Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 6-Feb-2013 08:52 Email | Share | Bookmark
Sports Day Tadika Sinar Merah 2012

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Assalamualaikum....

Salam kerinduan & salam sayang buat semua silent reader... yerrr.. sekarang ni semua pengunjung fotopages MaDiHaA adalah silent reader kan? Sebabb... sekarang ni FP mengalami masalah dalaman yang tidak membenarkan pengunjung & sahabat sekelian untuk meninggalkan komen. Geram tau.. dah penat2 tulis komen kat fp Pakcik P.I, Kak Rusnah & Kak Jie Jie.. tau2 komen tak keluar langsung. Haiishhhh.. sabar jelah..

Alhamdulillah.. kali ni berkesempatan untuk mengupdate lagi fp kesayangan ku ini kurang dari sebulan tempohnya.. kekekeeke... Yup.. ni dah habis rajin dah ni tauu... sebenarnya nak update tu takdelah malas sangat.. tapi nak edit2 gambar kat photoscape tu yang malas yang amat... Tapi yang peliknya.. nak ambik gambar sentiasa je rajin. Baru2 ni handphone ku rosak teruk... memang terjejas jugalah kesihatan ku dibuatnya... mandi tak basah, makan tak kenyang (kes nak mkn banyak lah ni. hehe) & tidor pun tak lena... kekekeeee... apa tidaknya... handphone tu ibarat nyawa... bila takde handphone rasa tersangatlah sunyi hidup ni.. sunyi bukan sebab tak boleh nak call atau sms orang... tapi sunyi sebab tak boleh nak buat bising klik klik klik gambar masakan kat rumah... heheheheee... memang parah! Aku & kamera memang tak boleh dipisahkan.. Tapi alhamdulillah... sekarang dah ada pengganti... bukan kamera, bukan dslr.. tapi masih lagi gunakan hp sebab 2 in 1 kan... mokcik belum kaya lagi nak beli dslr (bermimpi jelah) jadi mokcik hanya beli hp yang kamera bermegapixel tinggi sikit.. haha... dasar! Memang dasar takleh berenggang dengan kamera kan.. nak buat macamana.. hobi sejak dulu hingga kini... kalau dah takde hobi tu.. bermakna fp ni nanti akan senyap sunyilah buat selama2nya... tp kalau tiba2 fp ni senyap sunyi buat selamanya... itu bukan sebab hobi ku ini dah ditinggalkan... tapi kemungkinan besar sebab MaDiHaA yang telah meninggalkan dunia ni buat selamanya.. hehe.. kenang daku dalam doamu selalu la yer...

Oklah.. kemain dapat menaip berjela2 intro... oklah sementara idea keluar membuak2 ni.. mehla nak kongsi gambar2 & sedikit cerita semasa hari Sukaneka atau Sports Day Tadika Sinar Merah abang Haziq pada tahun lepas.. yerrrr... tahun lepas punya yer.. tahun ni Haziq dah pun masuk tahun satu... hehe.. takperlah biar lambat asalkan gambar ni selamat...

Jom layan gambar2 ni...



Sukan belum bermula lagi... ambil gambar budak2 ni dulu kat khemah mereka... khemah ibu bapa berhadapan je dengan khemah mereka...



Acara pertama adalah acara perbarisan dari semua murid. Tadika ini ada 3 kelas semuanya... Tak sangka yang abang Haziq yang jadi ketua perbarisan... mungkin sebab Haziq adalah yang paling besar & paling tinggi dalam ramai2 murid tu.. hehe (anak ibulah katakan.. mmglah besar.. kikiki..) makanya Haziqlah kena jadi tukang pegang bendera... hidup susah mati pun susah kena pegang bendera... hahahaaa... lawak je tu... ibu bangga sangat tgk Haziq berjalan di hadapan sekali.. Waktu ni.. ayah tak ikut.. hanya aku & anak2 je yang pegi sebab ayah dia kerja. Aku jemput juga Cik Ani & apak untuk tengok Haziq bersukan.. yelah.. Haziq kan rapat dengan Cik Ani... mana boleh lupakan 'mak' dia yang sorang tu.. hee...



Waaa... bersemangat abang Haziq berbaris & pegang bendera.. hehe... Waktu lagu Negara Ku diperdengarkan.. semua ibubapa berdiri & sama2 nyanyikannya... rasa sangat bersemangat gitu..



Waktu ni pula ikrar dibacakan oleh seorang murid perempuan. Berani sangat dia & sangat petah.. mesti ibu bapa dia pun rasa bangga... lepas berikrar.. murid2 membuat persembahan.. Menyanyi & menari.. lagu chicken dance salah satu lagunya.. memang terhibur tengok persembahan dorang.. hehe..



Kemudian Sukaneka ni dirasmikan oleh.... oleh sapa ek... dah lupa plak namanya.. tp org kuat BN la juga ni.. hee...



Acara pertama pun dimulakan oleh murid umur 3 & 4 tahun diikuti murid 5 tahun kemudian murid 6 tahun... Seronok tengok anak2 kecil yang comel ni menunggang rusa tu... pandai pulak tu... melompat2 rusa tu walaupun naik rusa getah pandai dia handle... masing2 semua gelak tengok gelagat anak2 comel tu...



Sekarang giliran abang Haziq & teamnya pula... ada 2 acara untuk murid 6 tahun... & alhamdulillah.. team bang Haziq jadi juara untuk kedua2nya.. tp medal dpt satu jer.. hehe.. memang semua murid dpt medal sorang satu & hadiah2 lain.. masa sukan ni berlangsung sama dengan Hari Ibu.. jadi ibu pun ada juga dapat cenderahati... terima kasih cikgu.... Acara pertama team 6 tahun ni bermain bola dengan kayu hoki keliling kun 3 segi tu..



Acara kedua pulak.. lari bawa 3 biji bola tanpa jatuh.. 2 bola besar kepit kat ketiak 1 bola kecik bawak dengan tangan.. pandai2lah mcmana nak gayakan asalkan bola tak jatuh.. hehe..



Ini pulak team 6 tahun.. permainan yang lain pulakk...



Acara untuk ibu bapa pun ada jugak... jalan beriringan bawa bola tanpa jatuh, lontar belon berair tanpa pecah dan mcm2 lagi.. Tapi aku tak dapat ler nak join sebab en. hubby tak datang.. hehe.. tengok jelah..



Gambar anak2 dengan Cik Ani & apak.. hehe.. dah lemas & panas duduk kat bawah khemah.. kita duduk kat bawah pokok ni pulak.. barulah selesa kena tiupan angin.. hehe...



Inilah medal & hadiah yang Haziq dapat... ibu pun dpt juga cenderahati dari cikgu sempena hari ibu iaitu.. sebiji mug & sapu tangan kalau tak silap (ingat2 lupa sbb dah lama.. hee). Murid2 juga dibekalkan dengan satu kotak set Happy Meal dari MC.D... suka sangatlah dorang.. heee.. Masa kat padang tadi pula.. juga disediakan sarapan untuk ibu bapa & penjaga iaitu nasi lemak, kuih muih serta minuman panas & minuman sejuk.. jadi takdelah perut berkeroncong bagi yang tak sempat bersarapan tu.. Sukaneka ni habis lewat juga... dalam pukul 12 lebih gitu... Sampai je rumah semua lepak kepenatan.. hehe..

Oklah.. itu saja cerita kali ini..

Macam biasa.. sekiranya ingin mencari resepi2 yang lain silalah layari : Dari Dapur MaDiHaA



Since 11th Jan 2010, 12.01 pm
THANK YOU TO ALL VISITORS..

Sekian dulu kisah untuk kali ni... ada kesempatan akan dikongsikan lagi cerita2 kami yang lain pula... Terima kasih semua...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net