Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 17-Feb-2011 09:09 Email | Share | Bookmark
Family Steamboat, BBQ & Gambar Anak3 2010

 
 
 
 
 
 
 
 
Salam di hari Jumaat yang mulia.....

Semoga semuanya berada dalam kesihatan yang baik sentiasa di samping keluarga tersayang... jika tak sihat tu cepat2lah jumpa doktor yer... bukan setakat jumpa jer.. ubat kenalah makan dengan teratur... barulah cepat sihat...

Oklah.. kali ni nak update pasal makan2 famili pulak.. kejadian dah tak ingat bila... tapi dalam penghujung tahun lepas ler ni... Cetusan idea dari aku & hubby... teringin benor nak steamboat ramai2 ngan famili.. alhamdulillah.. dapat gaklah sepupu sepapat yg dekat2 ni berkumpul lagi malam tu.. Steamboat ni.. makcikku Sujah & co. yang prepare semua sebab Acu je yang tau kat mana nak beli semua ball2 tu semua..... aku cuma kuar modal jer.. pada mulanya memang niat aku & hubby nak sponsor semua.. tapi di larang plak oleh pakcikku Acu... last2.. dia pulak yg lagi tebal kuar modal berbanding aku utk makan2 kali ni termasuk ikan2 yang dibakar pada malam kejadian.. so.. dah jadi share2 plak makan2 kali ni.. hmmm... apalah punya baik pakcik... dahlah dia semua beli barang2 tu.. anak sedara ni tau datang makan jer.. hehe.. Thanks Acu, Sujah, Syikin & Naknie yang sama2 menjayakan...

Oklah.. Gambar2 memanglah kelabu........... jadilah buat kenangan....


Sessi rebus merebus & mencedok... stemboat kitorang senang jer.. belasah je guna periuk... hehe... ini steamboat kampong namanya (walaupun orang kg pun ada periuk khas deme... heheh). Ada dua jenis sup yang Sujah buat... yang satu sup biasa & satu lagi tomyam...


Acara bakar2 tak ketinggalan... selain bakar ikan.. sempat lagi kazen ku Ida bakar kek lemon.. sedap woo makan kek panas2... Malam tu Ida tidor umah Sujah ngan anak2... so.. apalagi.. kitorang makan2 sambil sembang2 ler sampai jauh mlm pd mlm kejadian..


Sebagian famili kecil kami yang ada kat Selangor ni... belum berkembang lagi ni.. masing2 baru ada sorang dua anak.. aku jer ada anak tiga.. hehe... Kazen yang kat Semenyih tu ada juga.. Adik aku pun ada kat Klang.. tapi jauh benor nak jemput diorang datang malam tu... tak berbaloi sebab kitorang makan2 sempoi jer...




Oklah.. sebab gambar2 kali ni sikit sangat.. aku selitkan sekali gambar anak2.. Dah lama rasanya tak ambik gambar anak2. Selalu dok ambik gambar makanan jer kan? (opss.. gambar makanan byk pose dalam blog je sekarang nih..). Gambar2 Haziq ni sebenarnya.. auntie Naknie nya yang ambil... tengoklah Haziq tu dengan jam di kedua2 belah tangan........ dilarang.. nak jugak.. hah gasak situ!


Adik Alin pun nak join sekaki.. Actually... masa ni selepas kami pulang dari Taman Pertanian tempohari.. balik dari Nagoya, Carefour tu kitorang angkut sekali bebudak dua orang tu... then lepas mandi, solat bagai barulah pegi hantar dorang balik rumah... tu yg sempat auntie Naknie melayan dorang bergambor..



Yang ni pulak.. gambar anak3 sebelum kami sekeluarga keluar untuk pegi ke majlis tahlil arwah atok sebelah umah cik Ani yang telah pulang kerahmatullah. Aku pernah masukkan gambar jiran cik Ani yang Haziq panggil atok tu kat dlm FP ni kat SINI.
Al-Fatihah untuk arwah abang Sabri..


Oklahlah.. itu saja cerita ceriti untuk hari ni... Mintak maaf jika ada antara pengunjung FP ni yang kecewa setiap kali datang tapi takde entry baru.. huhu.. Bila dah ada dua 'rumah' ni... terpaksalah berbagi dua.. (serupa org bermadu ler jugak.. hehehe). Selain tu.. tugasan yang wajib (kat opis) ni pun perlu diutamakan terlebih dulu.. update FP atau blog.. hanya dapat dilakukan di waktu free atau lunch time jer... Apapun.. terima kasih atas kunjungan anda semua samada yang rajin meninggalkan komen mahupun silent reader... InsyaAllah FP ni akan tetap bernyawa selagi tuannya bernyawa & selagi fotopages tidak di tutup oleh pengendalinya.

Sekian...

Untuk resepi2 terkini.. sila klik Dari Dapur MaDiHaA



Since 11th Jan 2010, 12.01 pm
THANK YOU TO ALL VISITORS..
PLEASE COME AGAIN



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net