2 berehat seketika... tibalah masanya untuk menerima hadiah masing2. Hadiah2 tu semua kalau tak silap aku disponsor oleh Syarikat Hai O (Nor.. kalau salah taip lagi tolong betulkan yekk ) Tapi sebelum tu... doa dibacakan oleh imam Masjid Sultan Abdul Aziz (kawan acu) yang datang dari PJ (yg juga datang bercuti ke Terengganu bersama family). Lepas tu.. barulah acara memotong kek sempena family day oleh pengarah2 Roki Industries S/B. Sebenarnya.. kek tu dikongsi gak dengan kek besday Alang ke 21 thn pd hari kejadian.. tapi Alang taknak lak potong kek tu atas sebab2 tertentu Makanya.. terpaksalah pengarah2 R.I.S.B jer ler yang potong..


Dimulakan dengan penyampaian cenderahati berupa hamper & cuppies kepada semua staff R.I.S.B


Kemudian.. barulah pemenang2 games pulak menerima hadiah masing2... Inilah acara yang ditunggu2 setelah masing2 memerah keringat di tengah2 panas kat pantai tuh..








Setelah sessi penyampaian hadiah selesai.. maka masing2 pun mulalah dengan acara bebas (mandi manda & sebagainya) macam yang aku ceritakan dlm n3 yang lepas... bila hari dah hampir melabuhkan tirainyer.. kami semua mulalah berkemas barang2 & apa2 yang patut... kutip sampah bagai sekitar chalet tu.. maklumlah kan.. dah ramai2 tu mcm2 ler yg terbang sana sini.. Sebelum balik.. sempat lagi kitorang bakar ikan dll lebihan BBQ malam sebelumnya tu... (byk betul ayahwe beli ikan sampai boleh lg bakar2 mlm tu). Lepas tu.. masing2 balik ler ke rumah masing2.. Aku & adik2 pulak.. balik tidor kat rumah makcik aku (kakak ma kat Kg. Pinang Merah) pulak sebab dah lama gak tak melawat dia... lagipun.. ma ada hajat sikit.. nak sampaikan zakat kat orang2 kat kg makcik aku tu.. kat situ ramai org yg susah2.. Hmm.. rasanya lepas ni ada lagi kot gambar2 terakhir kami di Terengganu ni Nak buat macamana.. gambar2 dah ada.. nak delete sayang pulak.. semua pun kenangan.. hehehe.. Harap jangan ada yg jemu pulak


Sekian dulu... jumpa lagi di next entry



Since 11th Jan 2010, 12.01 pm
THANK YOU TO ALL VISITORS


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net