Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 15-Apr-2010 04:43 Email | Share | Bookmark
Cerita Lapuk & Cerita Malas Masak!

Lion Dance at Dataran Mentari, Bandar Sunway
 
 
 
 
 
Salam semua..

Hari ni stop dulu dengan resepi2 & masak2 sebab aku nak habiskan dulu gambar2 yang dah lama terperuk dlm file aku ni.. nak di'delete' sayang pulak.. penat2 amik gambor nak delete.. so masukkan jelah sini buat kenangan anak2 & hari tua aku nanti...

Kejadian dihari berlainan.. satukan jelah dlm entry ni sebab gambar pun tak banyak..

Ini kisah waktu aku balik dari hantar tempahan nasi dagang duluuuuu tu... on the way balik tu.. terdengar ler bunyi gendang bagai kat shoplot berhampiran rumah kami.. bila lalu situ ternampak ler orang dok berkerumun tengok pertunjukan tarian singa atau lion dance ni sempena Chinese New Year yang dah hampir penghujung waktu tu.. Anak2 sibuk ajak singgah sebab dorang tak pernah tengok lagi secara live.. so.. aku pun singgah ler kejap layankan permintaan anak2. Masa ni aku ngan anak2 jer sebab cik abang ada kat rumah melayan tidor coz nak kerja mlm.. Haziq mula2 takut sebab bunyi gendang kuat sangat.. tp lama2 dah ok.. itupun kami tengok dari jauh & kat belakang jer.. nasib ler singa tu dok panjat benda tangga2 tu so jadi tinggi ler.. dpt ler anak2 tengok walaupun dok belakang..

Ambik gambar dari jauh jer.. itupun guna handphone jer sebab aku tak bawak kamera masa ni.. ye ler.. mana ler tau nak amik gambor kat ini sebab keluar pun kejap jer menghantar order orang aje..



Ada satu hari tu masa minggu hubby cuti.. dia dok teringin nak makan sate.. takmo sate pasar malam.. takmo sate Naling kat taman selera Old Town tu.. tp nak cari sate lain.. cerewet ler pulak.. nak pegi ke Kajang malas sebab jauh.. so melilau2 ler beberapa kedai termasuk le kat medan selera apa ke nama tempat ni aku dah lupa da... jln 223 kalau tak silap.. Cari punya cari.. ingatkan ada.. tapi takde.. yg jumpa org bakar2 hanya otak2 & sata aje.. Tapi ini ibu yang teringin.. so beli ler sikit sekadar merasa.. tapi ikut piawaian selera pantai timur aku ni... lagi sedap otak2 pantai timur yg berempah & ada isi ikan fresh2 tu... (mcm yg pokteh aku jual tu) Mintak maaf yer org negeri lainn... jangan kecik atii... mungkin yang aku beli ni jer yg kureng sedap kot..

Ni gambar Alin dok main henpon ayahnya sebelum kami keluar & juga gambar2 ayah yg sedang melayan Alin sambil tunggu otak2 siap bakar Ini pun semua gambar2 dari handphone belaka termasuk gambar kat kedai tu...


Tak dapat sate.. beli ler otak2 sikit.. last2.. mlm tu kami tapau nasi goreng USA jer kat kedai mamak..



Nak dijadikan rezeki.. selang beberapa hari lepas hubby kecewa tak jumpa sate idaman dia tu.. ma & adik2 datang dari kampong sebab nak melawat anak angah si Adam yang masuk wad sebab suspect appendiks.. Masa ma datang tu hari bekerja.. sampai pun lewat petang aku baru je sampai rumah lepas jemput Dini sekolah. So belum sempat masak pun. Ma tau aku penat baru balik kerja tak bagi ler aku masak (padahal memang hari2 pun aku masak selama ni..) Ma tak bagi masak sebab nak ajak pegi makan sate kat Kajang. Ikutkan jelah orang jauh mengidam.. lgpun rezeki org nak belanja jangan ditolak.. hehe.. dpat gak mr hubby lepaskan mengidam dia aritu.. tp kalau tak kerana ma yang ajak.. jangan harap ler hubby nak pegi Kajang semata2 nak cari sate hari kerja mcm tu.. hehehe.. Ingatkan dorang ni mengidam sate jer.. rupanya ma pulak mengidam nak makan ayamas sebab katanya.. kat Segamat dah tak tau kat mana kedai ayamas.. Kedai lama dah tutup. Orang2 Segamat tau ke outlet Ayamas sekarang dah pindah mana kat Segamat tu?? Tolong bagitau yer kalau u all tau... Nasib baik ler aku baru ternampak kedai ayamas kat Sri Sentosa tak jauh dari opis aku ni baru dibuka.. so bawak ler ma gi beli ayamas dulu.. balik umah balun dulu ayamas.. punyalah dorang mkn tak sempat aku nak amik gambor Lepas mkn ayamas.. terus gi Kajang pulak melantak sate... tapi perut dah kenyang.. mana mkn ayamas.. mana mkn durian yg ma beli on the way dtg PJ tu.. order sate tak byk mana pun tak habis pun mkn.. bwk balik bungkus jer lebihnya tu...

Posing2 ler sikit.. sekadar kenangan..




Ini pulak.. sekadar melayan permintaan anak2 nak makan fastfood ni....... layan jelah.. dapat ler ibu berehat dari masak memasak...


Habis sudah gambar2 lapuk & cerita2 malas masak aku kali ni......... InsyaAllah kalau panjang umur.. minggu depan aku masukkan resepi pulak

Jumpa lagi..



Since 11th Jan 2010, 12.01 pm
THANK YOU TO ALL VISITORS..
PLEASE COME AGAIN


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net