Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 10-Jun-2010 02:56 Email | Share | Bookmark
Kisah "Pak Aji" & Jalan2 ke State, PJ

 
 
 
 
 
 
 
Assalamualaikum.... apa khabar semua?? Harap2 sesiapa juga yg membaca entry aku hari ni berada dlm keadaan sihat2 selalu hendaknya... kalau tak sihat.. cepat2 dapatkan rawatan & ubat dengan segera ya..

Seminggu lamanya aku tak update FP ni... Kenapa ya?? Ada tak yang rindu-rinduan dengan celoteh merapu aku ya?? hehehe.... perasan tak abis!! Hmm... macam biasalah.. mood M dah melanda diriku kot.. di campur pulak dengan keadaan yg sentiasa sibuk siang & malam.. tapi syukur alhamdulillah.. kesibukan itu menandakan aku masih sihat (walaupun sebenarnya tak berapa sihat ).

Eksperimen?? Kebelakangan ni.. aku tak berapa sempat nak bereksperimen.. tiap hujung minggu ada hal.. bermula cuti Wesak tempohari balik kampong, minggu seterusnya ke Negeri Sembilan (ikut rombongan pengantin ~ entry kena tunggu ya ) & hujung minggu ni pulak kena balik Raub sepupu hubby pulak kawin.. so...... memang tak sempat bereksperimen langsung! Hari2 kerja yg bila mana malamnya agak free... aku pulak sibuk siapkan order karipap frozen. Memang betul2 sibuk..! walaupun order takdelah byk sangat.. tapi aku bersyukur dengan rezeki yang Allah Ta'ala kurniakan. Terima kasih kepada kawan2 diluar sana yang sudi order dengan aku.. & tak lupa pada jiranku Laily yang tak putus2 order . Kepada yang belum terima order tu.. harap dapat bersabar & menunggu giliran ya. InsyaAllah.. Lepas balik dari Raub ni rasa2nya dah free sikit bolehlah aku kerahkan segala tenaga yang ada utk siapkan order2 kalian.... kena tunggu turn tau..

Jangan tidak.. masih ada beberapa resepi & eksperimen yg lama2 dulu yang belum sempat masuk ke FP ni.. tapi tunggulah mood rajin menaip tiba ya . Sebelum tu.. aku nak masukkan gambar2 kami ni.. Jom tengok! (kalau tak nak tengok.. tutup mata )


Ini apa kerja pak aji ni ya? Berserban bukan main lagi.... nak ke masjid ke? Tapi nampak rock sikit pak aji ni... pakai T-Shirt aje dengan bangle (yg tokma bagi..) ada kat tangan tu...

Nak kemanalah pak aji ni yerr.... jom intai kemanalah hala tujunya............

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

Ohhhh.... rupanya pak aji ni gi jenjalan ke pasar kurma............... haiii pak aji.. nak cari kurma utk stok bulan puasa kaaaaa... yelahh.. bulan puasa kan dah tak lama lagi...



(sebenarnya.. gambar kat kedai kurma ni.... takde kena mengena pun dengan gambar Haziq pakai serban tu.......... gambar haziq tu gambar tahun lepas tu.. masa tu aku belum bersalinkan Alin lagi...saja wt cerita )


Ok..... dah puas tengok gambar? Sikit sangat gambar ye Layan pulak gambar kami masa pegi jalan2 ke State, PJ bebaru ni iaitu hari last sekolah sebelum cuti sekolah baru ni... ajak kazen2 aku ni temankan. Sebenarnya nak mintak tolong diaorang layankan Alin sebab aku nak pegi kedai kasut Meiko kat State tu... tau ajelah.. Alin sejak dapat kaki ni.. tak berapa nak sangat orang dukung dia.. kalau dah berlepas kakinya tak dok diam.. jadi aku ajak ler kazen aku tu bolehlah dia layan2 Alin & dapatlah aku memilih kasut dengan tenang Jumpalah sepasang kasut untuk aku yg berkenan di hati (sandal sebenarnya), kakak pun dpt gak sepasang.. then belikan selipar Ben-10 sepasang untuk Haziq.. untuk Alin tak beli sebab ayahnya baru belikan sepasang kat kedai kasut Yee Beng Sri Sentosa Sibuk nak beli kasut tu bukan apa.. sebab esoknya hari Sabtu tu aku kena ikut rombongan pengantin.. so.. tingin gak nak pakai kasut baru..

Balik dari cari kasut.. pusing2 State.. bebudak ni ternampak & tersebut Ayam Penyet... hisshh.. terus kecur air liur aku dibuatnya Padahal rupa2nya kedai Ayam Penyet Ria tu selang beberapa kedai je dgn kedai kasut Meiko tu... (almaklum.. aku jarang ronda2 State belah dlm depan ngan Menara MBPJ tuh.. kalau lalu state pun jalan belah luar je... kalau masuk pun setakat pegi HSBC je.. tu yg tak perasan tu) Aku pun terus le cari parking balik.. mujur ada.. hehehe.. so.. mlm tu kami pekena nasi ayam penyet... Opss.. sebelum tu aku dah mintak izin kat hubby bagitau balik lewat sikit sebab nak cari kasut. Hubby minggu tu kerja mlm.. so.. petang seblm gi kerja memang dia akan masak. Sebab kalau nak harap aku balik masak memang tak sempat.. sampai rumah pun kadang2 dah pukul 7 lebih..


Ini yang kami order.. Cuba nak rasa sup rawan.. tapi not my taste.. terasa rempahnya byk sgt.. Gado-gado mmg sedaplah.. cuma takde rasa cekur..


Muka orang dah kenyang.. Wallahhh.. sambalnya pedas giler2 Kazen aku dua orang tu tak abis pun sambalnya... aku sorang je yg licin sambal.. kakak dini tinggal separuh..


Ni tiba2 aje Alin ada peminat.. budak lelaki tu lama gak duduk sebelah kerusi Alin.. usik2 Alin.. dok main tarik2 puting kosong kat mulut Alin.. pastu suap balik puting tuh.. amboii.. beraninya awak ya... ni ibu dia ada sebelah ni... mintak izin dulu tau..


Sekian dulu............... sekadar cerita family....



Since 11th Jan 2010, 12.01 pm
THANK YOU TO ALL VISITORS..
PLEASE COME AGAIN


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net