Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 1-Jun-2011 03:37 Email | Share | Bookmark
Cerita makan-makan, kenyangkan perut...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Assalamualaikum & salam sejahtera buat semua....

Bersua kembali di 'rumah maya' ku ini... agak lama tak sapu sawang kat sini... sawang2 pun dah semakin menebal nampaknya....

Kali ni tiada cerita menarik melainkan cerita makan-makan sahaja. Gambar2 digabungkan kesemuanya sebab gambar yang ada tak begitu banyak... Jadi kita gabungkan dalam satu n3 sajalah... sekadar kenangan untuk hari tua ku kelak....

Makan2 sempena Chinese New Year pada 9 Februari 2011 yang lalu bersama officemate & big bos. Memang tiap2 tahun company tempatku bekerja ini akan treat staff2 disini Chinese New Year Lunch. Tapi kebiasaannya kami staff Melayu tidak ikut serta kerana mereka memilih restoren Cina yang menyediakan pork. Entah macamana tahun ni dorang pilih restoran Jepun (pork free) pula. Kebanyakan hidangan mereka adalah seafood & sayuran. Jadi kali ini mereka menjemput kami staff Melayu untuk hadir bersama. Seafood yang dihidangkan sangat fresh & menunya sangat yummy... ada di kalangan mereka yang makan hidangan ikan mentah... huhuuhu.. Menu yang aku pilih ialah Teppanyaki Seafood (terdiri dari ikan Salmon, king prawn, scallop and vegetable teppanyaki. Didatangi jugak dengan Garlic Fried Rice and salad – harga masa tu.. RM 40). Menu yang lain2.. ku tak ambik tau.. kehkehkeh...

Okaylah.. layan gambar yer.. restoran ini sangat selesa & tenang... dekorasinya pun sangat mendamaikan.. macam berada di Jepun kaedahnya... hehe... Oh ya.. dah menjadi tradisi.. tiap2 tahun.. big bos memberikan angpau kepada semua staff2nya. Masa di restoran ni actually.. kami yg di ofis dah dapat awal lagi.. hanya beberapa salesman yang belum dapat sebab mereka selalu outstation.. so masa tu baru bos bagi kat dorang.. Ok.. layan gambar yer.. for the starter.. kami dihidang dengan 2 pinggan yee sang... menu wajib tiap kali CNY bagi kaum Cina..









Okay... habis sudah kisah di "Jepun".. Kat bawah ni pulak.. makan2 dengan kazen2 ku Syikin & Amirul serta Haziq yang baru ku jemput kat tadikanya... Makan kat Taman Selera di Old Town, PJ. Naknie takde masa ni coz masih ada kelas.. Ada sebab sebenornya nih belanja dorang.. hehe.. Thanks Syikin coz bersusah payah tolong settlekan pasal phone tu yer..





Ini pula.. makan ngan Haziq masa balik dari kerja.. sebab Haziq bersungut lapar.. so singgah makan kat gerai Buburia tak jauh dari opis. Penyudahnya Haziq taknak lak makan bubur tu sebab penuh ngan ikan bilis . Dia nakkan bubur yg ada isi ayam.. rupanya bubur tu hanya perasa ayam & ditabur biils... kehkehkeh.. last2 ibu je sorang2 makan.. yang satu mangkuk lagi tu ditapau... haii.. Haziq Haziq... cerewet jugak anak bujang ku ini...



Ini pulak makan2 masa ma & adik2 datang PJ. Bawak mereka makan di Restoran Vichuda Tomyam... kurang berpuas hati dengan menu yang diorder.. hanya teh o ais limau je yang best sebab guna limau nipis... makanan yang lain2 kebanyakan tak menepati citarasa.. may be ini 1st & last kami makan kat sini... huhu... sorry ye tuan punya restoran...





Yang dibawah ni pulak.. kami 3 beranak sedang makan2 di depan Alam Sentral, Shah Alam masa ayah & ibu mencari laptop..... maybe.. consider laptop sempena hari ibu kot.. hehehe... Thanks ye abang... Dah lama mengidamkan laptop tu.. tapi baru ni ada rezeki... Alhamdulillah. Actually.. masa ni hari bekerja.. hubby ku kerja shift malam, manakala aku ambil cuti sehari sebab baby sitter Alin (Cik Ani) ada hal nak urus sesuatu kat imigresen. Kakak Dini & abang Haziq bersekolah macam biasa... jadi hanya kami bertiga jelah yg berpoya2 hari tu.. hehehe.. Sebenarnya.. puas juga meronda satu bangunan Kompleks PKNS, SACC Mall.. & last sekali di Alam Sentral inilah baru bertemu dengan kedai2 yang banyak menjual laptop. Al-maklum.. kami bukannya selalu window shopping atau jalan... jadi tak berapa tau sangat perihal tempat2 shopping certain2 barang.. (org kampong ler katakan.. kihkihkih) itupun siap telefon kazenku Nakni.. hehehe.. Oklah.. bila dah dapat laptop idaman... sementara tunggu orang kat kedai tu settingkan segala software utk laptop tu.. kami pegi makan dulu sebab perut dah mula berkeroncong. Kami bertiga makan nasi ayam aje.. duduk betul2 tepi kolam air pancur.. Alin bukan main seronok lagi...



Ok itu saja cerita makan2 kami kali ni... bila berkelapangan kita bersua kembali.. insyaAllah.. Terima kasih sudi menyinggah di sini...

Sekian...



Untuk resepi2 terkini.. sila klik Dari Dapur MaDiHaA



Since 11th Jan 2010, 12.01 pm
THANK YOU TO ALL VISITORS..
PLEASE COME AGAIN


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net