Want your
own Fotopage?






 
Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 6-Jul-2010 08:35 Email | Share | Bookmark
Deretan Order yang lepas2... Alhamdulillah..

 
 
 
 
 
 
 
 
Salam semua...

Nampaknya.. kita stop dulu n3 kenduri yer.. sebab aku masih tak berkesempatan untuk edit gambar2 yang ada... kesibukan melanda samada di ofis maupun di rumah...... makanya segala gambar2 masih tak disentuh... apa yg aku sibukkan sangat ni.........?? Kat ofis ni.. biasalah ngan kerja2 ofis.. kat rumah pulak...?? Tuuuuuuu.... kat bawah tu akan menceritakan segala2nya hinggakan aku nak bereksperimen pun tak sempat...

Walaupun semua ini membuatkan aku sibuk & tak menang tangan.. namun aku bersyukur di atas rezeki yang Allah Ta'ala kurniakan ini... terima kasih kepada semua yang sudi order dengan aku....

Order2 di bawah ni merujuk kepada gambar kat bawah tu yer...
1. Order dari Kak Norizah, Shah Alam (tauke kek yang baru nak mula katanya..hehe) ~ 4 paket karipap sardin & 1 peket karipap kentang. (Kak Noriz.. terima kasih banyak.. dtg rumah siap tapaukan kukis lagi utk sya & anak2..sedapp sangat2!)

2. Order dari Jasmeen (tauke kek yg sangat pemes itu.. hehe) ~ 1 peket karipap sardin & 1 peket karipap kentang. TQ Meen.. teringin gak ko nak merasa air tangan aku yer.. hehehe..

3. Order dari Azimah, Jalan Klang Lama ~ 5 peket karipap kentang. Thanks ye Azimah..

4. Order dari Laily (jiranku) ~ 1 peket karipap sardin utk goreng wt sarapan pg katanya..



Jun 2010
Order dari kawan2 makcik ku... 6 peket tempeyek. TQ Sujah coz tolong kaklong promot tempeyek ni kat member2 sujah..


25/6/2010
Order dari Laily lagi.. Sebelum order yg ini.. Laily ada order 5 peket karipap sardin.. tp tak sempat amik gambar sbb tiba2 je Laily datang rumah nak ambik.. Yang gambar kat bawah ni pulak.. order dari Laily & member ofisnya.. 1 peket tempeyek, 2 peket karipap kentang & 2 peket karipap sardin. TQ yer Laily.. susah2 je awak bawakkan semua tu ke ofis..


27/6/2010
Order dari Dasila, Taman Sri Manja.. 8 peket karipap kentang, 1 tray puding marbel pelangi & 2 peket tempeyek. TQ kak sudi order dengan saya...


29/6/2010 (tak sure tarikhnya.. 28 or 29... )
Order dari Kak Filza, Cheras.. 6 peket tempeyek... thanks ye kak.. sanggup dtg dari Cheras mlm pulak tu semata2 nak ambil tempeyek ni.. thanks ye kak..


Bagi close up sikit gambar tempeyek yang aku jual ni.......... sesiapa yg teringin nak mencuba.. sila2lah order.. tinggalkan email anda diruangan komen. TQ. But.. tempeyek ni bukan aku yang buat yer... tolong kawan jualkan aje...

Harga sepeket = RM10/50 pcs


2 & 3/7/2010
Ok.. yang terakhir & yang terbaru dari Laily... 6 peket karipap sardin yang diambil pada 2/7 dah esoknya.. Laily mintak aku buat 1kg roti jala & kari daging... (dulu Laily dah order kari ayam.. kali ni nak kari daging pulak.. Terima kasih Laily sebab tak putus2 order dengan kita... semoga dimurahkan rezeki awak sokmo ye.. & minta maaf di atas kekurangan yg ada...



Itu saja setakat ni.... minta maaf sebab dah lama tak masukkan resepi.. insyaAllah.. akan menyusul juga satu hari nanti.. atau.. kalau rasa tak sabar nak tunggu.. sila2lah ke sini


Quote:
REPLY TO:

LAILAN: lokasi akak di PJ/Bandar Sunway

SITI HAWA: akakkkk... macih akak buat pembetulan utk nama tempeyek tu... memang sy pernah dengar nama rempeyek... tapi tak tau lah kak.. lidah sy ni dah terbiasa dok sebut tempeyek sbb masa kat felda dulu masa sy sekolah2 dulu.. selalu dengar kaum2 ibu dok sebut tempeyek terutama time musim nak raya...... masing2 sibuk dok buat tempeyek termasuk mak saya.. sampai skrg sy lebih senang sebut tempeyek.. hehehe.. rasanya ramai jugak yg dok sebut tempeyek.. takkan sampai jd kesalahan bosar... masih boleh diterima pakai nama tu kan kak kalau ikut lidah org jowo.. mmg ler rempeyek yg boto nyer..... nanti sy tanya pakcik sy (dia org muor )

AWEL2 IP: 116.14.130.66 : Salam Awel2.. saya tau ada yang panggil kuih ini sebagai REMPEYEK... & ada sesetengah orang memanggilnya sebagai TEMPEYEK. Saudara/saudari tak pernah dengar orang sebut tempeyek??? Saya berasal dari Trengganu & dibesarkan di Felda dalam negeri Pahang (sempadan Segamat, Johor) & kami dikelilingi jiran2 dari pelbagai negeri. Sejak dari saya budak2 dulu saya terbiasa mendengar mereka2 ini menyebut TEMPEYEK dan tak dinafikan REMPEYEK pun ada juga. (kat Trengganu mmg tak wujud kuih ni.. kalau ada pun dari luar dan kami tak pasti apa namanya yang sebenar..) Saya TAK KATA nama rempeyek itu salah... tapi rasanya nama TEMPEYEK juga TIDAK SALAH bukan????? Jika salah... maka mereka2 ini
RESEPI.MESRA.NET
dan ini
SHERYNA
dan ini
TEMPEYEK KACANG TANAH
dan ini
ONDSCENE
dan ini
RESEPI.MESRA.NET
semuanya salahhh???? Nasib baik bukan saya seorang yang salah... Tapi saya tak kisahlah sebab rasanya takde yang akan marah saya sebab tuan yang membuat/mengadun kuih rempeyek yang saya edar & jual ini sendiri pun memanggilnya TEMPEYEK juga....... Apa2pun TERIMA KASIH kerana MEMBETULKAN kesalahan saya Tapi saya mintak maaf ye sebab lidah saya dah terbiasa & dah sedap gunakan nama di atas... mungkin pengaruh huruf "T" tu terlalu kuat kot.. maklumlah... orang Trengganu Oh ya.. alang2 nak tanya sikit.. kalau kuih TUMPI pula mereka panggil apa yer betul tak penggunaan huruf "T" tu? Harap2 saya tidaklah sampai berdosa sebab tak sebut nama yg betul... or if this is really a BIG DEAL.. kalau berdosa.. saya nak mintak maaf kepada semua yang berkenaan terutama pada saudara/saudari AWEL2.. maaf yer
p/s: kalau boleh.. lenkali sertakanlah link/email saudara/saudari.. janganlah campak batu sorok tangan yer.. tengok mcm kak Siti Hawa tu.... ikhlas je dia tegur saya...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net