Ibu Dini, Haziq & Alin's FotoPages

By: Ma DiHaA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 22-May-2013 03:08 Email | Share | Bookmark
Jalan2 Kuala Terengganu 2012 (Part 1)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Assalamualaikum..... salam sayang buat semua silent readers sekalian...

Maaf ya sebab semua readers tak dapat nak meninggalkan komen di entry MaDiHaA. Bukan tuan rumah tak benarkan kalian meninggalkan komen.. tapi tak tau kenapa Fotopages dah tak boleh tinggalkan komen. Mungkin sebab banyak sangat komen2 iklan & sebagainya kot. Kalau ikutkan.. MaDiHaA sendiri pun rindu nak tinggalkan komen di entry kawan2 yang masih rajin update seperti FP Kak Rusnah & Pakcik PI... tp apakan daya.....

Syukur alhamdulillah.. hari ini diberikan keluasan masa & kesempatan untuk update lagi di fotopages yang banyak kenangan ini. Gigih MaDiHaA update gambar2 yang masih banyak dalam folder ni. Tak tau entah bilalah akan habis. Sekarang sedang berusaha untuk menghabiskan semua gambar2 di tahun 2012. Sekarang dah masuk tahun 2013... tapi gambar2 ni semua gambar2 tahun lepas... harap maklum ye... hehe...

Oklah tak mau membebel banyak... jom saksikan gambar2 kami di Kuala Terengganu!

Tahun 2012 banyak kenangan pahit, manis, sedih & pilu sehinggalah ianya membawa kami berkali2 'melancong' ke Kuala Terengganu. Yang pahit MaDiHaA malas nak kenang... biarlah ia menjadi kenangan & memori buat kami sahaja.. hanya yang manis2 sahaja nak dikongsikan di sini.. hehe... Gambar2 ni semua ada yang digabung2kan & macam berterabur sikit ye... tapi semuanya berkisar pasal 'percutian' kami di Kuala Terengganu... jom saksikan! Oh ya.. pada yang belum pernah ke Terengganu... silalah berkunjung ke Terengganu kerana tahun 2013 ini adalah Tahun Melawat Terengganu Darul Iman!

Selamat Datang ke Terengganu!
Pintu gerbang di sempadan negeri Pahang & Terengganu sedia menyambut kedatangan anda!


Sepanjang berada di KT... ada beberapa tempat yang pernah kami tinggal. Tapi yang paling anak2 suka tentulah di Batu Buruk Beach Resort ni sebab ada kolam & anak2 boleh berendam! Hishh.. budak2 ni.. macamlah tak pernah jumpa kolam renang... padahal kat rumah sendiri pun ada... tapi kat tempat orang juga yang dorang seronok.. hehe...



Sempat jugalah meronda2 sekitar bandar KT... sempat ke Hospital Besar Kuala Terengganu ketika itu melawat jiran lama ma waktu kat kampong dulu yang dimasukkan ke hospital. Sebenarnya arwah ayahnya tu ketua kampong kat situ. Tuan Hj. Abdullah bin Ali... inilah orangnya yang perkenalkan ma pada arwah ayah... hehe.. orang kata nak jadi jodoh kan.. Hj. Abdullah ni adalah guru besar di salah sebuah sekolah di daerah Dungun. Beliau juga merupakan salah seorang Ahli Majlis Perbandaran Dungun. Sempat jugalah bersembang2 sekejap... maklumlah dah lama tak berjumpa. Semoga beliau segera sihat.. amin..



Terlanjur ke KT.. tak sah rasanya kalau tak singgah ke Pasar Payang... Tapi kami hanya meronda bahagian bawah sahaja. Nak meronda bahagian atas.. takde bajet ke arah itu... jadi baik tak payah pegi.. nanti buat teringin aje..hehe.. Lagipun pegi beramai2 dengan budak2 kecik ni leceh nak pegi tempat2 macam tu..




Meronda bahagian bawah Pasar Payang.. apalagi yang ada kalau bukan makanan2 jelah. So.. inilah antara yang sempat MaDiHaA capai serba sikit buat ole2 kawan2 & jiran2 di PJ. Kebanyakan makanan2 yang dibeli semua makanan feberet MaDiHaA & en. suami.. hehe..




Antara yang best.. jeruk mamang... hehe.. jeruk maman bahasa sepatutnya... ini memang feberet MaDiHaA... dulu masa berkebun memang selalu ma buat sendiri jeruk maman ni...



Sebelah petang pula.. ambil angin kat Pantai Batu Buruk sambil2 kekanak riang naik kereta kuda... layankan ajelah..



Banyak round juga kereta kuda ni buat pusingan... puaslah dorang naik...



Dan gambar kat bawah tu.. antara restoran yang wajib kami singgah tiap kali ke Kuala Terengganu... restorannya adalah di tepi jalan besar berhampiran dengan pantai... kiranya.. kalau on the way nak balik dari KT barulah nampak restorennya ya... Banyak menu2 dari negeri Terengganu yang ada kat sana.. ketupat sotong, nasi dagang, lempeng, rojak kateh.. semuanya sedap2 ditekak kami. Menu2 biasa seperti nasi lemak, nasi putih lauk2 kampong pun ada juga.


Nanti ada lagi sambungan jalan2 ke Kuala Terengganu part 2 ye... harap2 masih ada kerajinan untuk edit gambar2 tu...


Macam biasa.. sekiranya ingin mencari resepi2 yang lain silalah layari : Dari Dapur MaDiHaA



Since 11th Jan 2010, 12.01 pm
THANK YOU TO ALL VISITORS..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net