Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 21-Sep-2011 05:28 Email | Share | Bookmark
Jamuan Sempena Aidilfitri 2011 di Kediaman Hamba...

 
 
 
 
 
Assalamualaikum....

Bagaimana nak mulakan entry kali ni yer......... lama betul aku tak bersiaran.. rasa seakan janggal untuk menulis lagi...
Semua serba tak kena... semua pun sedia maklum... genap 2 bulan aku tak bersiaran.. kemana? Kenapa? Sihat? Alhamdulillah... aku masih bernafas di bumi Allah S.W.T ini... tiada jawapan yang pasti kenapa lama tak bersiaran... alhamdulillah.. aku masih sihat seperti biasa walaupun kadang kala ada juga waktu tak sihat...

Seminggu sebelum kejadian jamuan ini.. aku mengalami sakit perut... angin seperti gastrik.. tapi bukan gastrik.. (dah hampir 11 tahun aku tak kena gastrik) MC sehari... selang 4 hari selepas tu.. demam pula.. MC lagi sehari... mujurlah tak melarat2 & hanya demam dua hari (mula demam hari Ahad) & minggu lepas.. dapat jugak berhempas pulas di dapur memasak sendirian menyediakan juadah yang tak seberapa buat tetamu yang akan hadir. Syukur.. tahun ini dapat memasak & menjamu kaum famili, jiran2 & rakan2 sempena Aidilfitri dengan jamuan kecil2an begini... Yelah.. jamuan kecil2an saja yang kami mampu.. memang tak boleh dipanggil open house sebab kami hanya menjemput tetamu2 yang paling rapat saja.. Maaf ye kalau ada kawan2 yang terasa hati tidak dijemput... Sesungguhnya kalaulah kami berkemampuan.. memang nak jemput semua kawan2 terutama kawan2 cyber.. Tapi apakan daya.. bajet kami tak besar & diluar kemampuan kami... Maaf sekali lagi yer.. Tahun lepas memang tak dapat nak masak2 macam ni sebab Alin tengah banyak ragam... syukur tahun ni Alin dah pandai bawak diri... jadi bolehlah ibunya meronggeng kat dapur.. hehe...

Oklah.. layan gambar2 yang tak seberapa sebab tuan rumah sibuk melayan tetamu... ramai tetamu yang tak sempat diambil gambar... Ini saja gambar kenangan yang ada.. itupun.. gambar tuan rumah (akulah tu yer..) takde jugakk.. huhu...

Menu utama kami kali ni ialah Soto... pertama kali masak soto dalam seumur hidup... dulu2 terasa macam susah sangat nak masak soto ni sebab cerewet nak siapkan mcm2 terutama nak carik2kan isi ayam & buat begedil tu yang paling leceh... Sekali.. tak sangka2 boleh masak 3 ekor setengah ayam untuk jamuan pada hari tu.. haaa kauu.. jangan tak percaya.. hehe.. Terima kasih kepada abang & kakak Dini yang bantu ibu carik2kan isi ayam ni yer... Selain dari tu.. abang jugak yang banyak bantu aku kemas2 rumah segala.... Thanks banyak2 yer bang...


Sebahagian dari tetamu yang sempat diambil gambar.. tetamu2 yang lain memang tak sempat ambil gambar terutama masa rumah sesak penuh tetamu... memang tak ambik gambar langsung.. hehe..


Inilah dia menu2 iringan selain dari saki baki kuih raya.. aku buatkan juga cucur udang, cheese brownies, muffin pisang coklat, puding triffle & juga buah oren...


Hubby, kazen2 & anak2..... berposing gedik.. hehe.. Thanks pada Sujah sebab bawakkan seloyang serimuka yang sangat sedappp...


Sekian dahulu entry buat kali ini... nampaknya tahun ni seperti tiada cerita raya... Tak seronok nak bercerita kerana tiada gambar yang dapat dipaparkan.. Macam biasa bila beraya di kampong husband memang takde gambar raya yang proper.... Kali ni pulak aku pun macam agak suram sikit nak ambik gambar.. Sudahlah memang kamera takde & hanya ada kamera handphone.. mood pula ke laut......... sudahnya.. memang takde langsung gambar di pagi raya....

Oklah.. harap dapat bertemu lagi di lain waktu... InsyaAllah.. doa2kanlah aku supaya rajin mengupdate di sini.. jangan asyik masyuk di blog aje.. hehe.. (sebenarnya kat blog pun dah hampir 3 minggu tak berupdate... mood mengupdate belum mari lagi.. )

Terima kasih pada semua yg masih sudi singgah sini...

Untuk resepi2 terkini.. sila klik Dari Dapur MaDiHaA



Since 11th Jan 2010, 12.01 pm
THANK YOU TO ALL VISITORS..
PLEASE COME AGAIN


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net