Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 25-May-2010 07:55 Email | Share | Bookmark
Rompin Beach Resort..... tapi hatiku sedihh...... huhuhu...

 
 
 
Salam...

Sedih sangat2 sekarang nih tauu... memang rasa kecewa, sedih bercampur geram dibuatnya.. huhuhu.. mesti u all tertanya2 & nak tau kenapa kan?? Sebenarnya.. aku sedih sebab kamera dapur aku dah rosakkkkkk... uwwaaaaa.... mana nak cekau duit nak beli yg baru nihh???

Alkisah.. hari sabtu bebaru nih.. aku sibuk siapkan order roti jala & kari ayam yg jiran depan rumah order. Tak sedar tah masa bila anak bujang aku si Haziq tu dah selongkar beg tangan aku lalu ambik kamera dapur aku buat main. Tau2 dia bagi kamera tu kat aku then dia cakap kamera ibu dah abis bateri.. boleh gitu?? Aku ingatkan betul ler kamera tu abis bateri.. rupa2nya.. kamera tu dah rosak tak boleh nak off/on dengan betul. Sebab benda yg kat depan yg boleh kuar masuk tuh (apa ke namanya aku mmg tak tau nak nyebutnya ~ lense yer?) dah semacam senget kedudukannya.. mungkin kamera tu terjatuh atau dia sesaja main ketuk2 ke tak taulah.. bila tekan on lampu masih nyala.. tp jem tak mau gerak2 benda tu.. sedih sesangat nih.. kecewa pun ada.. tak bolehlah nak ambik gambar cantik2 lagi segala eksperimen aku.. ada gak ambik gambar guna handphone.. tapi henpon murah.. kualiti gambar takdelah elok sangat.. pulak tu.. mcm bermasalah pulak nak transfer ke PC.. Aduhaii.. Haziq Haziqq....

Ada lah juga beberapa lagi eksperimen yg lepas yg belum masuk FP.. Tapi biarlah dulu... Buat sementara ni.. aku paparkanlah dulu gambar2 lama ni yang pada mulanya aku tak berhajat pun nak masuk kat FP ni.. hehe.. Bukan apa.. gambar2 ni semua macam sekerat jalan aje ceritanya sebab masa kami pegi Rompin Beach Resort nih.. kamera aku kehabisan bateri. Jadi semua gambar2 ambil guna handphone aje.. Sepatutnya ada banyak lagi gambar yang aku ambil.. gambar masa anak2 mandi kat pantai.. lepas tu.. gambar anak2 & ayah bebudak ni mandi kat kolam, gambar2 sekitar resort & gambar dlm bilik serta pemandangan kolam renang yang aku ambil dari dlm bilik resort. Tapi itulah ye.. dah taknak jadi rezeki aku.. sebelum sempat aku transfer gambar2 tu dari handphone hubby.. tau2.. handphone hubby aku pulak rosak.. Habis gambar2 semua dalam handphone tu terkubur mcm tu aje... Yang tinggal.. inilah saja beberapa keping gambar dari handphone adik aku yang sempat aku bluetooth... So aku masukkan jelah gambar2 lama ni semua sekadar kenangan.. tak pasti kamera aku tu boleh dibaiki atau tak.. nak beli baru mungkin tak ler kot.. takde bajet.. So tengoklah aje gambar2 lama ni..

Kisah kejadian hampir 2 tahun yg lepas.. bulan Ogos 2008.. masa ni aku baru je peknenkan Alin beberapa bulan (tapi dah gatai nak pakai baju peknen ) Kami bermalam kat Rompin Beach Resort (RBR) nih sebab keesokkannya.. kami ada hal yang perlu diselesaikan kat Pejabat Daerah Rompin. Hal2 pasal cara kuasa harta pusaka ler apa lagi kan.. Kena pegi awal2 pagi.. so kami decide bermalam kat RBR ajelah senang pepagi mana2 yang berkenaan (ma & anak2nya yg 4 orang ni..) bersiap terus pegi Pejabat Daerah tu.. kalau nak bertolak dari rumah ma kat Keratong kang tak tau pukul berapa sampainya.. faham2 ajelah ngan anak2 bagai nak bersiap subuh2 hari.. So.. mereka yang tak berkenaan.. bersuka rialah dorang kat resort tu sementara kami selesai..

Jomlah tengok gambar yg tak semengah ni...
Bergambar sekitar resort & sekitar perjalanan nak ke tepi pantai...



Gambar2 kami bersarapan sebelum ke Pejabat Daerah..

Tengok gambar2 ni semua macam cerita tergantung ajekan..

Oklah.. itu aje gambar2 yg ada pun.. sekian.. jumpa lagi di n3 akan datang.. entah apa yg aku nak masukkan pun tak tau ler lepas ni.. kita tengoklah mana2 gambar2 yg belum publish tu.. kita godek2 ajelah..

Terima kasih..

p/s: agak2.. kamera aku tu masih boleh dibaiki ke tak yer???



Since 11th Jan 2010, 12.01 pm
THANK YOU TO ALL VISITORS..
PLEASE COME AGAIN




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net