Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 26-Apr-2010 03:28 Email | Share | Bookmark
Hari Sukaneka Kali Ke 50 Sekolah Kebangsaan Assunta 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Assalamualaikum semua...

Hari ni aku tukar channel sikit ye.. takde cerita pasal masak-masak tapi aku tukar ke chanel sukan pulak.. hehehe.. Bukan apa.. sebab nak masukkan gambar2 sempena hari Sukaneka kali ke 50 kat sekolah kakak Dini baru-baru ni... Untuk pengetahuan semua.. sekolah kakak Dini ni.. murid-muridnya semuanya perempuan yer... begitu juga dengan guru.. semuanya guru perempuan yang mengajar kat sekolah ni. Ok.. marilah melayan gambar anak2 ni...

Acara : Hari Sukaneka kali ke 50
Tempat : Sekolah Kebangsaan Assunta 2, PJ
Hari & Tarikh : Jumaat 16hb April 2010
Masa : 2.00 ~ 5.00 pm

Sebenarnya aku sampai kat sekolah kakak Dini lewat setengah jam.. Mula2 cadang tu memang nak pegi awal lepas keluar ofis pukul 12 t'hari terus jemput Haziq kat rumah Cik Ani.. (Alin tak bawak sian lak takut kepanasan). Singgah rumah Sujah kejap sebab nak mintak daun pandan sebab nak buat kuih serimuka yang Laily tempah tu.. Ingat nak singgah kejap jer.. sekali Sujah ajak makan dulu.. Aku kata takut takde parking pulak kat sekolah kalau pegi lambat.. Sujah kata takper nanti suruh Acu anto.. tapi kena tunggu Acu habis bertugas dulu ler kat masjid sebab hari tu hari Jumaat.. So Acu balik dari Masjid terus anto aku & Haziq ke sekolah kakak Dini.. kejap jer.. 5 minit dah sampai.. masa aku sampai tu.... persembahan tarian dari murid2 dah hampir2 nak habis dah.. tapi sempat gak ler tengok kejap.. tengok dari jauh jelah sebab kerusi yg dekat2 semua dah penuh..

Ini yang sempat aku ambil gambar.. layan ler...
Gambar dalam kereta tokcu...




Kakak Dini ada dlm pasukan perbarisan Assunta tu.. tapi tak sempat aku nak snap gambar dia.. laju bebenor dorang berjalan... kamera canggih sangat..


Sebelum acara sukan dijalankan.. pasukan sorak dari wakil rumah masing2 membuat persembahan.. Seksi sikit ler pakaian budak2 ni...almaklum





Dah abis persembahan pasukan sorak.. barulah games di adakan dimulai dengan murid2 tahun 1.... Mula2 kakak Dini kata dia ada masuk dlm acara games ni.. tapi last2 dia cakap tak jadi lak nak masuk sebab dia nak masuk dlm acara tarian & perbarisan.. Belasah jelah kakak.. janji ada amik bahagian..


Masa acara sukan tu.. tak berapa byk aku ambik gambar sebab si Haziq sibuk ajak beli aiskrim ler.. pastu dah melengas2 melilau aku cari tempat cuci tangan pulak. Yang kakak Dini pulak sibuk ajak pegi kantin nak makan.. Sedang kami makan2 kat kantin.. hujan turun dengan lebatnya.. aku dah agak.. mesti acara sukan dihentikan sebab hujan memang betul2 lebat masa tu.. Masa kat kantin tu ada gak amik gambar.. tp guna kamera hp jer.. aku cuba2 transfer td takleh plak.. entah apa masalah...
Ni gambar masa kakak Dini sibuk ajak gi kantin..


Masa di kantin.. tiba2 je hujan lebat.. so kami semua menunggu di sini sampai hujan reda. Haziq pun dah ngantuk & buat muka boring.. hehe..


Ni pulak lepas hujan dah reda... padang pun dah becak & lengang.. Murid2 dibenarkan pulang awal & sukan bersambung pula pada hari Isnin 19hb.. aku dah malas nak ambil cuti dah hari Isnin tu.. lagipun bukannya kakak Dini ada masuk acara pun.. cuma dia ada buat sekali lagi perbarisan dalam acara penutup..


Dan ini ajelah medal yg kakak Dini bawak balik hari Isnin tu.. pasukan Assunta (Rumah Merah) naib johan dalam acara perbarisan... jadi ler kakak dari takde langsung


Itu sajalah cerita ceriti sukaneka di sekolah kakak Dini...

Jumpa lagi...



Since 11th Jan 2010, 12.01 pm
THANK YOU TO ALL VISITORS..
PLEASE COME AGAIN


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net