Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 8-May-2013 07:39 Email | Share | Bookmark
Raikan Hari Lahir Anak Saudara & Adik-adik.....

 
 
 
Assalamualaikum....


Malas sungguh nak godek FP skrg nih. Tiba2 mood nak update FP merudum. Sebenarnya hajat di hati nak update peristiwa2 family kami ke FP mengikut turutan.. tapi dek kerana gambar peristiwa seterusnya tu terlalu byk gambarnya terus niat nak edit gambar jadi lemau... heheheeee... banyak gambar salah, sikit gambar pun salah.. hahaha...

Untuk elakkan FP bersawang lebih tebal... terpaksa rajinkan diri edit jelah gambar2 yang sedikit ni... Mungkin beberapa bulan lepas tu aku dok kalut sibuk dengan macam2 hal kot.. Ni dah lega sikit kotlah datang rajin nak edit2 balik gambar2 yang berderet tu.. haha. Harap2 macam tu lah..

Gambar2 kat bawah ni gambar waktu meraikan hari lahir anak saudara aku iaitu Ayu yang sebaya kakak Dini. Genap umurnya 12 tahun pada 10hb Ogos 2012. Beza 13 hari je dengan kakak Dini.. hehe... Kek tu ditempah oleh adik aku.. katanya nak kek biasa2 je.. yang penting taknak cheese cake tapi nak letak blueberry... maka itulah kek yg berjaya dihasilkan buat anak saudara. Sponge Blueberry Cake.... Kengkawan Ayu tak percaya kek tu dibuat sendiri oleh maklongnya.. katanya dah serupa macam beli kat kedai.. hehe.. Itu baru maklong deko bodoh2 je tu... kalau maklong deko ala2 superwomen mau semua org terbeliak biji mata . acah je tu.... yg iyernya... setakat tu jer maklong pandai buat........ hehe... Apa2pun maklong doakan semoga Ayu berjaya dlm pelajaran ye..



Ayu jemput kawan2 berhampiran rumahnya... Angah sempat siapkan maggie goreng, dadih & burger. Sesuailah tu utk budak2 kan. Kuih tu jiran sebelah yang bagi... Sampai berlebih2 makanan... siap boleh bwk blk sorang sebiji burger tu...



Bergambar kenangan dengan sepupu2nya (anak2 ku) & kawan2nya... Gambar gelap sbb tak cukup cahaya.. maklumla maklong guna kamera handphone cap ayam jek.. masa ni handphone cap ayam maklong masih bernyawa lagi... la ni hp tu dah tamat riwayatnya.. huhu...



Beberapa bulan lepas tu... kebetulan adik2 ada datang KL.. maka berkumpullah kami 4 beradik serta ma kat rumah angah. Sedang molek masa tu besday2 mereka bertiga ni ada yang baru lepas & ada yang beberapa hari lagi. (Besday Dee 29/11, Abby 2/12 & Angah 23/12). Makanya masa nak ke Klang.. aku belikan kek besday berkongsi utk dorang konon2 buat surprise la.. hehe.. beli kek kecik je... nak buat kek sendiri tak sempat sebab deme ni kalau dtg KL suka datang mengejut! Nak beli kek besar poket masa tu tak berapa tebal.. hehe.. Jadilah kan.. wat tambah2 pencuci mulut...


Malam tu ma goreng mee goreng basah... yumyum.. sedapnyerla air tangan ma... Ada juga sira pisang & cekodok pisang & lagi satu dah terlupa dah apa benda.. haha. maklumlah dah lama sgt peristiwa ni...

So itu jelah cerita untuk kali ni... Ada kerajinan nanti adalah keluar cerita lagi..kalau takde tunggulah sampai tuan tanah kedaung rajin kembali...


Macam biasa.. sekiranya ingin mencari resepi2 yang lain silalah layari : Dari Dapur MaDiHaA



Since 11th Jan 2010, 12.01 pm
THANK YOU TO ALL VISITORS..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net