Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 5-Aug-2010 03:29 Email | Share | Bookmark
Update Order & Majlis Bacaan Yasin Serta Tahlil di Kampong..

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Salam...

Malas betul nak update order.. bukan apa.. sebab dok ambik gambor benda yg sama aje.. sure org tengok pun boring.. hehehe.. tp takperlah.. sekadar utk record..

Sebelum tu.. nak umumkan order tempeyek untuk raya telah ditutup. Terima kasih kepada semua teman2 yang sudi order. Tiba masanya nanti.. jangan pula lupa ambil tempeyek yang dah dibooking yer...

Ni antara order sepanjang 3 minggu lepas..

12/7/2010
Order dari cikgu2 sekolah menengah di Puchong (tak sure nama sekolahnya) 10 peket tempeyek (yg 50 keping) & 4 peket tempeyek (yg 25 keping). Order ni melalui isteri my bos (cikgu) yang tolong promote tempeyek aku jual ni kat sekolah yang dia mengajar. Bila semua rasa.. dan2 tu juga cikgu2 kat situ nak order.. Sebenarnya sebelum ni aku dah pernah bagi my bos tempeyek ni.. lepas tu wife dia bawak pegi sekolah.. cikgu2 yg tengok dah berkenan.. tapi tak berani nak makan/order sebab takut tak halal (coz bos aku & wifenya kan Chinese) so dorang ragu2 ler takut bukan melayu yg buat.. hehehe.. lepas tu.. yg terbaru ni.. bos aku beli sepeket aritu dia suruh aku letak label & nama untuk menyakinkan cikgu2 tu yg tempeyek tu bumiputra homemade.. off course ler tempeyek org melayu yg buat kan? Tak tau ler kalau2 ada Chinese yg terer wt tempeyek ni.. ngeeee.... apa2 pun... thanks to my boss & isterinya yg bersusah payah tolong promote tempeyek tu.. thanks gak utk cikgu2 semua yg sudi order.. insyaAllah.. raya ni pun cikgu2 ni ada gak order..



12/7/2010
Order dari my auntie untuk Nutri Metic, PJ ~ 1 tray Puding Marbel Pelangi. Aku cuma buat puding je.. makcik masak nasi & lauk pauk utk N.Metic yang memang selalu order/cater dari makcik..


18/7/2010
Order dari Along Ayu, Ampang. 8 peket karipap sardin, 1 tray kuih lapis pisang & 3 peket tempeyek. Mula2 masa menempah Along nak 2 peket tempeyek je... lepas tu bila dia sampai rumah dia tanya kalau2 ada lagi ekstra tempeyek. Mujur ada lagi 1 ekstra.. so.. malas dah nk amik gambor lagi sebab semua dah masuk plastik.. hehee... terima kasih ye along sebab sudi order kuih muih dengan saya walaupun along dok jauh nun kat Ampang.. tapi sanggup datang ambil sendiri walaupun tak pernah sampai Bandar Sunway ni.. mintak maaf sebab terpaksa tunggu lama utk dapatkan giliran karipap tu.. & maaf juga sebab kuih lapis tu kurang menarik pulak warna lapisan atasnya.. tak tau kenapa.. masa mula2 masak tu ok warnanya kuning.. lama2 warna dah tukar jd gelap sikit... tersilap pilih pisang ke apa.. harap along puas hati ye.. Alhamdulillah.. dpt feed back yang sangat baik dari along pasal lapis pisang & karipap tu.. siap nak order lagi utk bulan puasa ni.. tak tau ler sempat buat ke idok...



24/7/2010
Repeat order dari Kak Dasila, Taman Sri Manja
7 peket tempeyek kacang tanah & 3 peket tempeyek kacang dal.. Tq kak.. ulang order lg dengan saya..


25/7/2010
Order dari Ida Marlida & Friend
10 peket tempeyek kacang tanah. Ida cakap.. kejap jer tempeyek dibawak ke opis licin.. hehehe... TQ Ida sebab promote tempeyek tu..


26/7/2010
Repeat order dari Kak Yati, Puchong.. dulu dah order 9 pek karipap frozen ni.. katanya dah lama abis... so order lagi 10 peket. Harap2 bolehlah digunakan utk stok bulan puasa ye kak Yati... so nice borak2 ngan kak Yati.. peramah orangnya.. Thanks kak repeat order ngan saya..



27/7/2010
Order dari jiranku yang setia.. Laily.. hehe.. 2 peket karipap untuk digoreng & dibawa ke opis.. ada meeting kalau tak silap. Makanan lain pun ada.. tp karipap takde org yg nak buat.. so dia beli karipap frozen aku & goreng sendiri. Thanks ye Laily..


1/8/2010
Repeat order lagi dari Ida Marlida & kawan2nya... tak cukup gamaknya 10 peket aritu..
so ulang order lagi 20 peket ko... dah macam nak raya aje... hehe.. tapi kata ida.. kawan2 Chinese yang banyak order ni.. thanks ye Ida & kawan2..


2/8 & 3/8/2010
Order ni dari 4 sekawan (kwn2 yg asalnya dari alam cyber) yang sangat rapat.. sempat lagi ditubuhkan kumpulan yg digelar Team Ketupat Bawang yang begitu aktif berfotopages & bergathering seketika dulu.. sapa tak kenal kan sampai skrg mereka2 ini masih rapat.. cuma dah kurang aktif berFP tapi skrg ni aktif berFB pulak.. Mereka ialah Watie, Mira, Iezah & Ila.. Masing2 order karipap frozen 4 peket, 5 peket, 3 peket & sepeket untuk Ila.. Thanks you all.. sanggup datang jauh2 utk ambik karipap frozen ni..


Sempat lagi bergambar dengan dorang ni sebagai kenangan.. bukan senang nak jumpa.. cuma Iezah takde dalam gambar sebab dia tak datang malam tu.. sebab Iezah minta aku hantar karipapnya melalui suaminya yang kerja di KWSP sebab dah tak jauh dengan sekolah anak aku coz petang pulang dari kerja aku memang ada kat area2 situ. Thanks ye buat semua..
(gambor gegor ler pulak.. kakak Dini yg ambik ni guna hp..)

3/8/2010
Dan terakhir.. order dari Suhaila Zakaria iaitu 2 peket tempeyek bilis & 1 peket tempeyek kacang. Thanks Sue.. semoga Sue selamat melahirkan baby nanti ye..


Habislah sudah semua order2 sepanjang 3 minggu lepas.. lepas ni dah masuk bulan puasa.. slow ler sikit kot.. sebab byk benda yang perlu dibuat utk persiapan raya... Kepada semua yang sudi order produk2 dari MaDiHaA diucapkan ribuan terima kasih...



Majlis Bacaan Yasin & Tahlil Kaum Ibu

Okey.. kali ni aku masukkan sekali N3 majlis bacaan Yasin & Tahlil kaum ibu yang dah agak lama tertunda ni.. Mungkin ada yg masih ingat aku pernah cerita aritu.. Kalau tak ingat.. meh aku ingatkan semula . Majlis Yasin & Tahlil ni berlangsung kat rumah ma masa cuti hari Wesak bulan Mei aritu.. alhamdulillah.. semuanya berjalan lancar.. Cuma gambar je tak banyak sangat sebab tak sempat sangat.. jurufotonya sibuk kat dapur.. hehehe.. ambik gambar pun mana yang sempat aje... ini pun ambik guna kamera angah... tu pasal lambat masuk FP sebab gambar baru je aku dapat masa pegi Klang mana menempah baju kat angah aritu...

Antara menu utama yang kami hidangkan untuk majlis tersebut ialah nasi impit, kuah lontong, rendang daging & kuah kacang. Kuih muih pencuci mulut pula... kami buat kuih lapis pisang, cara berlauk, puding berkuah, tembikai & kuih sagu pemberian jiran. Manakala untuk berkat (juadah untuk disedekah yang akan dibawa pulang oleh tetamu) ialah nasi ayam & dadih keladi.. Alhamdulillah.. semua juadah habis & tiada sebarang pembaziran... Hanya gambar2 ini aje yg sempat diambil.. Gambar meja hidangan utama tak sempat ambil sebab segan kat tetamu.. Meja tu dok betul2 depan pintu so kalau aku ambik gambor sure tetamu dari dalam rumah akan nampak.. nanti hairan pulak makcik2 tu tengok aku sibuk ambik gambor makanan . Gambor hidangan kuih muih je yg aku ambik sebab meja tu dok sebalik dinding... so tetamu tak nampok.. Kami hidang secara buffet aje.. hidang kat bahagian depan (luar rumah) sebab kat situ berangin sikit.. tetamu nak makan pun lebih selesa sambil2 makan di sapa angin petang..




Nasi impit dalam pinggan aku jer yg sempat aku ambik gambor... Puding berkuah tu memang sedap sangat2.. ada campuran puding kastard, buah laici, nata de coco, pisang emas goreng & apa lagi eikk.. lupa dah.. pastu makan dengan susu cair yg diperisakan.. Ma buat tu sebab dia ada makan kat rumah seorang kawannya di Kuantan.. tu yg ma cuba buat tu.. & semua tetamu kata sedap.. Kuih muih pun sama gak.. sampai ada yg tanya kuih2 tu tempah kat mana.. yelah.. mana ada nak jumpa kuih lapis pisang kat mana2 selain kat dapur2 ibu2 cyber kan.. kuih cara berlauk tu pulak.. rasanya kat kg memang jarang2 org buat.. kuih2 yg cerewet & perlukan masa & ketelitian.. memang jarang org nak hidang..


Selitkan sekali gambar cucu2 tokma sehari selepas majlis Yassin.. cuma cucu2 yg kecik jer takde... Alin & Nuur Lidya..



Sebelum menutup tirai.... aku ambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak & selamat berpuasa kepada semua umat Islam... Aku juga nak mohon ampun & maaf kalau ada salah & silap sepanjang berFP.. maklum ajelah kan.. kdg2 ada gak terlepas tulis.. hehehe... Bagi ucapan awal2 ni bukan apa.. takut minggu depan tak sempat nak buat n3 khas.. sebab sekarang ni aku agak sibuk sikit dengan kerja2....


Since 11th Jan 2010, 12.01 pm
THANK YOU TO ALL VISITORS..
PLEASE COME AGAIN


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net