Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 23-Jun-2010 07:44 Email | Share | Bookmark
Balik Raub ~ Kenduri Kawin Niza & Haidir (Part I)

 
 
 
 
 
 
 
Tarikh Balik Kg : Pagi Jumaat 11hb Jun 2010
Tarikh Kenduri : Sabtu, 12hb Jun 2010
Tempat : Batu Talam, Raub, Pahang

Ini hanya intronya dulu yer... Gambar2 masa kenduri tunggu part II
Layankan gambar2 yg tak seberapa on the way nak balik kg untuk menghadirkan diri ke majlis perkahwinan kazen hubby ku anak maktehnya yang dok kat Batu Talam, Raub, Pahang. Kami gerak dari rumah awal2 pagi Jumaat tu... Sempat bersarapan ala kadar.. nasi goreng sempoi ngan jemput2 pisang.. Tak selera sgt nak mkn pagi2.. so tapau bwk bekal.. Ida adik hubby yg dok kat Kajang pun ada dtg mlmnya sebab dia nak tumpang kami balik sekali.. Kami suami isteri masing2 ambil cuti Jumaat & Isnin.. maklumlah kan.. cuti sekolah so bolehlah masing2 ambil ekstra cuti sebab anak tak sekolah...

Singgah Petronas Karak Hiway utk pam petrol & pam angin kereta... bonet kereta penuh sepenuh2nya ngan barang2 & beg... Mcm2 ada... mcm nak dok kg sebulan Biasalah kann... nak beli barang dapur kat Raub tu.. agak mahal sikit.. so beli siap2 kat PJ nih.. siap ngan gula pun ada gak kami beli sebab kat kg mak kata gula payah sgt nk dpt.. sebenarnya kat PJ pun payah gak dpt gula time tu (skrg pun sama gak). Sekali beli dpt 2kg ~ 4 kg je.. (lain kedai lain syaratnya).. dok kumpul2.. dptlah byk gak utk mak & utk makteh yang nak buat kenduri tu... takut makteh tak cukup gula... risau gak.. sebab makteh pun ada bersungut payah nak dpt gula..

Ni anak bujang ku berposing masa kat Petronas masa hubby pam angin tayar kete..


Sampai Bentong.. masing2 perut rasa lapar.. maklum.. dari rumah pagi2 tak selera mkn masing2.. so kami berenti bersarapan kat kedai tepi jalan area Bentong tu.. kedai ni letaknya dekat ngan simpang ke kem askar.. entah apa nama kem tu tak ingat pulak..

Sementara tunggu nasi lemak sampai.. Layan gambar anak dara ibu yg kecik ni.. yg dah dpt kaki.. asyik nak berjalan aje kerjanya...dpt dok kat kerusi tu.. sibuk nak memanjat meja pulakk



Giliran kakak lak posing.. amboiii.. posing gedik nampakk.. mana belajar nih..
Haziq dah tak sabar nk mkn.. sudu garfu dah kat tangan.. hisshhh.. sabor jelahh..


Nasi lemak dah sampai... tengok ler Haziq tu... bukan main lagi mkn sampai muncung2 mulut...


Lepas bersarapan.. teruskan perjalanan.. Adik Alin ketiduran yg entah kali ke berapa...
Saja amik gambor kebun buah naga/pitaya/dragon fruits tu... dulu elok je kebun nih.. skrg nih nampak mcm dah tak terurus jer...
Signboard air terjun tu.. Lata Lembik tulah air terjun yg tak jauh dari rumah mertua aku... naik kete dlm 10 minit jer dari rumah mak


Sebelum sampai rumah mak.. singgah kejap rumah makteh kat Batu Talam sebab nak hantar gula yg kami beli tu.. Surat khabar lama pun ada gak wt balik utk makteh.. biasalah kan.. time kenduri mcm ni.. mmg byk nak guna surat khabar lama... mcm2 kegunaannya... Dah singgah tu.. hantar sekali hadiah untuk pengantin... nanti time kenduri senang.. takyah nak sibuk2 kelek hadiah.. kami beli periuk 5 beradik crocodile utk pengantin.. hadiah biasa2 aje... harap2 pengantin rajin2 ler masak nanti... hehehe... Time kami sampai tu.. jiran2 sekampong dah sibuk dtg rewang2... pelamin pun baru sedang dihias.. bahagian dapur pulak masing2 sibuk memasak utk mkn tengahari utk yg dtg rewang.. pastu petang lak dorang masak lagi sebab makteh ckp mlmnya ada buat majlis tahlil panggil org masjid...


Ok.... bersambung lagi lepas ni insyaAllah....
Gambar agak byk jugakk.. tp mcm biasa.. semua gambar kualiti gambar HP ajelahh.. apa boleh buat..

Sekian saja utk hari ni..........



Since 11th Jan 2010, 12.01 pm
THANK YOU TO ALL VISITORS..
PLEASE COME AGAIN


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net