Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 27-Sep-2012 21:38 Email | Share | Bookmark
Sunway Lagoon Theme Park...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Assalamualaikum...

Rasanya dah habis dah gambar2 tahun 2011 yang belum update sini... (rasa2nyalah.. tak tau le kot ada lagi yg terselit2 dlm folder tak jumpa cari.. haha) jadi lepas ni insyaAllah.. hanya update aktiviti kami pada tahun 2012 jelah...harap2 sempat kejar sebelum masuk tahun 2013... insyaAllah.. kalau hari2 update sure sempat punya.. bukan byk sgt pun gambar2 yg belum update tu.. Update kat FP ni sekadar kenangan buat kami sekeluarga... FP ni dah diibaratkan umpama diari bergambar keluarga kami... sayang tau nak dibuang gitu je gambar2 kenangan tu semua.. nak cuci gambar masuk album tak berbaloi pulak sebab gambar pun amik guna handphone jer... lagipun zaman skrg org dah jarang nak buka album gambar... ramai yg lebih suka simpan gambar dlm album facebook dari album gambar.. hehe.. aku pulak memilih Fotopages untuk simpan gambar sebab kat sini boleh bercerita sekali & boleh tengok gambar besar2

Klah... ni sambungan cuti2 kami tempohari.. bila anak2 tak puas berjalan ke Melaka masa cuti Christmas tu.. kami berjanji akan bawak anak2 ke Sunway Lagoon (SL) pulak memandangkan bajet cuti2 kami masih berbaki lagi.. Lagipun.. dah lama anak2 ajak masuk SL ni... kami je buat2 tak dengar. Bukan apa.. masuk sini bukannya murah.. kalau boleh tunggulah Alin besar sikit & dah tau merasa keseronokan bermain kat sini barulah berbaloi bawak anak-anak masuk sini. Anak2 jeles bila ibu cerita ibu dah boring masuk SL cos ibu dah masuk SL 5 kali masa zaman anak dara dulu... Zaman ibu pegi dulu2 kat depan sekali tu ada Triple Looper Coaster & bila masuk dalam ada Sky Flyer & Flying Carpet (penah main sekali & terus serik! hehe).. now Triple Looper Coaster tu dah takde & yang dua lagi tu pun macam dah tak wujud je lagi.... kat depan kaunter tiket pulak ada mini bridge yang ada air pancut & bawahnya ada kolam yang dihuni oleh beberapa ekor arapaima... now semua pun dah ngaib.. Actually ikan tu masih ada kat SL tapi dah dipindahkan ke kolam yang lebih besar kat bahagian dalam Wildlife Park.. tp kami tak nampak ikan2 tu sebab kolam tu dalam & keroh & lagipun mungkin masa tu bukan feeding time.. maka ikan2 tu takmo timbul ler...

Oklah... now giliran ibu bawak anak2 pulak masuk SL.. biar anak2 happy... lagipun bukannya selalu dpt bwk anak2 berjalan mcm ni.. tak mampu lah weeii kalu sokmo2 nak bawak masuk sini.. lainlah kalau bapaknya tauke balak

Kami beli tiket masuk untuk pakej 3 Parks je... Water Park, Amusement Park & Wildlife Park. Sesuailah bila bawak anak2 masuk ke 3 park tu.. Xtreme Park & Scream Park tu sesuai untuk orang2 muda jelah... almaklum.. park yg boleh membuatkan adrenaline anda berkocak! Tiket yang kami beli masa ni.. RM60 untuk dewasa (yg ada mykad) & RM48 untuk kanak2.

Tarikh : 1/1/2012
Tempat: Sunway Lagoon Theme Park

Jom layan gambar..

Masa ibu beli tiket.. sempat ayah snap gambar anak2 depan SL ni.. masa ni SL berhias dengan pokok krismas & rusa salji.. sebab masa ni baru seminggu lepas Chrismas... jadi kami tak jumpalah ngan Santa Claus.. yang ada si Itik Biru or maskot SL yang tak pakai seluar tu... Adik Alin dok pulak kat montot itik tu.. mana tau kot2 itik tu nak bertelur emas




Mula2 masuk main sini dulu... The Wagon Wheel... permainan yang mula2 nampak bila kita masuk...




Pastu budak2 ni berkali2 main Merry Go Round or carousel tu.. Spinning Cauldron tu pun beberapa kali jugak kami main.. seronok bebudak tu..



Tiba masa untuk mandi manda... apa2 hal kita salin baju dulu sebab bila nak main kat Water Park & permainan yg berdekatan kalau tak salin baju memang basahla dibuatnya..



Belum puas mandi.. takpe bagi dorang mandi2 dulu.. lepas dah puas mandi kami beli makanan dulu sebab perut pun dah mula lapar... makanan kat sini agak mahal ler sikit ye.. faham2 sajalah tempat mcm ni.. & harap maklum kat sini memang langsung tak boleh bawa masuk makanan atau minuman dari luar..



Lepas tu bawak anak2 masuk Wildlife Park ni. Banyak juga haiwan kat sini.. cuma malas nak ambik gambar sangat & malas nak meronda.. luas juga tau!




Ambik gambar mana yg sempat je..




Pastu kami naik ke tempat permainan pulak.. berkali2 naik menatang nih! Ayah ngan ibu pun join sekaki. Tapi benda ni boleh katakan semua dah takleh nak control naik turun.. semua mendatar je.. hehe.. dah rosak.. so just berpusing2 jelah tanpa boleh dicontrol utk naik turun.. masa ibu masuk dulu benda ni masih okay... yelah.. dah berbelas tahun dah pun usianya...



Banyak jugalah yg kami main.. tu si kasut besar yang berpusing atau Butch Cassidy’s Trail tu pun kami naik berkali2.. Adik Alin sempat lagi landing keletihan & mengantok.. hee... Grand Canyon River Rapid tu kami naik 2 kali... yang ni memang seronok naik walau ada sedikit seram2 sejuk masa mula2 pelampong tu nak terjun.. dulu2 pun aku suka main benda ni.. dah jadi mak org pun masih seronok naik benda ni.. hihi.. tp bila masuk sini takleh nak ambik gambar bahaya.. takut plak handphone aku tercampak atau basah sebab naik ni keadaan kita dlm tu tak menentu & tak stabil.. so kalau bawak anak2 memang kena pegang dorang kuat2...



Roller Coaster yg kecik tu atau The Buffalo Bill Coaster pun berkali gak kami naik... Roller Coaster besar untuk ke Lost City of Gold kami tak boleh naik sebab Haziq & Alin belum cukup ketinggian untuk naik.. sangat rugi!



Dan yang terakhir... abang bawak kakak & Haziq naik canoe tu... ibu dah merasa dulu sekali... gayat woooo... Now bagi anak2 lak rasa... hahaha... masing2 kecut perut masa canoe panjat bukit & berada dlm mulut ular yg gelap tu (tapi abang cakap skrg dah cerah berbanding dulu yg gelap gelita)... lagi2 bila canoe nak terjun menuruni bukit yang tinggi tu.. hehe.. semua menjerit.. bila ayahnya ajak naik seround lagi semua taknak

Oklah.. itu saja gambar2 yang ada... ada juga permainan yg tak sempat nak snap gambar.. ada yg anak2 tak bg kerjasama.. biasalah budak2 ni.. Panjang jugak entry kali ni kan.. letih gak bercerita & nak ingat balik apa yang berlaku ni.. hheee... okay jumpa lagi di lain entry ye... insyaAllah

Macam biasa.. sekiranya ingin mencari resepi sila layari : Dari Dapur MaDiHaA



Since 11th Jan 2010, 12.01 pm
THANK YOU TO ALL VISITORS..




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net