Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 15-Jul-2010 06:43 Email | Share | Bookmark
Kenduri Niza&Haidir (last part) & Dua Lagi XTVT di Kampong...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sambung jugalah n3 kenduri Niza & Haidir ni...

Sebelum tu.. masukkan dulu award 1st komentar yang ku dapat dari Sue Terima kasih byk2 ye Sue.. Kali ke tiga ye Sue


Tarikh : 13 Jun 2010
Tempat : Felda Sungai Koyan
Acara : Kenduri Niza & Haidir (Rumah Pengantin Lelaki)

Sambung cerita seterusnya. Lepas kenduri di rumah mak sedara hubby (belah pengantin perempuan) esoknya hari ahad.. kami pegi pulak hantar pengantin ke rumah pengantin lelaki kat Felda Sungai Koyan. Tidaklah jauh mana dari Batu Talam tu.. cuma ke depan sikit sama jalan nak menuju ke Kuala Lipis je..

Gambar tak banyak sangat.. ambik sekadar kenangan aje..


Sampai2 je.. kami disambut mesra & diarak oleh kumpulan kaum ibu dari pihak lelaki sambil berselawat. Kumpulan kaum ibu tu semuanya pakai baju warna purple... dah kakak Dini jadi bahan usikan sebab dia pun pakai baju purple gak.. so kami cakap.. pegi ler dok ke depan tuuu join kumpulan kaum ibu tadi..


Time makan nilah yang aku rasa macam nak melompat kegembiraan... hehehe.. sebabnya.. masa kenduri rumah makcik hubby tu aku dah berangan2 kot ler ada masak umbut kelapa.. (biasa kenduri kat kg hubby mmg ada masak kerabu umbut kelapa) sekalinya takdokk ler pulokkk.. yg ado gulai rebung.. hehe.. tau2 bila pegi rumah belah lelaki ni ada pulak lauk gulai lemak umbut kelapa... wallahhhhh... seronok bukan main lagi aku.. gulai umbut tulah yg aku ceduk berlebih2 (dasar tak tau malu..!!) hehehe.. walaupun tak dibuat kerabu pun tak kisahlah.. janji bahan asasnya umbut.. bukan senang nak mencari kat KL nii..... dah macam mengidam pulak kan? Mengidam ler jugak.. cuma takde isi jer..


Masa ni dah siap makan dah.. dok menunggu orang kat dalam rumah yg ikut makan beradap.. aku malas nak masuk rumah dengan anak2 tu.. bior jelah org lain yg santap dengan pengantin kat dlm rumah tu.. tak jenguk pun aku ke dlm rumah apa benda lauk yang dihidang..


Sebelum nak beredar.. sempat ambik gambar pengantin. Pengantin takde sanding2 belah lelaki.. cuma kenduri aje..


Habislah sudah kisah kenduri kawin sepupu kazen hubby ku ini... meleret2.... dah sebulan baru nak abes yer.. hahaha.. Ngape tah tiba2 je malas nak mengedit gambor..


Ok.. disebabkan semua sedara mara dah berkumpul masa tu.. kami semua bercadang nak pegi melawat anak sepupu kazen hubby yang masuk wad kena demam panas. Makanya.. berombongan pulak kami dari tempat kenduri tu terus ke Hospital Raub... Ada ler sikit amik gambor jangan ke tidak... dah hobi amik gambor... nak buat macamana. Ni pun nasiblah kamera dah jahanam & hanya tinggal kamera henpon.. banyak jugaklah kejadian yg malas nak dirakam.. kalau idak mesti lagi byk gambor... hehehe..

Gambor baby yg sakit takleh amik gambor sebab dia bad mood.. baring pun pusing muka ke belakang taknak tengok kami...


Yg kelakar.. masa orang lain semua dok berkumpul kat anak si Liza sepupu hubby ni.. yang si Haziq dok berkenan dengan anak India kat katil sebelah . Lama juga dia dok situ sambil interview lagi mak budak yang sakit tu.. entah apa2 yg ditanyanya. Siap belai2 kaki budak tu lagi.... prihatin sungguhlah anak ibu ni... sampaikan masa kami nak balik.. orang lain semua dah ada kat depan pintu masuk wad.. dia entah ke mana... ingatkan pegi main kat playground sebab sebelum tu ada dia pegi ngan kakak dia.. rupanya dia pegi lagi tengok anak India tu........ haiii.. Haziq Haziq... sabor jelah..


Gambar mertua aku (kiri sekali) & yg tengah tu makcik hubby yang buat kenduri tu..


Ok... oleh kerana ada sikit lg gambar masa kat kampong.. aku gabungkan jelah sekali semua yer.. senang cerita..

Masa hari last sebelum kami balik KL.. Sempatlah aku ikut anak2 pegi berendam kat sungai dekat rumah mak... sojukkk gilozzz.. Hari2 sebelumnya tu.. Dini & Haziq memang hari2 pegi mandi sungai dengan pakcik2nya....... aku je yg malas nak melayan.. Alin macam biasalah.. kalau mandi sungai jer mesti melalak... tu sesi nak membiasakan Alin hubby celup2 dulu kakinya dlm air.. lepas tu bawak masuk ke tempat dlm sikit dah start melalak..



Ok.. tu aje cerita ceritinya..........



Since 11th Jan 2010, 12.01 pm
THANK YOU TO ALL VISITORS..
PLEASE COME AGAIN


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net